Sitra haluaa kieltää meiltä autot, lentokoneet, ruoan ja väljän asumisen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Onko tuo Sitran sanoma, että suomalaisen pitää vai pitäisi vähentää kaikkea tuota: autoja ja lihaa?

Miettikää: noille Sitran älyköille maksetaan palkkaa kymmeniä kertoja enemmän kuin tavalliselle suomalaiselle keskiverrolle työntekijälle (n)

Mitä hyvää Sitrasta Suomi on saanut näinä, melkein satana vuosikymmenenä? En itse tiedä mitään sellaista.

Nyt , laittakaa tuo Sitra tekemään edes yksi hyvä asia: sen rahat jakoon viiteen miljoonaan osaan ja osat lähetettäköön pesämunaksi jokaiselle suomalaisille.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo ja päätön
vierailija
"Sitran tilaamien laskelmien mukaan"
Eli ei Sitra ole niitä itse laskenut, vaan laatinut laskelmien mukaan lausunnot. Ja nekin on tehnyt asiantuntijat, ei siinä ole Sitran palkkamäärien kanssa mitään tekemistä, ei ne ole hatusta vedettyjä pullakahvin ääressä, että saataisiin taas yksi 20te:n työtunti kulumaan.

Suomi on pahassa tilanteessa siksi, että me ostamme pääosan tuotteista halvan tuotannon maista, ja koska siellä on ilmastoasiat rempallaan niin siksi meidän on lopetettava se ostaminen.

Rehellisesti nyt, kuinka moni voi sanoa, että pääosa omistamistaan tuotteista on tuotettu kestävän kehityksen mukaisesti? Entä auton käyttö, valmistus, polttoaine?
Entä syöttekö vain riistan lihaa tai ekologisesti tuotettua (eikä tarkoita luomustandardeja, ne kaikki ei ole ekologista)?

Eli kaikilla on parantamisen varaa vähintäänkin siinä, että miettii, missä päin piiput tuputtaa mustana ja likavedet lilluu siksi, että sä sait nyt tosi kivan ja edullisen tuotteen, tai kävit Thaimaassa lomareissulla!
 
  • Tykkää
Reactions: r0s
r0s
Mutta oisko se niin kamalaa?

Pitää panostaa kotona viihtymiseen. Vähentää lämpimiä asuinneliöitä ja panostaa eristämiseen ja vaiks siihen (vitsin kalliiseen) maalämpöön.

Mä muuttaisin osan talosta siis lämmittämättömäksi, katetuksi viherhuoneeksi. Keväällä ja syksyllä se lisäisi asuineliöt aiemmankokoiseksi, pihanomaisessa miljöössä kun ei tarvitsisi jäätyä. Pienentyneet lämmityskustannukset taas vapauttaisivat rahaa muuhun käyttöön.

Ja sen rahan voisi käyttää vaikka ylimääräiseen lomaan. Sit ois aikaa ostaa vaikka viikon interrail-lippu ja menoksi. Tai matkata pohjoiseen bussilla ja kartan avulla suunnata just minne mieli vie koska takaisinhan voi sit lähteä sieltä missä sattuu olemaan loman loppuessa ku ei oo sitä omaa autoa riesana.

Ellei taas matkailu kiinnosta niin pihaan voi ostaa vaikka maa/aurinkolämmöllä lämmitettävän uima-altaan ja "keidas" on valmis.
 
vierailija
Vihreiden Pekka Haavistolla on 400 neliön omakotitalo, 200 neliötä per asukas, joten samaa neliömäärää voidaan kai sitten pitää sallittuna meille muillekin?

Sauli Niinistöllä on käytössään tuhansia asuinneliöitä, voisiko määrää vähentää maailman pelastamiseksi?
 
vierailija
Aivan täysin turhaa. Edelleenkin vaikka jokainen suomalainen tekisi itsemurhan ja lopettaisi näin saastuttamasta, niin maailman ilmastonmuutos ei muutu piiruakaan suuntaan tahi toiseen. Ei niin nimeksikään. Joten aivan turhaa. Montako kertaa tämä pitää idiooteille toistaa?