Siman valmistuksesta tietävät

  • Viestiketjun aloittaja apuva
  • Ensimmäinen viesti
Vieras joka edellä kirjoitti
Vielä tuli mieleen, että olisiko sen siman pitänyt sankossa lämpimässä vielä ollessaan silminnähden käydä? Eli sihistä ja kuplia, kuten esim. kotikalja kun sitä tekee uutteesta?

Mun sima ei nimittäin tehnyt yhtään mitään, se vain oli :(
 
"Sima"
Simaa tehdessä rusinat nousee yleensä pintaan päivässä. Laitan silloin siman jääkaappiin ja odotan että ne laskevat ja nousevat takaisin pintaan. Näin siinä menee noi 1 vko. Mutta kun inhoan rusinoita, niin teen siman niin, että se muhii päivän ämpärissä ja sitten n. 3 pv pöydällä ja sitten jää kaappiin. Valmistuu siinä 3-4 päivässä.
 
Rosentteja
Tavallista hiivaa tarvitsi olla aika paljon reilummin jotta tuohon simaan tulisi prosentteja enemmän kuin 0,1-1. Esim kaksi tuorehiiva pakettia (100g)/10l ja fariini/talouskilosokeria, käyttämisaika käymisastiassa lämpöisessä olisi tällöin 7-11 päivää. => Viikinkisimaa ;)
 
nams
Minä tein terästettyä simaa tarkoituksella :)
Vajaa 10l vettä,2tl kuivahiivaa,1dl hunajaa,1kg sokeria ja paketti fariinisokeria,ja sitruunoita 3kpl
Prosentteja on 7 ja täytyy kyllä sanoa että pirun hyvää!
 

Yhteistyössä