Sosiaalidemokratia toimii parhaiten

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Saudi-Arabian sijoitusrahastossa (NY Times) n. $ 620 Mrd, Norjan öljyrahastossa (AFP) n. $ 1.220 Mrd ja Venäjän Kansallisen hyvinvoinnin rahastossa n. $ 162 Mrd. Per capita: Norja n. $ 225.600, Saudi-Arabia n. $ 17.200, Venäjä n. $ 1.130
 
vierailija
Sosiaalidemokratia toimii, mutta ikävä kyllä se ei toimi Suomessa: valtiolla on velkaa 145 miljardia euroa, eli tuollaiset 26000€ vauvasta vaariin. Semmonen "öljyrahasto" Suomella.
 
vierailija
Hmm... he siis edustavat sosialidemokraattien kärkeä, joukkoa johon Sanna haluaa mukaan.
Hei nimenomaan eivät edusta sitä, koska eivät ole kummempia rahastoja kyenneet valtavista luonnonvaroistaan muodostamaan. Toki vertailu Norjaan nyt muutenkin typerää. Niinkuin on Norjan vertaaminen Suomeen.

Mutta monessa maassa esim. öljyrikkauksista saatavat edut olisivat valuneet suuryrityksille jas itä kautta melko harvoille ihmisille. Norjassa tämä homma on hoidettu kyllä hienosti. Voidaan sanoa, että sosialidemokratia on tässä suhteessa toiminut.

Suomella ei ole ihan tuollaista mahdollisuutta koskaan ollut. Mutta sinällään hyvä, että täälläkin eläkevaroja on sijoitettu. Jos ei olisi sitä tehty, niin aika paljon vähemmän olisi meidän kansallisessa potissa. Sitä en nyt tiedä, keitä siitä pitäisi eniten kiittää.
 
vierailija

Yhteistyössä