Silloin lääkärini oli täydellisen väärässä?

  • Viestiketjun aloittaja Tekevälle sattuu
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Menin raskaana ollessani työterveyslääkärin vastaanotolle. Pikkurillin pää oli turvonnut, punainen, kipeä sekä kuumottava. Hän käski laittaa siihen bepanthenia ja sanoi, että takaisin töihin vain (päiväkodissa töissä).
Päivän kuluttua kipu oli sietämätöntä ja kynnen alta alkoi valumaan märkää. Uusi käynti lääkärillä, nopeasti tehokkaat antibiooti, sairaslomalle sekä verikoeseuranta raskauden vuoksi. Syynä oli kynsivallin tulehdus, joka sai lopulta irtoamaan seitsemän kynttä yhteensä molemmista käsistä.
 
arvauskeskus
Onhan näitä, valitettavasti.
Lapsi tippui ja loukkasi kätensä, käsi ei liikkunut ranteesta kuten ei sormetkaan ja äkkiä päivystyksen,
päivystyksessä käsi kuvattiin ja todettiin että siellä saattaa pieni revähdys? olla ja laitettiin pieneen lastaan ja kehoitettiin syömään särkylääkettä yön ja tulkaa huomen aamusta uudelleen niin toinen lääkäri voi myös katsoa ja varmistaa tilanteen.
(oli siis ilta ja tietty kaikilla kiire siellä mutta silti??)
No menimme itkuisen kipeän lapsen kanssa seuraavana aamuna takasin sinne päivystykseen jossa lääkäri otti meidät heti ilmottautumisessa vastaan ja haukkui miksi me ei menty suoraan keskussairaalaan sillä lapsen käsi on poikki! (toinen ranneluu poikki)
Sanoin että eihän me voitu tietää kun minä en ole lääkäri ja edellinen lääkäri puhui illalla jostain pikku revähdyksestä.
Sen jälkeen menimme keskussairaalaan jossa ihmeteltiin todella paljon miten lapsi on ilman kunnon kipulääkkeitä laitettu lasta kädessä yöksi kotiin.

Samaisessa kaupungissa ja samaisessa arvauskeskuksessa toisen lapsen kohdin kävi näin,
lapsi kaatui. Satutti kätensä ja käytiin taas arvauksessa, kuvattiin ja todettiin ei siinä mitään ole ehkä pieni revähdys saattaa olla.
3päivää myöhemmin tulee kotiin etanapostilla (elettiin siis jo vuotta 2011) että kädessä hiusmurtuma ja suositellaan hoidoksi kantosidettä ja valitteli kuinka he ei ensin sitä olleet kuvista huomanneetkaan mutta nyt oli lastenkirurgi katsonut kuvat myöhemmin ja todennut tuon.

Että tämmöinen arvauskeskus meillä :)
 
Mie kävin labrassa verikokkeissa. Kattoin labran tulokset ennen lääkärriin mennoo ja kaikki arvot olivat miun mielestä kunnossa. Kun astuin ovesta sissään ja pääsin istummaan, lääkäri alkoi väittämmään, että minulla on vaikee diabetes! Olen vähän ylipainoinen ja hän väitti, että diabetes johtuu läskistä. Mie kysyin, millä muulla perusteella hän väittää minulla olevan diabetes? Hän sanoi, että verensokerini on 32! Hän väitti, että HbA1c on verensokeri joka pitää olla alle 6! Helvetin idootti. Oli pakko sannoo hänen vaikuttavan siivoojalta, joka on laittanut lääkärin takin päälle!
Hba1c on "sokerihemoglobiini" , jonka osalta käytetään kahta eri arvoa.
Normaali on 4-6 % tai toisin ilmaistuna alle 42 mmol.
Toki lihavuus altistaa tyypin 2 diabetekselle, mutta oliko tämä lääkäri nyt vähän pihalla?
Vuoden alusta ainakin meillä muuttui labravastaukset niin, että nyt vastataan vain mmol -arvo eikä enää %-lukemaa.
 
vierailija
Hba1c on "sokerihemoglobiini" , jonka osalta käytetään kahta eri arvoa.
Normaali on 4-6 % tai toisin ilmaistuna alle 42 mmol.
Toki lihavuus altistaa tyypin 2 diabetekselle, mutta oliko tämä lääkäri nyt vähän pihalla?
Vuoden alusta ainakin meillä muuttui labravastaukset niin, että nyt vastataan vain mmol -arvo eikä enää %-lukemaa.
Mikäli b-gluk olisi 32, ihminen olisi pissinyt lihaksensa ja läskinsä pihalle moneen kertaan. Mikäli HB1Ac olisi 32% olisi ihminen hengetön.
 
vierailija
En usko. Appiukollekin tuli kutsu kuntoutukseen muistaakseni 3 kk kuoleman jälkeen, mut hän olikin sodassa nuoruusvuodet mut sen jälkeen meni luotto moneen muuhinkin asiaan.

Tässä se juttu, miksi niin moni sairastuu, eikä muka syytä tiedetä,. Sianlihassa on samaa lääkejäämää, Mut miksi possut sairastaa, johtuu tietysti muuntogeenisestä rehusta tai miksi vaikka niistä rypsiriouheista ja melassileikkeistä, missä on neonikotinoidijäämiä?
Älä skippaa tätä, vaikka olisi kiirekin, sillä ei tätä edes aamutohtori kertonut viimeksi:-(
 
vierailija
vierailija
"Maaliskuussa 2000 FDA ilmoitti, että Janssen on päättänyt lopettaa sisapridin markkinoinnin USA:ssa ja pitää lääkettä saatavilla ainoastaan rajoitetusti. Tässä yhteydessä myös EMEA:n lääkevalmistekomitean (CPMP) lääketurvatyöryhmässä käynnistyi keskustelu sisapridin hyöty-haittasuhteesta eri käyttö- tarkoituksissa. Nämä käyttötarkoitukset ovat olleet hyvin erilaisia eri maissa. Sisapridia on käytetty laajalti mm. ummetukseen ja toiminnalliseen dyspepsiaan, jotka eivät ole Suomessa virallisesti hyväksyttyjä indikaatioita. Saksan aloitteesta sisapiridista käynnistettiin kesäkuussa 2000 EUdirektiivin mukainen arviointi, joka koskee hyväksyttäviä käyttöaiheita ottaen huomioon vakavat haitat. Tämä arvio tulee aikanaan johtamaan kaikkia EU:n jäsenmaita sitovaan komission päätökseen. Saksa on toistaiseksi myös peruuttanut sisapridia sisältävien valmisteiden myyntiluvat."
 
vierailija
Menin gynelle ja valittelin etta olo on kuin olisin raskaana mutta tiedan 100% etta en ole. Maha kasvaa, paino nousee, pissattaa jatkuvasti, narastaa. Gyne sitten tunnusteli mahaa ja sanoi etta kohtu on kasvanut normaalia isommaksi. Lahetti ultraan. Tuomio: kohtu on kasvanut samaan kokoon kuin 7kk raskaus. Etta poistetaan kohtu kun ei sita enaa tarvita.

Menin leikkaukseen. Herasin. Sanoin etta olenpa onnellinen kun tama homma nyt takana. Laakari: no ei nyt ihan - kun avasin mahan niin se olikin taynna kasvaimia enka osannut suorittaa leikkausta. Nyt pitais odotella etta tama minun tekema leikkaushaava paranee ja sitten uuteen leikkaukseen.

2 kk paasta olin 6 tunnin leikkauksessa jossa poistettiin kaikki kasvaimet, kohtu, munasarjat ja johtimet - kaikki. Nyt on mahaan sitten ruksittu kiva ankkuri - yksi 15cm leikkaushaava alamahassa poikittain, ja sen risteyttaa 30cm leikkaushaava pitkittain.
 
vierailija
Kolesterolilääkkeitä ehdotti, mutta sanoin, etten ole mitään ruokavaliota noudattanut enkä aiokaan. Terve ihminen, mitä varten? Että lääkäri sai merkata sen sinne, ettei tee virkavirhettä:ROFLMAO:
 

Yhteistyössä