sormuksia yks vai kaks

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
En tiedä. Tuli tuossa mieheni kanssa juttua naimisiinmenosta:) ja minua jäi mietityttämään tämä sormusasia??? kuuluuko miehelläkin olla niitä kaksi sormessa?? vai pelkkä ns kihlasormus?? vai miten tää sormus juttu oikein menee??:)
 
Se menee juuri niinkuin haluatte sen menevän. Yleisempää kai on että naisella on kaksi sormusta ja miehellä vaan yksi, mutta nykyään osa miehistäkin haluaa kaksi sormusta. Meille tulee molemmille vain yhdet sormukset kun kihlasormus on niin leveä ettei miun sormeen sen lisäksi muuta mahdu. Tai mahtuu, mutta sormen taivuttaminen menee hankalaksi.
 
Toiset haluaa, että on vain kihlasormus ja toiset taas haluaa toisenkin sormuksen. Ymmärtääkseni perinteisesti Suomessa miehellä on vain yksi sormus, mutta tänä päivänä kaksikaan sormusta ei ole harvinaista.
 
molemmat
Molemmat ovat nykyisen vihkikaavan mukaan mahdollisia. Siis vaihtaa vain yhtä (naiselle tulevaa) sormusta tai kahta (siis molemmille vihkikset). Eikä kyllä kihlasormustakaan välttämättä tarvii olla... Että 0-2 sormusta naimisissa olevalla miehellä, naisella 1-2.
 

Yhteistyössä