Seinäkiinnitteinen wc pönttö "muodokkaalle"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En keksi muuta, kuin että on helpompi siivota veskin lattia?? Niin, ja ei tarvi tehdä lattiaan reikää, mutta seinään täytyy, eli onko se sitten etu vai ei... pasggan tuloon en usko kiinnityksen vaikuttavan.
Seinässä kulkevat putket on helpompi vaihtaa kun ei tarvitse piikata lattiaa auki. Sen takia seinäkiinnitteinen pönttö asennetaan usein putkiremontin yhteydessä pintavetojen suojaksi tehtyyn seinään ja uusiin taloihin. Putket kulkevat valmiissa kanavassa seinän sisällä eivätkä ole valettuna betoniin. Seuraavat remontit ovat helppoja toteuttaa.
 
vierailija
Kyllä nuo kestää, mutta pitää muistaa, että painorajat on staatista painoa. Jos lihava romahtaa pytylle se ei välttämättä kestä.

Kun 170 kilonen jysähtää pöntolle, siihen saattaa tulla jopa yli 5000 kiloinen pisterasitus. Sitä ei kotikäyttöön tarkoitetut kestä.

Yleisissä tilossa olevat mitoiteen eri tavoin, ne kyllä kestää!

T Putkimies
 
vierailija
Yleensä se on vielä niin, että painava ihminen istuu rojahtamalla. Vessanpöntöt kun asennetaan niin, että 140-senttinenkin pääsee helposti istumaan, mutta harvempi yli 150 kg painava on 140 cm. Joku voisikin suunnitella korkeussäädettävän seinäpöntön, jossa olisi lapsille ja aikuisille ja huonopolvisille vanhuksille omat asetuksensa.
Nimenomaan, kun lihava rojahtaa siihen pytylle niin se hetkellinen kuorma on jopa yli 1000 kiloa!
 

Yhteistyössä