Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat Tänään klo 21:49 Uudenmaan sulku päättynee jo ensi viikolla, kuten

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat
"Uudenmaan sulku päättynee jo ensi viikolla, kuten oli suunniteltu."

Samaan aikaan Hus-pomo ehdottaa maskipakkoa Uudellemaalle! Miten voi olla tällaista sekoilua hyvinvointivaltiossa?

Suomen strategia on poukkoilevaa, selvä linja tuntuu puuttuvan. Jos todella halutaan tukahduttaa epidemia, eikä vain tasata tautihuippua laumasuojastrategialla, niin miksi purkaa Uudenmaan sulku, ennen kuin tautimäärät laskevat kunnolla.
Lepsuilu nostaa ne uudelleen ja joudutaan aloittamaan taas alusta joka vasta kalliiksi tulee.

Juuri laajamittaisen testaamisen ja altistuneiden sekä riskiryhmien karanteeni on oikea lääke, mutta hallitus ei ole sitä vielä älynnyt. Haluaa pitkän ja kalliin kriisin?

WHO-johtaja Euroopalle: Koronatoimia ei tule vielä löysentää, vaan kiristää entisestään

Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan-toimisto varoittaa, että huolimatta muutamien maiden positiivisista uutisista vielä ei ole aika hellittää koronavirusrajoitustoimia.

WHO:n Euroopan-johtaja Hans Kluge sanoo, että yhteiset pyrkimykset on pikemminkin syytä ”kaksin- tai kolminkertaistaa”. Tähän tarvitaan hänen mukaansa koko yhteiskunnan tukea.

Kluge kehotti keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessaan maita kiinnittämään huomionsa erityisesti kolmeen seikkaan: terveydenhuollon ammattilaisten suojelemiseen tartunnalta, terveiden ja koronavirustartuntaa epäilevien kansalaisten erotteluun toisistaan sekä tiukkojen toimien huolelliseen perustelemiseen ihmisille.

Euroopan maista ainakin Itävalta, Tanska, Norja ja Saksa ovat ilmoittaneet aloittavansa rajoitustoimien vaiheittaisen purkamisen huhtikuun aikana. Klugen mukaan tartuntamäärät kasvavat kuitenkin edelleen vauhdilla.
Se voi tuntua poukkoilevalta niiden mielestä, jotka ei ymmärrä tai halua ottaa selvää asioista.
Kun viirus etenee, niin erilaisia toimintamenetelmiä käytetään.

Heli hellitetään sen sulun kanssa ja kehoitetaan maskeihin, jotka auttavat seuraavaksi.

Mennäänkö liian lujaa sun pikkumielellle?
 

Yhteistyössä