vierailija
Siirapilla aidosti makeutettu perunalaatikko.
Valmistuu helposti ja nopeasti.
Perinteisesti siirapilla makeutettu perunalaatikko on valmistettu tukevaksi haarukalla syötäväksi ruuaksi. Nykyisin se valmistetaan usein vähäpätöiseksi litkumaiseksi lisukkeeksi.
Näistä raaka-aineista valmistuu varsin yksinkertaisesti::
2 kg jauhoisia perunoita tai hyvin soseutuvia yleisperunoita tai hyvin soseutuvia kiinteitä perunoita
1-2 dl vehnäjauhoja
2 dl tummaa siirappia, tumma siirappi antaa sopivasti väriä
50–100 g voisulaa
8 dl maitoa, tarvittava maidon määrä vaihtelee huomattavasti perunalajikkeen ja tavoitesakeuden mukaan
2 tl suolaa
Voi maustaa sopivilla mausteilla, mutta mausta hillitysti. Monen mielestä maustamatta paras
Näin valmistuu siirapilla aidoti makeutettu perunalaatikko:
Soseuta perunat kuumina niukkaan määrään keittovettä - näin vältetään tarpeettomat keittotappiot. Lisää voi siivuina sulamaan soseeseen. Lisää tumma siirappi. Lisää maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen ja lisää suola ja mahdolliset halutut mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat niin innalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
Paista aluksi siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Vajaassa vuoassa siirapilla makeutettu perunalaatikko saattaa kuivahtaa korppumaiseksi. Kun paistetaan täysissä vuoissa, niin silloin saadaan mehevä siirapilla makeutettu perunalaatikko.
Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 2-4 tuntia.
Valmistuu helposti ja nopeasti.
Perinteisesti siirapilla makeutettu perunalaatikko on valmistettu tukevaksi haarukalla syötäväksi ruuaksi. Nykyisin se valmistetaan usein vähäpätöiseksi litkumaiseksi lisukkeeksi.
Näistä raaka-aineista valmistuu varsin yksinkertaisesti::
2 kg jauhoisia perunoita tai hyvin soseutuvia yleisperunoita tai hyvin soseutuvia kiinteitä perunoita
1-2 dl vehnäjauhoja
2 dl tummaa siirappia, tumma siirappi antaa sopivasti väriä
50–100 g voisulaa
8 dl maitoa, tarvittava maidon määrä vaihtelee huomattavasti perunalajikkeen ja tavoitesakeuden mukaan
2 tl suolaa
Voi maustaa sopivilla mausteilla, mutta mausta hillitysti. Monen mielestä maustamatta paras
Näin valmistuu siirapilla aidoti makeutettu perunalaatikko:
Soseuta perunat kuumina niukkaan määrään keittovettä - näin vältetään tarpeettomat keittotappiot. Lisää voi siivuina sulamaan soseeseen. Lisää tumma siirappi. Lisää maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen ja lisää suola ja mahdolliset halutut mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat niin innalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
Paista aluksi siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Vajaassa vuoassa siirapilla makeutettu perunalaatikko saattaa kuivahtaa korppumaiseksi. Kun paistetaan täysissä vuoissa, niin silloin saadaan mehevä siirapilla makeutettu perunalaatikko.
Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 2-4 tuntia.