Sanna Ukkola tahtoo rajata sananvapautta

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En ole uhriutunut tai syyttänyt. Se on minun mielipiteeni, että pienestä kitisijät ovat mielensäpahoittajia ja usein lisäksi uhriutujia.

Viestisi on täynnä väitteitä mitkä varmaan pystyt helposti todistamaan todeksi. Jos, niin teeppä se, muuten koko viesti on yks tuulen huuhtoma arse.
No se on tuossa yllä. Kyllä uskon, että kiusaajat ihan oikeasti ovat sitä mieltä uhreistaan, että he ovat tyhmiä, rillipäisiä tai mielensäpahoittajia tai uhriutujia. Heistä tulee kiusaajia, kun he sitä mielipidettään levittelee. Myös tuollainen ylimielisyys, että saat huudella toisia uhriutujiksi ja nimitellä vaikka miksi, koska se on sun "mielipide" mutta muut joutuu "todistaan". Siis ooks sä aikuinen?
Ei pitäisi joutua aikuiselle selittään, mikä on kiusaamista, jos et sitä itse hiffaa, niin ei voi mitään.
 
vierailija
Sanna Ukkola: Suomi24 – vihaa kellon ympäri

"Suomi24 ei poista valheita eikä vihapuhetta sivuiltaan. Ennen kuin Suomen suurin keskustelufoorumi muuttaa tapojaan, nettikiusaaminen ei Suomesta lopu, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Jouduin ikäväkseni tutustumaan Suomi24:n vihan täyttämään maailmaan, kun tein juttua poliitikkojen kohtaamasta nettivihasta. Poliitikot ja julkisuudessa toimivat henkilöt kohtaavat entistä enemmän vihapuhetta, herjauksia ja tappouhkauksia verkossa – varsinkin eduskuntavaalien alla poliitikkoihin kohdistettu loka yltyy.

Tein runsas viikko sitten haastattelun Aamu-tv:hen poliitikkojen kohtaamasta vihapuheesta. Kahlasin haastattelua taustoittaessani läpi Suomi24-foorumia. Järkytyin totaalisesti: Suomen suurin keskustelupalsta on täynnä herjauksia, uhkauksia ja kunnianloukkauksia. Palstalta löi kasvoille valtaisa vihan ja pahan olon aalto. Miten tällainen voi edes olla laillista Suomessa? Miten on mahdollista, että Suomi24:n ylläpitäjä Aller ei joudu vastuuseen vihakirjoittelusta, jolle se tarjoaa massiivisen alustan?

Suomi24:lla on käytössään jälkikäteismoderointi. Olin kuullut, että palstan moderaattorit kuitenkin poistavat loukkaaviakin viestejä pyynnöistä huolimatta hyvin nihkeästi. Tein kokeen. Eräässä viestiketjussa minun väitettiin kuuluvan kokoomukseen. Kokoomusväite on tietysti yksiselitteisesti väärä ja omiaan aiheuttamaan haittaa ammatissani. Ilmoitin viestistä moderaatioon ja pyysin vääriä väitteitä poistettaviksi. Kului päiviä, eikä väitteitä ollut poistettu.

Vääriä väitteitä ei kuitenkaan koskaan poistettu. Samalla palsta tuli todistaneeksi, että Suomi24:ssa saa väittää minusta ja samalla tuhansista kollegoistani ja kaikista muista julkisuudessa työtä tekevistä poliitikoista, näyttelijöistä, tosi-tv-tähdistä, tutkijoista ja vaikkapa kirjailijoista perättömiä ihan ylläpidon siunauksella.
"Voi hellan lettas, Sanna Ukkolaa epäillään kokoomuslaiseksi eikä tosiaankaan syyttä, ja hän haluaa sensuroida moiset epäilykset, huh, huh! Kuinka monta demari syytetään kommunistiksi ja Sanna Marinia äärivasemmistolaiseksi, veikkaanpa että Ukkola ihan ohjelmissaankin.

Sanna Ukkola oikeistoporvarina haluaa monien kaltaistensa tapaan poistaa vain suositun rekisteröintivapaan keskustelun S24:ssä. Sipilän porvarihallituskaudellahan vapaa kirjoittelu poistettiin mm. silloisessa erittäin suositusta IS:n foorumista ja moni muukin foorumi joutui pakkorekisteröinnin alle, joka rajaa vapaata keskustelua. Myös IS ja IL ovat muuttaneet uutisten kommentointialustansa kirjautumispakon alle, ja sen huomaa hyvin oikeistolaisesta viestimassasta, jonka osan väsää varmaankin lehden toimitus tai sinne palkattu oikeistotrolli.


"On kohtuutonta, että kaupallinen taho mainostaa itseään Suomen suurimpana keskustelupalstana ja tarjoaa alustan miljoonille, mutta ei pidä huolta keskustelun tasosta. Suomen näkyvimmällä saitilla kenestä tahansa saa sanoa ihan mitä vain ilman toimivaa moderaatiota. Kaikkein omituisinta on, että Suomi24 toimii lain kirjaimen mukaan. Sen ei tarvitse poistaa vääriä viestejä tai vihakirjoituksia, sillä Suomen laki ei sitä siihen velvoita.

Allerilla on varmasti ollut ajatus siitä, että yritykset voisivat mainostaa sen sivuilla. Mutta moniko yritys lähtee tarjoamaan palveluitaan paikassa, jossa tavallisia perheenäitejä mollataan pirihuoriksi?"


Keskustelun taso riippuu näköjään Ukkolan mieleisistä viesteistä, vasuria saa syytellä mutta hyi jos itse joutuu kritisoitavaksi. Ja ilmeisesti mainostusjuttu oli hienoista uhkailua että mainostulot lähtee jos tahti ei muutu. Ei muuten ole ensimmäinen kerta kun ainoan oikean totuuden puhujat ovat uhkailleet mainostulohanojen sulkemisella, ja jopa toteuttaneet sen pienempien väärän narratiivin sivustoilta. Ukkola taitaa kovin kaivata aikaan, jolloin lehtien yleisönosastolla oli ennakkomoderointi ja julki pääsivät vain oikean poliittisen narratiivin viestit.

Tappouhkauksiin ja pirihuoriksi haukkumisiin törmää hyvin harvoin Suomi24 foorumillakaan ja yleensä silloinkin vastapuolen viestintä on vähintään samaa kaliiperia, johon heitetään vastaavantasoinen vastine.

Itsekin epäilen Ukkolaa vahvasti kokoomuslaiseksi tämän tv:n keskusteluohjelmien juttujen perusteella, ja minulla pitää olla oikeus tähän, sillä dissaahan Sannakin julkisesti kaikelle kansalle ohjelmissaan demarijohtoista hallitusta ja liian suosittua ja kaunista pääministeri Sanna Marinia sekä Suomen koronahoidon Supernanny Krista Kiurua. Vaikka Der Spiegel rankkasi Suomen koronakriisin hoidon hallinnon toimissa maailman parhaaksi 154 maan joukossa (kaikki yli 0,5 milj. ihmisen valtiot). Talouskin porskuttaa jo korkealla ja bkt nousee, sekä työllisyys on kasvanut vuoden takaisesta 138 000 hengellä, eniten sitten ainakin vuodesta 1989. Huolimatta Ukkolan ohjelmien keskustelun tasosta. Suomen näkyvimmillä TV-kanavilla kenestä tahansa saa näköjään sanoa ihan mitä vain ilman toimivaa moderaatiota.
Silleen olen samaa mieltä, et kun tuli rekkautumispakko, niin suuri osa tolkun äänistä katosi ja tilalle jäi vakio-öykkäreitä. Todennäköisesti yhtä ja samaa porukkaa, joka kommentoi aina samaa uutisten alle. En tosin pidä uutisten kommentointia oikeen arvossaan, varsinkaan enää. Suurin osa on niitä viestejä, ettei ole toimittaja osannut työtään tai jotain, kun halutaan tuoda omaa tietämystä esille aiheesta, jotta tulee viisas olo. No, ehkä joku sellaista kaipaa. Yhä harvemmin luen niitä kommentteja, uutisten alta ne voisi aivan hyvin poistaa kokonaan.. Ehkä se olisi sitten kauheaa sensuuria, kun ei kaikki jaakot pääsisi kertomaan mahtavia mielipiteitään.
Mutta todellakin vaihtui tässä tyyli Ukkolalla. Silloin, kun hän jatkoi isänsä tyylistä kirjoittelua, se oli aivan hauskaa. Välillä kritisoitiin puolesta ja vastaan, asiasta kuin asiasta. Mutta yhtäkkiä tyyliksi tuli aivot narikkaan ja öyhötys kaakkoon. On siellä pari juttua tosin ollut vielä tuota kritisointiakin, se ei ole tainnut sitten mennä yleisölle enää läpi, jos tekee oikeasti kriittisen artikkelin.
 
No se on tuossa yllä. Kyllä uskon, että kiusaajat ihan oikeasti ovat sitä mieltä uhreistaan, että he ovat tyhmiä, rillipäisiä tai mielensäpahoittajia tai uhriutujia. Heistä tulee kiusaajia, kun he sitä mielipidettään levittelee. Myös tuollainen ylimielisyys, että saat huudella toisia uhriutujiksi ja nimitellä vaikka miksi, koska se on sun "mielipide" mutta muut joutuu "todistaan". Siis ooks sä aikuinen?
Ei pitäisi joutua aikuiselle selittään, mikä on kiusaamista, jos et sitä itse hiffaa, niin ei voi mitään.
Kirjoituksesi on ylitsepursuavan dramaattista.

Miten se on kiusaamista tai ylimielistä jos ihan selkeästi on nähtävissä, että joku kirjoittaja palstalla uhriutuu - agendana esim. kääntää puheenaihe muualle (yleensä siksi koska argumentit loppuivat tai ne eivät ole valideja), ja joku kirjoittaja huomauttaa asiasta?
 

Yhteistyössä