Söivätköhän ihmiset ennen vanhaan terveellisemmin kuin nykyään?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
No jos on vakavanlaatuisia terveysongelmia, kuten nyt aiemmin mainitsemani astma tai korkea verenpaine tai jopa syöpä, niin kyllä luottaisin enemmän asiantuntijaan kuin ns. omiin tutkimuksiini. Voi tulla hengenvaarallisia seurauksia, jos ihan helpoin perustein lähtee selvittämään.

Mutta toki, liiallinen medikalisaatio ongelma, onneksi esim. antibiootteja määrätään yhä vähemmän. Ja ne kamalat seuraukset luonnolle, kun lääkejäämiä päätyy vesiin ja lopulta kehoomme!

Asuessamme ulkomailla toiselle lapselle tuli paha korvatulehdus ja paikallinen lääkäri (ihana vanhempi setä, joka otti lapsen luontevasti syliin ja jutteli ❤) kysyi, miten meillä on tapana toimia, siis Suomessa. Sanoin, että yhä vähemmän antibiootteja. "No hyvä, sitä mieltä olen minäkin". Ja en nyt muista mitä lääkettä määräsi, ehkä jotakin puuduttavaa korvaan, mutta tosiaan tulehdus parani ilman antibiootteja.

Ai no kiva, se duuni siis :)
Kyllä minä alkaisin paastolle tai tiukalle ruokavaliolle jos minulla olisi syöpä, syöpä kun elää vain sokerilla ei eläinperäisellä rasvalla. Sädehoitokaan ei tunnu niin pahalle jos paastoaa, olen lukenut tästä.
Astmassa paastoaisin myös ja jättäisin kaikki ruoat mitkä aiheuttaa astmalle tyypillisiä oireita. Lukuisia ihmisiä löytyy jotka ovat päässeet astmasta eroon lopullisesti.

En ikinä alistuisi käyttämään lääkkeitä vain sen vuoksi että lääkäri niitä määrää. Niin monet asiat ovat ratkottavissa muilla keinoin.

Juu, oli mielenkiintoinen duuni.😍
Tein sitä kesätöinä ja lopulta jäin sinne opiskelujeni ajaksi.
 
vierailija
Eli super tai ultraprosessoidut joissa kasvisöljyjä yms. roskaa.

Tee makkarasi itse kunnon el naturel lihasta.
Kasvatatko omat mansikkisi, joista tulee ystäviä, ja surmaat naturellisti sekä sitten teet niistä sopivaa syötävää, ilman minkäänlaista prosessoitua ainesta? Kerro, miten tämän teet, asunet siis maaseudulla? Suolla lienee Camarguesta vai mistä? Tai Intian kristallisuolaa? No ei sentään, liian kaukaa haettu.

Käytätkö mitään prosessoitua? Maito (jota kukaan ei oikeasti tarvitsea), truuttaat aamuisin suuhusi suoraan sen mansikin nännistä?

Kerro kerro, oi kuvastin!
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
Kasvatatko omat mansikkisi, joista tulee ystäviä, ja surmaat naturellisti sekä sitten teet niistä sopivaa syötävää, ilman minkäänlaista prosessoitua ainesta? Kerro, miten tämän teet, asunet siis maaseudulla? Suolla lienee Camarguesta vai mistä? Tai Intian kristallisuolaa? No ei sentään, liian kaukaa haettu.

Käytätkö mitään prosessoitua? Maito (jota kukaan ei oikeasti tarvitsea), truuttaat aamuisin suuhusi suoraan sen mansikin nännistä?

Kerro kerro, oi kuvastin!
Ruususuolaa eli Himalajan vuorisuolaa käytän.
Lihat ja kalat ostan niin luomuna kuin mahdollista, en osta kassikalaa vaan esim. norjalaista villilohta. Pitää saada O3:a.
En syö Gmo/antibioottisyötettyä lihaa/munia, tilaan tilalta suoraan 100% ruohosyötettyä lihaa.
Kanaa syön harvoin, broileria ei tekis mieli ollenkaan. Kaikenlaista riistaa syön. Hirvenlihaa saa välillä isot määrät metästysporukoilta.

Sardiinit vedessä on erinomainen omega 3 lähde ja pienenä kalana ei oo kovin paljoa kerinnyt imeä elohopeaa yms. Tykkään myös makrillista. Tonnikalakin on hyvä mut ei ole kovin rasvainen. Vaihtelun vuoksi toki syödään kaikki kalat siiasta särkeen.

Metsämarjat meillä syödään sellaisenaan. Ei laiteta sokeria tai edes hunajaa päälle.

Karrageeniton luomukerma ja luomuvoi tai ghee ja vuoden pari vanha juusto taitaa olla ainoat ”super/ultraprosessoidut” mitä meillä käytetään. Niijja mct-öljy! Joskus vanhanajan maitoa, mitä ei oo homogenoitu.

Näin pääsääntöisesti. Joulut, uuvvetvuuet ja joku poikkeus poislukien
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
Ruususuolaa eli Himalajan vuorisuolaa käytän.
Lihat ja kalat ostan niin luomuna kuin mahdollista, en osta kassikalaa vaan esim. norjalaista villilohta. Pitää saada O3:a.
En syö Gmo/antibioottisyötettyä lihaa/munia, tilaan tilalta suoraan 100% ruohosyötettyä lihaa.
Kanaa syön harvoin, broileria ei tekis mieli ollenkaan. Kaikenlaista riistaa syön. Hirvenlihaa saa välillä isot määrät metästysporukoilta.

Sardiinit vedessä on erinomainen omega 3 lähde ja pienenä kalana ei oo kovin paljoa kerinnyt imeä elohopeaa yms. Tykkään myös makrillista. Tonnikalakin on hyvä mut ei ole kovin rasvainen. Vaihtelun vuoksi toki syödään kaikki kalat siiasta särkeen.

Metsämarjat meillä syödään sellaisenaan. Ei laiteta sokeria tai edes hunajaa päälle.

Karrageeniton luomukerma ja luomuvoi tai ghee ja vuoden pari vanha juusto taitaa olla ainoat ”super/ultraprosessoidut” mitä meillä käytetään. Niijja mct-öljy! Joskus vanhanajan maitoa, mitä ei oo homogenoitu.

Näin pääsääntöisesti. Joulut, uuvvetvuuet ja joku poikkeus poislukien
Miksi käytät ruususuolaa?
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja -roosaruusa 34163492:
Muutoin prikulleen samaa mieltä. Etenkin ruumiillinen työ vaikutti siihen, että hiilihydraatteja ja suolaakin sieti käyttää enemmän.


Mutta karjaan sen verran, että lajille tyypillisestä syömisestä tuskin voi puhua, kun niitä jouduttiin syksyisin ja talven mittaankin teurastamaan koska ruokaa ei riittänyt.

Säilörehu on nerokas keksintö.
Kyllä lehmille ja lampaille ovat tehneet paljon kerppuja.
 
vierailija
Ruususuolaa eli Himalajan vuorisuolaa käytän.
Lihat ja kalat ostan niin luomuna kuin mahdollista, en osta kassikalaa vaan esim. norjalaista villilohta. Pitää saada O3:a.
En syö Gmo/antibioottisyötettyä lihaa/munia, tilaan tilalta suoraan 100% ruohosyötettyä lihaa.
Kanaa syön harvoin, broileria ei tekis mieli ollenkaan. Kaikenlaista riistaa syön. Hirvenlihaa saa välillä isot määrät metästysporukoilta.

Sardiinit vedessä on erinomainen omega 3 lähde ja pienenä kalana ei oo kovin paljoa kerinnyt imeä elohopeaa yms. Tykkään myös makrillista. Tonnikalakin on hyvä mut ei ole kovin rasvainen. Vaihtelun vuoksi toki syödään kaikki kalat siiasta särkeen.

Metsämarjat meillä syödään sellaisenaan. Ei laiteta sokeria tai edes hunajaa päälle.

Karrageeniton luomukerma ja luomuvoi tai ghee ja vuoden pari vanha juusto taitaa olla ainoat ”super/ultraprosessoidut” mitä meillä käytetään. Niijja mct-öljy! Joskus vanhanajan maitoa, mitä ei oo homogenoitu.

Näin pääsääntöisesti. Joulut, uuvvetvuuet ja joku poikkeus poislukien
👍
 
vierailija
Mauri Kunnaksen koiramäen kirjat on luettu lasten kanssa!:D
Ne ovat muuten opettavaisia ja lumoavia kirjoja lapsille ja miks ei aikuisillekin.❤ Siellä tulevat mäkitupalaiset, talonpojat, papisto yms. tutuksi.
Pettuleipäkin söivät.
Meidän lempparihahmo on ruotiukko Hiski Piskinen jonka letkautukset ovat vailla vertaa ja saa lapset aina nauramaan. mm ”Yö puolessa, nälkä suolessa”.:D


Koulussakin opetetaan vielä hissan tunnilla vanhat luokat - Aatelistosta loisiin.
Juu, mut mitä lukee sen historiakirjan lopussa?
 
vierailija
Ihmiset elävät nyt terveempänä pidempään. Toki lääkkeet ja sairaanhoito ovat suurimmaksi osaksi tästä vastuussa, mutta kyllä ravinnollakin on vaikutusta.
 
vierailija
Ainakin Suomessa maaseudulla syötiin varmasti joskus 1800-luvulla ruokaa, joka oli tehty alusta asti itse. Esimerkiksi vilja saatiin omasta pellosta ja siitä tehtiin leipää tai puuroa. Liha saatiin vaikka itse kasvatetusta porsaasta ja perunat omalta perunamaalta. Eikä ollut mitään pizzoja, hampurilaisia, rankanperunoita, sushia tai muuta pikaruokaa.
ei läheskään kaikilla ollut omia viljapeltoja
 
vierailija
Yritätkö väittää, että tehotuotettu broileri mitä kanaksi kutsutaan on parempi vaihtoehto kuin aidosti luomu punainen liha?

Tai joku myrkyllinen papu tai vilja?
Tehotuotannosta puheen ollen 😪😡

 
vierailija
Tehotuotannosta puheen ollen

Katsokaa tarkkaan, mistä joulukinkkunne ostatte, mistä ja minkälaisista olosuhteista se on peräisin.


"Yhdistyksen mukaan nyt julkaistut kuvat on otettu tämän syksyn aikana 12 sikalassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueella.
Seitsemällä tiloista tuotettiin porsaita.

Näistä viidellä emakot olivat ahtaissa, kääntymisen estävissä häkeissä. Kahdella tilalla oli käytössä tiineytyshäkit, joissa tilaa oli yhtä vähän. Kahdella tilalla porsineet emakot olivat karsinassa, jossa ne mahtuivat ottamaan muutaman askeleen myös sivulle, tiedotteessa luetellaan.
Kuvat osoittavat yhdistyksen mukaan vakavia puutteita myös eläinten hoidossa.
Yhdellä tilalla kuvaajat kävivät yhdistyksen mukaan kaksi kertaa.
Ensimmäisellä käynnillä emakolla havaittiin peräsuolen ulosluiskahdus. Samassa karsinassa olleet porsaat nakersivat hampaillaan emonsa peräsuolta. Seuraavalla käynnillä 13 päivää myöhemmin emakon vamma oli edelleen hoitamatta.
Useammalla tilalla sioilla oli haavoja ja pahoja naarmuja. Yhdellä porsaalla oli noin kämmenen kokoinen vereslihalla oleva pintahaava. Usealla tilalla eläinten häntiä oli purtu ja tyngät vuosivat verta. Usealla tilalla emakoilla oli makuuhaavoja, osa vereslihalla, tiedotteessa selvitetään.
Kuolleita sikoja oli yhdistyksen mukaan jätetty lisäksi sikaloiden käytäville, raahattu ulos villieläinten ulottuville ja yhdessä sikalassa jätetty ulos traktorin kauhaan.
 
  • Surullinen
Reactions: Echo
ruoka tuli suurelle osalle ihmisiä omavaraistaloudesta. kasvatettiin potut ja porkkanat. marjat ja sienet metsistä. ja possu ja nauta navetasta. kananmunat omasta kanalasta jne. ei ollut ilmansaasteita siinä määrin kuin nyt, eikä apulannoilla ja myrkyillä touhuttu. ja ruuat ei sisältäneet lisäaineita. eli paljon terveellisempää ruoka on ollut.
 
vierailija
Katsokaa tarkkaan, mistä joulukinkkunne ostatte, mistä ja minkälaisista olosuhteista se on peräisin.


"Yhdistyksen mukaan nyt julkaistut kuvat on otettu tämän syksyn aikana 12 sikalassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Päijät-Hämeen alueella.
Seitsemällä tiloista tuotettiin porsaita.

Näistä viidellä emakot olivat ahtaissa, kääntymisen estävissä häkeissä. Kahdella tilalla oli käytössä tiineytyshäkit, joissa tilaa oli yhtä vähän. Kahdella tilalla porsineet emakot olivat karsinassa, jossa ne mahtuivat ottamaan muutaman askeleen myös sivulle, tiedotteessa luetellaan.
Kuvat osoittavat yhdistyksen mukaan vakavia puutteita myös eläinten hoidossa.
Yhdellä tilalla kuvaajat kävivät yhdistyksen mukaan kaksi kertaa.
Ensimmäisellä käynnillä emakolla havaittiin peräsuolen ulosluiskahdus. Samassa karsinassa olleet porsaat nakersivat hampaillaan emonsa peräsuolta. Seuraavalla käynnillä 13 päivää myöhemmin emakon vamma oli edelleen hoitamatta.
Useammalla tilalla sioilla oli haavoja ja pahoja naarmuja. Yhdellä porsaalla oli noin kämmenen kokoinen vereslihalla oleva pintahaava. Usealla tilalla eläinten häntiä oli purtu ja tyngät vuosivat verta. Usealla tilalla emakoilla oli makuuhaavoja, osa vereslihalla, tiedotteessa selvitetään.
Kuolleita sikoja oli yhdistyksen mukaan jätetty lisäksi sikaloiden käytäville, raahattu ulos villieläinten ulottuville ja yhdessä sikalassa jätetty ulos traktorin kauhaan.

Ihan hirveää!!! :(

Rikosilmoitus on näköjään jo tehty.
 

Yhteistyössä