Kuulin juurikin niin että voi pesistä valmistuksen jälkeen kun pastöronti tehty vain esim maidolla jokayksiraaka- aine juustossa. Tiedä sitten häntä...säikäyttimvain kun todella olen ymmärtänyt että pastörointinriittää ja syönyt huolellaSiis pastörointihan juuri tuhoaa listerian (ja monet muutkin bakteerit). Joten miksi pastöroidusta maidosta tehtyä juustoa ei saisi syödä?
Vai voiko se listeria sitten pesiytyä juustoon uudelleen jossain muussa valmistusvaiheessa?
THL:n sivuilta: "Listeriavaaran takia vältettäviä ovat --- pastöroimaton maito (esim. tilamaito) ja siitä valmistetut juustot; pehmeät juustot (home-, kitti- ja tuorejuustot, kuten brie, gorgonzola ja chévre)."
Hmm.. siis noita pehmeitä juustojako kuuluis välttää vaikka ne oliskin tehty pastöroidusta maidosta?
Tarkoititko aloittaja vuohenjuustolla sellaista tuorejuustoa? Kovia juustojahan ainakin saa syödä.
Kaupallinen yhteistyö: Storytel