silmälasi-asiaa

  • Viestiketjun aloittaja katja80
  • Ensimmäinen viesti
Meillä on
Mun tyttö sai lasit 4-vuotiaana. Sisäänpäin karsastuksen takia. Ei tosin ollu peitto hoitoo. Lasien vahvuuksilla hoidettiin sitä vasenta karsastavaa silmää. Nyt tyttö 11v ja saa todennäkösesti yläasteella lasit pois kokonaan.
 
Meillä kaksi lasta on saanut lasit 5vuotiaana, mutta peittohoitoa ei ole meilläkään ollut. Meidän muksut on olleet innoissaan laseistaan, varmaan siksi, että meillä vanhemmillakin on , samoin kuin suurella osalla sukulaisista. Lapsille siis lasit ovat olleet hieno juttu, eikä näiden vuosien aikana ole ikinä ollut ongelmaa, etteivät olisi suostuneet pitämään.Toisaalta sisareni tytär kieltäytyi totaalisesti pitämästä laseja, kun sai ne 7vuotiaana. Riippuu paljon lapsen luonteesta ja ympäristön suhtautumisesta, miten lapsi sopeutuu laseja käyttämään.
Vaikea sanoa mitään enempää, kun en tiedä, minkäikäinen lapsi teillä on, mutta uskoisin, että homma sujuu hyvin, jos itse suhtaudutte asiaan luonnollisesti. Ja selitätte lapselle, että hoito on hänen parhaakseen. Lapsen iästä tietysti riippuu, mitä hyötyä selittämisestä on... :whistle:
 
Meillä poika sai lasit ollessaan n.1v2kk (karsastuksen hoitoon).Ja alusta asti on hyvin niitä pitänyt.Tosin jonkun kerran ovat vääntyneet ja kerran toinen sanka mennyt poikki...mutta silti ihan hyvin on antanut niitten olla päässä,vaikka niin pieni oli kun ne sai :)
 
Sarita-80
Meillä 3v tyttö sai lasit nyt kesällä karsastukseen. Ihan hyvin on pitänyt laseja. Joskus tosin unohtuu, mutta laittaa kyllä heti päähän kun asiasta huomauttaa. =)
 

Yhteistyössä