SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: SDP ei luovu saatavuusharkinnasta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Suurin osa demareista vastustaa edelleen kolmansien maiden halpatyövoiman saatavuusharkinnan poistoa, joka on poistettu OECD/ETA/EU-maista vain Ruotsissa, ja sielläkin nykyinen hallitus haluaa saatavuusharkinnan takaisin.

SDP ja persut siis vastustavat työvoiman saatavuusharkinnan poistoa kun taas sitä kannattavat kokoomus, kepu, vihreät, rkp, liike nyt ja kristilliset.


SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen: SDP ei luovu saatavuusharkinnasta

Ylen uutinen aiheesta:
(Katso jutun viimeinen osa)

SDP ei luopuisi saatavuusharkinnasta

"Mäkynen myöntää, ettei työperäinen maahanmuutto kuitenkaan ole mikään taikasana ongelmien ratkaisemiseksi. Hän korostaa myös työperäisen maahanmuuton valvonnan tärkeyttä.

– Työehtojen tulee olla samat ja suomalaista lainsäädäntöä ja työelämän periaatteita tulee noudattaa. Hyväksikäyttäjiä on aina, ja se pitää pystyä kitkemään, Mäkynen sanoo.

SDP on myös esittänyt, että ammattiyhdistysliikkeellä voisi olla tässä valvonnassa nykyistä suurempi rooli.

SDP ei myöskään ole valmis luopumaan työperäisen maahanmuuton saatavuusharkinnasta.

Saatavuusharkinnalla tarkoitetaan sitä, että kun työntekijä hakee oleskelulupaa Suomesta TE-toimisto selvittää, olisiko avoinna olevaan paikkaan jo tarjolla työntekijää kotimaasta.

Mäkynen kuitenkin muistuttaa, että työlupa evätään tällä perusteella varsin harvoin, sillä työvoimapula koskee alaa kuin alaa."
 
vierailija
SDP:n ja kokoomuksen varapuheenjohtajat tyrmäävät perussuomalaisten tuoreet linjaukset työperäisestä maahanmuutosta.

Perussuomalaisten mukaan Suomen ei tulisi sallia työperäistä maahanmuuttoa EU:n ulkopuolelta, ellei kyse ole koulutetuista henkilöistä korkean lisäarvon työpaikkoihin. Työluvan edellytyksenä olisi puolueen mukaan oltava Suomen mediaanipalkkaa vastaavat ansiot.


Miten kukaan toi tyrmätä sen ajatuksen, että työperäisen maahanmuuton tulisi hyödyttää Suomea? Siis olla tuloa korkean lisäarvon työpaikkoihin? Ja kun tässä vielä puhutaan EU:n ulkopuolelta tulevasta maahanmuutosta. EU:n sisältä tulevaa ei voi rajoittaa ja siellä (EU:ssa) on kyllä ihan riittävästi kouluttamatonta köyhälistöä, josta voi palkata siivoajia, taksikuskeja ja ruokalähettejä, jos niistä nyt ihan oikeasti on niin hirveä pula etteivät kotimaiset työttömät ja täällä jo olevat maahanmuuttajat riitä.

SDP kyllä sahaa omaa oksaansa taiteillessaan persupelossaan tämän asia kanssa.
 

Yhteistyössä