Sanna ei halua hänen lastansa kuvattavan

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kertausta:

"Ilta-Sanomat julkaisi eilen artikkelin, mitä lasten kuvia ei kannata julkaista Facebookissa. Artikkeli kirvoitti vilkkaan keskustelun siitä, missä menee lasten kuvien julkaisemisen raja, ja mikä on laissa kiellettyä, mikä vain hyvien tapojen vastaista.

Mannerheimin lastensuojeluliiton johtava asiantuntija Esa Iivonen sanoo, että asia on yksiselitteinen.

– Jos kuva lapsesta on tunnistettava, se kuuluu henkilötietolain piiriin.

Henkilötietolain mukaan jokaisella ihmisellä on oikeus yksityisyyteen. Tällöin kuvaa ei siis saa julkaista ilman kuvassa esiintyvän – eli lapsen itsensä lupaa."



Ei pidä paikkaansa on pelkkää valetta moinen. Sananvapaus ja järjestyslaki ei tunne "lapsi" käsitettä kuvaamisessa..
 
  • Tykkää
Reactions: m1es
vierailija
Google on tarjonnut tällaisen mahdollisuuden vapaaehtoisesti. Laki ei tähän velvoita . Google siis saa kuvata pihoja mikäli niissä ei kuvaushetkellä oleskele kukaan.
Ja mikäli oleskelee Google sumentaa automaattisesti henkilöt. Toinen esimerkki on sateelliitti/MML ilmakuvat. Ne ovat nykypäivänä varsin tarkkoja eli näkee ylhäältä päin ihmisten pihoille.
 
Tarpeetonta vihjailua ja v.. ttuilua ja asiatonta, mutta Palstapesun mielestä ihan normaalia viestintää.

PS. En edes muista, milloin olisin "istunut terassilla", ehkä 25 vuotta sitten ja silloinkin ihan asiallisissa merkeissä.
Tässä oli ihan selvä väärinkäsitys. Minulle terassi tarkoittaa sitä kotona olevaa terassia, jossa grillataan ja paistatellaan päivää. Yli 20 vuotta sitten se olisi tarkoittanut ravintolan terassia.
 

Yhteistyössä