Sisäilmaongelmat ja sydänoireet, tietääkö joku?

  • Viestiketjun aloittaja Johannavain
  • Ensimmäinen viesti
Johannavain
Onko kellään tietoa/kokemuksia voiko jonkun rakennuksen sisäilmaongelmat aiheuttaa sydänoireita? Opiskelen koulussa jossa on todettu sisäilmaongelmia ja talvella aloin saada siellä huonouskohtauksia. Sydän alkaa hakata miten sattuu ja miltei pyörryn. Ja hikoiluttaa jonkun verran. Rytmihäiriöt jatkuu myös kotona koulupäivien jälkeen ja tuntuu että happi ei riitä. Sitten kun taas olen ollut koulusta poissa useita viikkoja niin nämä oireet häviää. Ei tämä voi olla sattumaa? Olen käynyt sydänfilmissä ym verikokeissa ja mitään vikaa ei löytynyt.
 
vierailija
"...homemyrkyt eivät välttämättä vaikuta heti. Joskus asia tosin ratkeaa helposti, kun eläimet eivät edes suostu syömään rehua. Muussa tapauksessa pitää odottaa mahdollisten oireiden ilmenemistä. ...

Yleisin oire on oksentelu. Toisinaan esiintyy jopa veristä ripulia. Home voi nimittäin heikentää veren hyytymiskykyä ja aiheuttaa näin verenvuotoja suolistoon." - Lännen rehu tiedottaa -

Miksi siis ei, kun ne ovat myrkytysoireita...
 
vierailija
Jos niitä homeita on yritetty poistaa tietyillä aineilla, voi se niistäkin johtua! En muista, mitä ne aineet olivat, mutta ovat menossa kieltoon, mutta niitä oli paljon vielä käytössä eikä niitä pois saa pinnoilta. Onhan tuosta ohjelmasta joku vuosi jo...

Homeista vielä:
"Fusarium- eli punahomeet ovat hyvin tavallisia suomalaisissa viljoissa esiintyviä homeita, jotka tuottavat aineenvaihduntatuotteina homemyrkkyjä eli mykotoksiineja.

Yleisimpiä Fusarium-toksiineja ovat deoksinivalenoli, zearalenoni sekä T-2- ja HT-2-toksiini. Pitkäaikainen altistuminen Fusarium-toksiineille voi aiheuttaa terveydellisiä haittavaikutuksia, kuten immuunijärjestelmän heikkenemistä.

Akuuteissa myrkytystapauksissa oireita ovat esimerkiksipahoinvointi, oksentelu ja vatsakivut." - Evira- opastaa -
 
vierailija
"Suomessa vuonna 2001-2002 kerätyistä viljanäytteistä, jopa 100 prosentista löytyi ENN:a ja 74 prosentista näytteistä puolestaan löytyi MON:ia (Jestoi,M., 2005). MON:n ja ENN:n yleisyydestä huolimatta ei kovinkaan montaa in vivo tutkimusta näiden kahden mykotoksiinin akuutin toksisuuden tai matalan, toistuvan annoksen terveysvaikutusten selvittämiseksi ole tehty.

MON:in todettiin aiheuttavan akuuttia toksisuutta rotissa, LD 50 arvon ollessa samaa tasoa kuin kaikkein myrkyllisimmillä Fusarium mykotoksiineilla, T-2 ja HT-2:lla.Toksiset vaikutukset kohdistuivat patologisten tutkimusten mukaan pääasiassa sydänlihakseen. Massaspektrometristen virtsa-analyysien perusteella voitiin todeta että moniliformiini erittyy nopeasti virtsaan. Aineenvaihduntatuotteiden osalta tutkimukset ovat kesken. Pitkäaikaisvaikutuksia on tutkittu OECD:n ohjeistuksen mukaisesti subakuutilla toksisuuskokeella, jonka tuloksia ei ole vielä julkaistu .Enniatiini ei osoittautunut kovinkaan toksiseksi oraalia akuuttia toksisuutta tutkittaessa. In vitro tutkimusten ja geeniekspressiotutkimusten tuloksia ollaan parhaillaan käsittelemässä ja julkaisemassa vuoden 2014 aikana." -Evira-
 
vierailija
tässä lisää aiheesta:
"Vaarallisinta on, jos ainetta on ruiskutettu ilman suojavarusteita tai tilaan on menty liian nopeasti suihkutuksen jälkeen. Tukes varoittaa, että jäämiä voi myös pölistä ilmaan esimerkiksi sohvakankaasta.

Se, tuleeko oireita, riippuu monesta tekijästä: Kuinka suuria pitoisuuksia tilassa on, mitä kemikaaleja on käytetty, kuinka pitkään ja mitä kautta kemikaalille on altistunut.

Hengitettyinä aineet ovat paljon vaarallisempia kuin juotuina. Toiseksi vaarallisinta on, jos kemikaalia pääsee elimistöön ihon tai limakalvojen, esimerkiksi silmien kautta.

Guanidiinibiosideja on lukuisissa muissakin tuotteissa, muun muassa piilolinssinesteissä ja silmätipoissa, mutta niissä pitoisuudet ovat huomattavasti pienempiä eikä niiden käyttöä ei ole rajoitettu.

LUE MYÖS
Tukes: Hengenvaara ei poissuljettu

14.1.2013
Siivous- ja saneerausyritysten tiedoissa puutteita
14.1.2013
Professori: Homesaneeraus voi lisätä asunnon myrkkyjä
14.1.2013
Tukesin tiedote: "Älä käsittele hometaloa tai irtaimistoa vaarallisilla desinfiointiaineilla"
Etelä-Korean terveysministeriön tiedote aineiden vetämisestä markkinoilta 11.11.2011 (eng)
Tieteellinen artikkeli kuolintapauksista Environmental Health and Toxicology -lehdessä (eng)
 
Hanna_88
Täältä näkee listaa oireista: http://genano.com/fi/kayttokohteet/koulujen-sisailmaongelmat/
Onko siellä koulussasi tehty mitään sisäilmaongelmien eteen? En usko että remontit auttaa jos on umpimätä rakennus (?), paras olisi kokonaan uusi rakennus. Meidän koulussa otettiin käyttöön tuollaiset tehokkaat ilmanpuhdistimet siksi aikaa että päästään uusiin tiloihin (Suomessa kehitetty Genano-teknologia), puhdistavat ilmaa koko ajan ja poistavat ilmasta ultrapieniä hiukkasia, pölyä, homeitiöitä, bakteereja, viruksia, haitallisia kaasuja...On kyllä huomannut eron, minun omat silmä/iho-oireet ovat poistuneet eikä ihmiset enää sairastele koko ajan.
Toivottavasti voit paremmin jo :(
 
homeelle altistunut
hei.

minulla oli 2 vuotta juuri noita oireita kun asuin hometalossa.
Oli sydämen tykytyksiä, vapinaa, huonovuointisuutta, kurkun ja suun pistelyä yms.

Siitä on kärsitty tähän päivään asti mutta onneksi oireet lievenee hyvässä sisäilmassa.
Lääkärissä on ravattu ties kuinka paljon. Homealtistuma aiheuttaa myös monikemikaaliyliherkkyyttä mikä minullakin tod. näkösesti jo on.

Tsemppiä sinne!!

taiitaa meitä valitettavasti olla jo aika monia ja tilanne Suomessa tuskin ainakaan paranee.
 
vierailija
hei.

minulla oli 2 vuotta juuri noita oireita kun asuin hometalossa.
Oli sydämen tykytyksiä, vapinaa, huonovuointisuutta, kurkun ja suun pistelyä yms.

Siitä on kärsitty tähän päivään asti mutta onneksi oireet lievenee hyvässä sisäilmassa.
Lääkärissä on ravattu ties kuinka paljon. Homealtistuma aiheuttaa myös monikemikaaliyliherkkyyttä mikä minullakin tod. näkösesti jo on.

Tsemppiä sinne!!

taiitaa meitä valitettavasti olla jo aika monia ja tilanne Suomessa tuskin ainakaan paranee.
Ei parane, sillä lääketieteen näkökulmasta homeille ja muille allergisoituneet ovat mielenvikaisia. Hoitona masennuslääkitys. Pitää vain toivoa, että mahdollisimman moni lääkäri ja sairaanhoitaja saa saman sairauden, jolloin tietätävät, ettei kyse ole päässä olevasta viasta, vaan aidosta sairaudesta.
 
vierailija
Tervehdys kaikki vaan sanoo ei ole mitään vikaa ilmassa vaikka puol kuolena aina sisällä melkein muuvalla missä on puhdas ilma huomaa eron vaikka ei se hetkessä ja sisusksissa on joh pysyviä vaurioita keuhkot välillä tunttuu hellälle ja toisinaan parempi mutta oon huomannut c vitamiiniä tai sinkkiä käyttää se vähän kohottaa vastustus kykyä.
 

Yhteistyössä