SEKAHEDELMÄSOPPA, kuin mä sen keitän?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja auringonkukka-75
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
.Riisipuuro ja sekahedelmäsoppa

Puuro:
3 dl vettä
7 dl maitoa
1½ dl puuroriisiä
3/4 tl suolaa

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.
Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen. Mausta lopuksi puuro suolalla.

Sekahedelmä-/rusinasoppa:
200 g kuivattuja sekahedelmiä/rusinoita
1 l vettä
3 rkl sokeria
1 kanelitanko
2 rkl perunajauhoja

Huuhdo sekahedelmät ja liota niitä muutama tunti vedessä, johon on sekoitettu sokeri.
Keitä hedelmät pehmeiksi liotusvedessään.
Suurusta keitto kylmään vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Lisää suurus ohuena nauhana liemeen. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa.
Kaada keitto tarjoilumaljaan jäähtymään. Tarjoa keitto riisipuuron kanssa.
 
Mä viime jouluna etin nopsasti netistä ohjeen ja löysin jostain s-marketin sivuilta reseptin.

ÄLÄ käytä sitä tai vähennä perunajauhomäärää reippaasti. Ihmettelin kyllä sitä määrää, mut tein sit ohjeen mukaan ja liisteriähän siitä tuli...
 

Yhteistyössä