sitrusallergia ja sitruunahappo

  • Viestiketjun aloittaja onko kokemusta
  • Ensimmäinen viesti
tällaisen löysin http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1256 Mutta siis eiköhän se sitruunahappo ruuissa ole oikeista sitrushedelmistä eikä teollista?? Voihan sitruunahapollisia ruokia silti kokeilla varovasti jos allergia ei ole kovin pahaa.
 
wxy
Mulla yksi moniallerginen aikuinen tuttu jolle sitrukset ovat tosi pahiksia, mutta sitruunahappo käy. Ei ole kuulemma mitään tekemistä sitrushedelmien kanssa... Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta näin mulle tämä kyseinen henkilö sanoi.
 
Hei!
täällä yksi sitrusallergikon äiti. Meillä ainakin aiheutti vielä pahempia allergia oireita tuo sitruunahappo, jota löytyy mm:ssa makkaroista ja muista ihan oudoista ruuista.
Tarkkana saa olla ja osa saattaa olla e koodin takanakin :(
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.11.2006 klo 21:40 mama kirjoitti:
Hei!
täällä yksi sitrusallergikon äiti. Meillä ainakin aiheutti vielä pahempia allergia oireita tuo sitruunahappo, jota löytyy mm:ssa makkaroista ja muista ihan oudoista ruuista.
Tarkkana saa olla ja osa saattaa olla e koodin takanakin :(
Kurjaa! Miten saitte kartoitettua oireet juuri sitruunahappoon, koska makkaroissa on niin paljon muitakin aineita (ellei käytä Vatajan tuotteita)?
 
meillä on hurjan allerginen tyttö, kohta neljä vee. on saanyt oireita vaan kerran sitruunahaposta.

oli joissakin karkeissa. mutta siis vaan kerran, mikä on siis aika pieni riski. lääkeet kannattaa tiety pitää matkassa, jos reissuun lähtee, varsinkin jos on taipumusta hengitystieoireisiin.
 
Meillä on pojalla mm. sitruunahappoyliherkkyys. Yliherkkyys siksi, että sitruunahappo on happamuudensäätöaineena keinotekoinen eikä sisällä proteiinia. Proteiini on se joka aiheuttaa allergisen reaktion. Näin siis allergia- astmayhdistyksen ravitsemusterapeutti kertoi meille. Meillä käy silti sitrushedelmät, ja ovatkin ainoita hedelmiä meloonin ja rypäleiden lisäksi, joitä poika voi syödä.
Suurin osa hedelmistä ja marjoista sisältää luonnostaan sitruunahappoa, joka on luonnon oma ainesosa. Toiset ovat myös tälle herkkiä, mutta meille se ei tuota reaktiota.
Eli happamuudensäätöaineena käytetty sitruunahappo ei ole sama kuin luontainen sitruunahappo. Sama kuin vanilja ja vaniliini, toinen on luontainen ja toinen keinotekoinen.
Selvittely vie paljon aikaa ja sen saa selville tietääkseni vain jättämällä kaikki ko. sis. pois. Vinkkinä katso: purkat, hillot, margariinit, jugurtit, elidel-rasva, hammastahna, gluteeniton korppujauho, nestemäiset lasten lääkkeet, semper käyttää margariininä sellaista rasvaa mm. pipareissa, joissa E 330... yms. Lue kaikki mitä ostat, vaikka et uskoisi siinä sellaista edes olevan!
Tsemppiä ja voit toki kysellä minulta lisää jos tarvitset apua!
 
Lisa
Tyttärelläni on todettu sitrusallergia. Omien havaintojeni perusteella hän reagoi myös sitruunahappoon, joka on teollisesti valmistettua ja jota on ainesosana hyvin monessa elintarvikkeessa.
Minulle on väitetty, että sitruunahapolle ei voi olla allerginen! Mutta tiedän, että sitruunahapon valmistukseen tarvitaan hometta. Tyttäreni on reagoinut voimakkaasti penisilliiniin, joka myös on hometta. Voisiko näillä olla jotain yhteyttä keskenään?
 
Sitruunahapolle ei voi olla allerginen siksi, että se ei sisällä proteiinia. Proteiini on se joka aiheuttaa allergiaa. Mutta sille voi olla yliherkkä. Sama asia kai paitsi että ei ehkä näy verikokeissa... Näin selitti siis allergia- ja astmayhdistyksen ravitsemusterapeutti sekä eräs alan tutkija.
 

Yhteistyössä