Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
salaattiohjeita?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 3662983, member: 589"]</p><p><strong>Kaalisalaatti</strong></p><p>8 annosta</p><p></p><p>600 g valkokaalia </p><p>2 kpl porkkanaa </p><p>1 kpl omenaa </p><p>1 prk ananasmurskaa </p><p></p><p>Kastike: </p><p>2,5 dl Flora Fraichea </p><p>1 dl Becel majoneesia </p><p>1 rkl valkoviini etikkaa </p><p>0,5 tl suolaa </p><p>0,5 tl mustapippuria </p><p></p><p>1. Raasta kaali, porkkanat ja omena karkeaksi raasteeksi. </p><p>2. Lisää purkillinen ananasmurskaa liemineen. </p><p>3. Sekoita tasaiseksi. </p><p>4. Sekoita Flora Fraichen joukkoon majoneesi, viinietikka, suola ja pippuri. </p><p>5. Kaada kastike salaatin joukkoon.</p><p>6. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.</p><p></p><p><strong>Kaalisalaatti 2</strong></p><p></p><p>1 pieni varhaiskaalin kerä </p><p>1-2 happoista omenaa </p><p>1 punainen paprika </p><p>1 varhaissipuli varsineen </p><p></p><p>Kastike: </p><p>1 dl majoneesia </p><p>1 dl ranskankermaa </p><p>½ rkl sinappia </p><p>½ rkl sitruunamehua </p><p>1 tl hunajaa </p><p>½ tl yrttisuolaa </p><p>¼ tl mustapippuria </p><p></p><p>1. Suikaloi kaali, omenat ja paprika. </p><p>2. Silppua sipuli. </p><p>3. Sekoita keskenään kastikkeen aineet. </p><p>4. Sekoita salaattiainekset ja kastike kulhossa. </p><p>5. Anna maustua viileässä jonkin aikaa. </p><p></p><p><strong>Kaalisalaatti 3</strong></p><p></p><p>1 pienehkö keräkaali </p><p>1 paprika </p><p>1 pienehkö sipuli </p><p></p><p>liemi: </p><p>1 3/4 dl sokeria </p><p>1 3/4 dl valkoviinietikkaa </p><p>runsas 1 dl rypsiöljyä </p><p>1 tl suolaa </p><p>1 tl sellerisuolaa </p><p>1 tl vaaleaa siirappia </p><p>ripaus mustapippuria </p><p></p><p>1. Raasta keräkaali. </p><p>2. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli hienoksi. </p><p>3. Pane kasvikset kulhoon, sekoita ja ripottele sokeri päälle. </p><p>4. Pane kaikki liemen ainekset kattilaan, sekoita, kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia. </p><p>5. Kaada kiehuva liemi kaaliraasteen päälle. </p><p>6. Peitä ja anna maustua kylmässä ainakin vuorokausi ennen tölkitystä. </p><p>7. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikonkin.</p><p></p><p><strong>Venäläinen suolakurkku</strong></p><p></p><p>5 kiloa avomaankurkkuja </p><p>5 litraa suolavettä, jossa </p><p>2,5 desilitraa suolaa </p><p>valkosipulinkynsiä </p><p>tavallista sipulia </p><p>maustepippuria </p><p>tillin varsia ja kukintoja </p><p>mustaherukanlehtiä </p><p></p><p>1. Jos säilöt kurkkuja esim. muoviämpäriin, pane pohjalle ensin jokunen mustaherukanlehti. </p><p>2. Lado sitten kerros puhtaaksipestyjä kurkkuja.</p><p>3. Pane niiden päälle 2 valkosipulinkynttä, reilusti tavallista viipaloitua sipulia, yksi tillinvarsi paloiksi leikattuna, tillin kukintoa, mustaherukanlehtiä ja 5 maustepippuria. </p><p>4. Jatka näin kunnes astia on täynnä. </p><p>5. Päällimmäiseksi astiaan tulee maustekerros.</p><p>Suolavesi keitetään ja kaadetaan jäähdytettynä kurkkujen päälle. </p><p>6. Pane astiaan esim. porsliinilautanen ja sen päälle vielä laakea kivi painoksi, jotta kurkut pysyvät tiukasti suolavedessä. </p><p>7. Kansi luonnollisesti vielä astiaan.</p><p>8. Säilytä mielellään kellarissa. </p><p>9. Kurkkujen valmistuminen vie aikaa runsaan kuukauden. </p><p>10. Kurkuista tulee todella maukkaita ja kiinteitä ja ne säilyvät jopa seuraavaan kevääseen.</p><p></p><p><strong>Värikäs kurkkupikkelsi</strong></p><p></p><p>1 kg kurkkua tms.</p><p>300 g paprikaa </p><p>200 g sipulia </p><p></p><p>Liemi:</p><p>1,5 dl säilöntälientä </p><p>1,5 dl vettä </p><p>3 tl suolaa </p><p></p><p>1. Kuutioi kurkut ja paprikat ja hienonna sipulit. </p><p>2. Kuumenna liemen ainekset kiehumispisteeseen.</p><p>3. Lisää kasvikset liemeen. </p><p>4. Keitä noin 5 minuuttia. </p><p>5. Tölkitä pikkelsi puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin.</p><p></p><p><strong>Kaalikääryleet</strong></p><p>n. 2 kg:n keräkaali</p><p></p><p>Täyte:</p><p>1,5 dl ohrasuurimoita </p><p>2 - 3 sipulia</p><p>1 - 5 valkosipulinkynttä (maun mukaan)</p><p>3 dl soijarouhetta</p><p>70 g tomaattipuretta</p><p>meiramia</p><p>soijakastiketta</p><p>(oreganoa), timjamia</p><p>valkopippuria</p><p>1 - 2 rkl siirappia</p><p>2 onnellisen kanan munaa</p><p>öljyä</p><p></p><p>Valmistus:</p><p>1. Liota ohrasuurimoita pari tuntia vedessä.</p><p>2. Keitä tai höyrytä kaalia, että lehdet pehmenevät ja saat ne irrotettua. </p><p>3. Leikkaa paksut ruotiosat pois ja silppua ne täytettä varten. </p><p></p><p>Tayte: </p><p>1. Kuullota silputut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla, lisää 2 - 3 tl paprikajauhetta. </p><p>2. Lisää soijarouhe ja vettä sen verran kuin rouhe imee. </p><p>3. Sekoita tomaattipyre ja silputut kaalin kantaosat joukkoon. </p><p>4. Yhdistä valutettuihin ohrasuurimoihin. </p><p>5. Mausta meiramilla, soijakastikkeella, oreganolla, timjamilla ja pippurilla. </p><p>6. Lisää vielä seokseen kaksi raakaa kananmunaa ja sekoita hyvin. </p><p>7. Täytä kaalinlehdet täytteellä normaalien kaalikääryleiden tapaan. </p><p>8. Kääryleet ladotaan öljyttyyn uunipannuun, vedellä laimennettua siirappia valellaan pinnalle ja annetaan hiljalleen paistua uunissa (175 C). </p><p>9. Kääryleitä käännellään silloin tällöin ja valellaan vedellä, jota silloin tällöin lisätään pannuun. </p><p>10. Kääryleet voi myös ruskistaa paistinpannussa ja panna sitten pataan liedelle kannen alle kypsymään.</p><p></p><p><strong>Rosolli</strong></p><p>10 annosta </p><p></p><p>5 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta </p><p>2 keitettyä porkkanaa </p><p>2 keitettyä perunaa </p><p>1 maustekurkku </p><p>1 sipuli </p><p>1 omena </p><p>persiljaa</p><p></p><p>Kastike: </p><p>2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä </p><p>1 tl valkoviinietikkaa </p><p>suolaa </p><p>valkopippuria </p><p>etikkapunajuurien lientä </p><p></p><p>1. Kuutioi kasvikset ja asettele ainekset ryhmiin tarjoiluastiaan. </p><p>2. Koristele persiljalla. </p><p>3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. </p><p>4. Mausta ja värjää etikkapunajuuren liemellä haalean vaaleanpunaiseksi. </p><p>5. Laita kastike omaan tarjoiluastiaan.</p><p>6. Tarjoa sillifileiden kera. </p><p></p><p><strong>Hedelmä-kinkkusalaatti</strong> </p><p>(4 annosta) </p><p></p><p>1 hunajameloni </p><p>2 omenaa </p><p>3 appelsiinia </p><p>500 g viinirypäleitä (punaisia ja vihreitä) </p><p>100 g salaattia </p><p>100 g Arla HØNG Creme Blå -sinivalkohomejuustoa </p><p>150 g saunapalvikinkkua ohuina siivuina/ kinkkusuikaleita</p><p>Tuoretta basilikaa</p><p></p><p>1. Kuori melonit ja omenat, poista niistä siemenet ja viipaloi ne. </p><p>2. Kuori ja lohko appelsiinit. </p><p>3. Puolita viinirypäleet ja poista siemenet. </p><p>4. Paloittele homejuusto ja sekoita palat hedelmien kanssa. </p><p>5. Lisää vihreä salaatti. </p><p>6. Koristele basilikalla. </p><p>7. Rullaa kinkkusiivut ja asettele rullat salaatin joukkoon. </p><p></p><p><strong>Kevyt perunasalaatti </strong></p><p>4 annosta</p><p></p><p>4 keskikokoista keitettyä perunaa, esim. Bintjeä </p><p>1 maustekurkku </p><p>1 punainen paprika </p><p>1 tlk ananaspaloja </p><p>1 prk (200 g) Valio raejuustoa </p><p></p><p>Kastike </p><p>1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia </p><p>1 rkl sinappia </p><p>1/2 tl suolaa </p><p>1/4 tl mustapippurirouhetta </p><p></p><p>1. Kuutioi perunat, maustekurkku ja paprika. </p><p>2. Valuta ananaspalat. </p><p>3. Kerrostele ainekset salaattikulhoon. </p><p>4. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa. </p><p>5. Voit myös sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon.</p><p>6. Tarjoa esim. ruisleivän ja kevytnakkien tai uunissa kypsennetyn kevytlenkkimakkaran kanssa. </p><p></p><p><strong>Italiansalaatti </strong></p><p></p><p>1 kuorineen keitetty peruna</p><p>1 kuorineen keitetty porkkana</p><p>1 pieni omena</p><p>8 cm:n pala tuoretta kurkkua</p><p>100 g kinkkua/ kinkkusuikaleita</p><p>1 maustekurkku</p><p>1dl pieniä pakasteherneitä</p><p></p><p>kastike :</p><p>1 dl kuohukermaa</p><p>1½ dl majoneesia</p><p>½ tl suolaa</p><p>2-3 tl viinietikkaa</p><p>1 maustemitta valkopippuria</p><p></p><p>1. Kuori peruna, porkkana ja omena. </p><p>2. Leikkaa porkkana, omena, tuorekurkku ja kinkku ohuiksi suikaleiksi. </p><p>3. Leikkaa peruna ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. </p><p>4. Sulata herneet.</p><p>5. Vatkaa kerma vaahdoksi suuressa kulhossa. </p><p>6. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet.</p><p>7. Lisää kastikkeeseen kaikki salaatin aineet varovasti sekoittaen.</p><p>8. Anna salaatin maustua kylmässä pari tuntia. </p><p>9. Tarjoa kylmänä.</p><p></p><p><strong>katkarapusalaatti</strong></p><p></p><p>250 g pussi pakastekatkarapuja</p><p>kaksi keitettyä kananmunaa</p><p>kerä jäävuorisalaattia</p><p>200 g purkki raejuustoa</p><p>kaksi tomaattia</p><p>puolikas kurkkua</p><p>pala purjoa</p><p>nippu tuoretta tilliä</p><p>sitruunapippuria</p><p>koristeeksi basilikaa ja limettiä </p><p></p><p>1. Sekoita paloitellut ainekset.</p><p>2. Mausta limetinmehulla ja sitruunapippurilla. </p><p>3. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua. </p><p>4. Maistuu lämpimän valkosipulipatongin kera.</p><p></p><p><strong>Mango-katkarapusalaatti</strong></p><p></p><p>1-2 kypsää mangoa (noin 750 g)</p><p>2 dl katkarapuja</p><p>2 valkosipulinkynttä</p><p>4 rkl limemehua</p><p>4 rkl kalakastiketta</p><p>2 rkl ruokosokeria</p><p>2 rkl makeaa chilikastiketta</p><p>kevätsipuleita koristeeksi</p><p></p><p>1. Kuori kypsät mangot ja leikkaa ne kuutioiksi.</p><p>2. Kaada katkarapujen päälle murskatut valkosipulinkynnet, puolet limemehusta ja puolet kalakastikkeesta. </p><p>3. Sekoita kastike hedelmäpalojen joukkoon.</p><p>4. Sekoita loput limemehusta ja kalakastikkeesta.</p><p>5. Lisää joukkoon ruokosokeri ja chilikastike.</p><p>6. Nostele salaatti salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan.</p><p>7. Valele kastikkeelle ja koristele suikaleiksi leikatulla kevätsipuleilla.</p><p></p><p><strong>Ruokaisa katkarapusalaatti</strong></p><p>(8 annosta)</p><p></p><p>250 g katkarapuja </p><p>1 kpl jäävuorisalaattia </p><p>1 kpl kurkkua </p><p>2 kpl omenaa </p><p>0,5 kpl cantaloupe-melonia </p><p>200 g pakasteherneitä </p><p>4 rkl tillisilppua </p><p></p><p>Kastike: </p><p>100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä </p><p>0,5 dl maitoa </p><p>1 rkl ketsuppia </p><p>1 rkl sitruunanmehua </p><p> </p><p>1. Sulata ja valuta katkaravut. </p><p>2. Huuhtele salaatti, kurkku sekä omenat. </p><p>3. Paloittele vihannekset, meloni ja kuoritut omenat reilun kokoisiksi paloiksi. </p><p>4. Lisää herneet, hienonnettu tilli ja katkaravut. </p><p>5. Sekoita salaatti. </p><p>6. Notkista tuorejuusto kulhossa. </p><p>7. Lisää maito ja mausteet. </p><p>8. Sekoita tasaiseksi.</p><p></p><p><strong>Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan</strong></p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>Keitetty riisi:</p><p>2 dl puuroriisiä</p><p>4 1/2 dl vettä </p><p>500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä) </p><p>1/2 tl suolaa </p><p>1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa </p><p>1-2 valkosipulinkynttä </p><p>kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia </p><p>1 tuore kurkku </p><p>sitruunapippuria </p><p>salaatinlehtiä </p><p></p><p>Koristeluun:</p><p>sitruunaa </p><p> </p><p>1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan. </p><p>2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia. </p><p>3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella. </p><p>4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää. </p><p>5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi. </p><p>6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla. </p><p>7. Silppua sekaan hiukan sipulia. </p><p>8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi.</p><p>9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle. </p><p>10. Koristele ravunpyrstöillä. </p><p>11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla.</p><p></p><p><strong>Katkarapusalaatti salaatinkastikkeella</strong></p><p></p><p>kerä jäävuorisalaattia</p><p>3 tomaattia</p><p>½ kurkkua</p><p>4 säilykepersikan puolikasta</p><p>500 g katkarapuja</p><p>10 viinirypälettä</p><p>salaatinkastiketta</p><p>patonkia tai paahtoleipää</p><p></p><p>1. Pese ja paloittele kasvikset.</p><p>2. Kuutioi persikanpuolikkaat, puolita viinirypäleet, poista niistä kivet.</p><p>3. Valuta sulaneet katkaravut hyvin.</p><p>4. Sekoita salaatinainekset keskenään tai ryhmittele isolle tarjoiluvadille.</p><p>5. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen sekä patongin/paahtoleivän kanssa.</p><p></p><p><strong>Katkarapu- spagettisalaatti</strong></p><p></p><p>Keitetty spagetti jäähdytetään kylmällä vedellä.</p><p></p><p>Majoneesikastike:</p><p>n 1 dl majoneesia</p><p>vähän kermaa ja sitruunan mehua</p><p>sitruunapippuria</p><p></p><p>1. Aineet sekoitetaan ja yhdistetään spagettiin. </p><p>2. Päälle tillilla koristeltuja katkarapuja. </p><p>3. Tarjoillaan voisulan kanssa johon voi sekoittaa pieneksi pilkotun keitetyn munan. </p><p></p><p><strong>Mansikka-katkarapusalaatti</strong></p><p></p><p>1 salaatinkerä</p><p>1 l mansikoita</p><p>n. 300 g kuorittuja katkarapuja</p><p>kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa</p><p></p><p>Kastike:</p><p>1-2 sipulia varsineen</p><p>2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa</p><p>0,25 tl rouhittua mustapippuria</p><p>2 tl sokeria</p><p>0,5 tl suolaa</p><p>2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia</p><p>(n. 2 rkl kevytmajoneesia)</p><p></p><p>1. Irrota salaatinkerästä lehdet. </p><p>2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi. </p><p>3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille. </p><p>4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. </p><p>5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi. </p><p>6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.</p><p>7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille. </p><p>8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi. </p><p>9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat.</p><p>10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille. </p><p></p><p>Sekoita kastike. </p><p>11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. </p><p>12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla. </p><p>13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa. </p><p>14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa. </p><p></p><p><strong>Riisi-hedelmäsalaatti</strong></p><p>(2 annosta)</p><p></p><p>4 ananasrengasta (1 pieni purkki)</p><p>½ dl ananasmehua</p><p>½ banaani</p><p>½ greippi tai appelsiini</p><p>1 dl kypsää puuroriisiä</p><p></p><p>Kastike</p><p>½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia</p><p>2 rkl ananasmehua</p><p>2 rkl sokeria</p><p>½ tl vanilliinisokeria</p><p></p><p>Koristeeksi</p><p>appelsiinin kuorellinen viipale ja mintunlehti</p><p></p><p>1. Paloittele kaikki hedelmät. </p><p>2. Säästä vähän ananasmehua kastikkeeseen.</p><p>3. Sekoita hedelmäpalat, ananasmehu ja kypsä riisi keskenään.</p><p>4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.</p><p>5. Jaa salaatti annoskulhoihin, lisää päälle kastiketta ja koristele annos.</p><p>6. Tarjoa salaatti jälkiruokana.</p><p></p><p><strong>Appelsiini- omenasalaatti </strong></p><p></p><p>3 kpl appelsiinia </p><p>3 kpl omenaa </p><p>1 dl sokeria </p><p>kanelia </p><p>mantelirouhetta </p><p></p><p>1. Kuori appelsiinit ja omenat ja viipaloi ne. </p><p>2. Asettele viipaleet jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin. </p><p>3. Ripota pinnalle kanelisokeriseosta ja mahdollisesti myös manteliruohetta. </p><p>4. Keitä sokerista ja vedestä (n.3 dl) uusi liemi, johon laitat omenanlohkot, kun vesi kiehuu. </p><p>5. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä. </p><p>6. Laita tarjolle ja ripottele pinnalle kanelia ja mantelirouhetta. </p><p></p><p><strong>Keltainen salaatti </strong></p><p></p><p>3 appelsiiniä</p><p>3 salaattisipulia</p><p>200 g fetajuustoa</p><p>yrttisuolaa</p><p>sokeria</p><p>balsamiviinietikkaa</p><p>mustapippuria</p><p>suolaheinää</p><p></p><p>1. Viipaloi appelsiinit ja sipulit kulhoon.</p><p>2. Lisää kuutioitu fetajuusto.</p><p>3. Mausta ja anna makujen syventyä hetken aikaa vaikkapa jääkaapissa.</p><p></p><p><strong>Kinkku-pastasalaatti </strong></p><p></p><p>6 dl keitettyä pastaa</p><p>1 tlk ananasrenkaita</p><p>4 rkl kuutioituja suolakurkkua</p><p>4 tomaattia</p><p>tölkki kinkkusäilykettä</p><p></p><p>1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.</p><p>2. Pilko, pätki, suikaloi tai silppua loput aineet ja yhdistä makaronien kanssa.</p><p>3. Kaada salaatinkastike joukkoon ja sekoita.</p><p></p><p><strong>Meetwursti-perunasalaatti</strong> </p><p></p><p>6-7 keitettyä perunaa </p><p>1 pieni punasipuli </p><p>100-150 g meetvurstia </p><p>1 lehtisellerin varsi </p><p>3-4 tomaattia </p><p>1/2 tl yrttisuolaa </p><p></p><p>Kastike: </p><p>1 keltuainen </p><p>1-2 valkosipulinkynttä </p><p>2 rkl sitruunamehua </p><p>2 maustemitallista suolaa </p><p>1 dl öljyä </p><p>1 dl kermaviiliä </p><p>2tl tomaattisosetta tai ketsuppia </p><p>1/2 dl tuoretta basilikaa (ei välttämätön) </p><p></p><p>1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa kuutioiksi, samoin sipuli. </p><p>2. Leikkaa meetvursti, sellerinvarsi viipaleiksi ja tomaatti kuutioiksi. </p><p>3. Laita aineet kulhoon. </p><p>4. Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiseen puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu (ja suola). </p><p>5. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. </p><p>6. Kevennä kastike lisäämällä siihen kermaviiliä.</p><p>7. Lisää tomaattisose/ketsuppi, hienonnettu basilika ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. </p><p>8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. </p><p></p><p><strong>Porkkanaa ja purjoa liemikermassa</strong> </p><p>2 annosta</p><p></p><p>10 pientä tai 5 isoa porkkanaa</p><p>liemi, jossa on 1,5 dl vettä ja ½ vihannesliemikuutiota</p><p>1 dl ruoanvalmistuskermaa tai 2 rkl kuohukermaa ja ½ dl vettä</p><p>½ nippua tai ½ ruukullista silputtua persiljaa</p><p>2 purjoa</p><p>(pieni purkillinen, 165 g kalapullia liemessä, mikäli haluat)</p><p></p><p>1. Kuori porkkanat, halkaise ne pituussuunnassa ja leikkaa 5 cm:n paloiksi.</p><p>2. Keitä ne pehmeiksi liemessä, noin 10 minuuttia. </p><p>3. Nosta pois ja valuta.</p><p>4. Kaada kerma liemeen ja kiehauta nestettä keskilämmössä, niin että siitä jää puolet jäljelle.</p><p>5. Huuhtele ja puhdista purjot ja leikkaa ne noin 5 cm:n paloiksi.</p><p>6. Pane purjot liemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes palat ovat pehmeitä (lisää kalapullat ja lämmitä ne samanaikaisesti.</p><p>7. Lisää porkkanat ja persilja.</p><p>8. Lämmitä keitto.</p><p>9. Tarjoa pääruokana leivän kanssa, jolla voit imeä maukkaan liemen. </p><p>10. Lisäkkeenä sopii myös hyvin liha tai broileri.</p><p></p><p><strong>Fetajuusto-tomaattisalaatti </strong></p><p>2 annosta</p><p></p><p>½ ruukkusalaattia tai ½ salaatinkerää</p><p>2 keitettyä, viipaloitua perunaa, mielellään lämpimänä</p><p>2 lohkottua tomaattia</p><p>½ ohuiksi siivuiksi leikattua puna- tai keltasipulia</p><p>½ kuutioitua punaista paprikaa</p><p>50-100 g fetajuustoa</p><p></p><p>1. Huuhtele salaatti ja jaa lehdet pienimmiksi.</p><p>2. Pane salaatti, perunat, tomaatit, sipuli ja paprika salaattikulhoon.</p><p>3. Murusta fetajuusto.</p><p>4. Kaada päälle hieman öljyä.</p><p>5. Tarjoa leivän kanssa.</p><p></p><p><strong>Tomaatti-mozzarellasalaatti </strong></p><p></p><p>tomaattia </p><p>mozzarellajuustoa </p><p>sipulia </p><p>oliiviöljyä </p><p>basilikaa </p><p>suolaa </p><p>mustapippuria </p><p></p><p>1. pilko tomaatit ja sipulit pieniksi </p><p>2. lisää mozzarellajuusto </p><p>3. sekoita oliiviöljyn joukkoon mausteet </p><p>4. kaada muiden päälle </p><p>5. laita viileään paikkaan hetkeksi </p><p>6. nauti </p><p></p><p><strong>Kalasalaatti </strong></p><p></p><p>Hiillostettua kalaa </p><p>jäävuorisalaattia </p><p>tomaattia </p><p>kurkkua </p><p>punasipulia </p><p>sitruunabasilikaa </p><p>mustapippuria </p><p>sitruunamajoneesia </p><p></p><p>1. Pilko ainekset. </p><p>2. Tarjoa majoneesilla koristettuna. </p><p></p><p><strong>Kurkkusalaatti </strong></p><p></p><p>tuorekurkkua </p><p>smetanaa </p><p>minttua </p><p>sitruunamelissaa </p><p>ruohosipulia </p><p>pippuria suolaa </p><p></p><p>1. Raasta kurkku karkealla terällä. </p><p>2. Sekoita kastikeainekset ja kurkku. </p><p>3. Anna maustua puolisen tuntia. </p><p></p><p><strong>Pastasalaatti </strong></p><p></p><p>Keitettyä pastaa </p><p>kinkkua </p><p>maustekurkkua </p><p>tomaattia </p><p>punasipulia </p><p>yrttejä </p><p>punaviinietikkaa </p><p>oliiviöljyä </p><p>keitettyjä kananmunalohkoja </p><p>paahdettuja leipäkuutioita </p><p>pippuria </p><p>suolaa </p><p></p><p>1. sekoita keskenään kuivan aineet, tai kokoa kerroksittain </p><p>2. sekoita keskenään punaviinietikka ja oliiviöljy sekä mausteet </p><p>3. kaada päälle maun mukaan </p><p></p><p><strong>Kasvis-sienisalaatti </strong></p><p></p><p>3 dl valkokaalia suikaleina </p><p>2 varsisellerin vartta ryöpättyinä suikaleina </p><p>2 porkkanaa karkeana raasteena </p><p>1 rasia tuoreita herkkusieniä lohkoina </p><p>1 ruukku rucola-salaattia </p><p>1 ruukku jääsalaattia </p><p>3-4 tomaattia viipaleina </p><p></p><p>yrttiöljy: </p><p>2 ruukkua basilikaa </p><p>suolaa </p><p>kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä </p><p></p><p>1. Hienonna yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. </p><p>2. Sekoita salaatin aineet keskenään ja mausta kastikkeella. </p><p>3. Tarjoa salaattilautasilta tai vadilta. </p><p></p><p><strong>Sienisalaatti </strong></p><p>7-8 dl sienisalaattia </p><p></p><p>5 dl (n. 350 g) sekasieniä </p><p>1 pieni sipuli </p><p>2 dl ruokakermaa tai 1 prk ranskankermaa </p><p>ripaus mustapippuria </p><p></p><p>Koristeeksi: </p><p>tuoretta persiljaa </p><p></p><p>1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. </p><p>2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. </p><p>3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. </p><p>4. Yhdistä aineet. </p><p>5. Koristele persiljalla. </p><p></p><p><strong>Sienisalaatti 2</strong> </p><p></p><p>5 dl (noin 350 g) sekasieniä </p><p>1 pieni sipuli </p><p>1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa, 15 % TAI </p><p>1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % </p><p>ripaus mustapippuria </p><p>Koristeeksi </p><p>tuoretta persiljaa TAI tilliä </p><p></p><p>1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. </p><p>2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. </p><p>3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. </p><p>4. Yhdistä aineet. (Tarkista suolan määrä.) </p><p>5. Korista persiljalla. </p><p>6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera voileipäpöydässä. </p><p>7. Ohjeen annoksesta tulee 7 - 8 dl sienisalaattia. </p><p></p><p><strong>Sienisalaatti 3</strong> </p><p></p><p>1 l suolattuja rouskuja </p><p>1-2 tl maustepippureita rouhittuna </p><p>1-2 sipulia </p><p></p><p>Kastike: </p><p>2 tlk (á 1 1/2 dl) ranskankermaa tai vastaavasti kermaviiliä, kermavaahtoa tai smetanaa </p><p></p><p>1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä vettä välillä vaihtaen 7-8 tuntia. </p><p>2. Jos kiire yllättää, voit liottaa sienet myös lämpimässä vedessä, jolloin suola haihtuu nopeammin. Jäähdytä sienet kuitenkin lopuksi. </p><p>3. Hienonna sienet veitsellä hakaten. </p><p>4. Lisää maun mukaan pippuria. </p><p>5. Kuori ja hienonna sipulit. </p><p>6. Lisää sipulisilppu sieniin ja tarjoa sellaisenaan. </p><p>7. Jos haluat sienisalaattiin kastikkeen, riittää sekoitettu ranskankerma tai vastaava kermavalmiste. </p><p>8. Myös vaahtoutuva kasvirasva, Creme Vispi sopii.</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 3662983, member: 589"] [b]Kaalisalaatti[/b] 8 annosta 600 g valkokaalia 2 kpl porkkanaa 1 kpl omenaa 1 prk ananasmurskaa Kastike: 2,5 dl Flora Fraichea 1 dl Becel majoneesia 1 rkl valkoviini etikkaa 0,5 tl suolaa 0,5 tl mustapippuria 1. Raasta kaali, porkkanat ja omena karkeaksi raasteeksi. 2. Lisää purkillinen ananasmurskaa liemineen. 3. Sekoita tasaiseksi. 4. Sekoita Flora Fraichen joukkoon majoneesi, viinietikka, suola ja pippuri. 5. Kaada kastike salaatin joukkoon. 6. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. [b]Kaalisalaatti 2[/b] 1 pieni varhaiskaalin kerä 1-2 happoista omenaa 1 punainen paprika 1 varhaissipuli varsineen Kastike: 1 dl majoneesia 1 dl ranskankermaa ½ rkl sinappia ½ rkl sitruunamehua 1 tl hunajaa ½ tl yrttisuolaa ¼ tl mustapippuria 1. Suikaloi kaali, omenat ja paprika. 2. Silppua sipuli. 3. Sekoita keskenään kastikkeen aineet. 4. Sekoita salaattiainekset ja kastike kulhossa. 5. Anna maustua viileässä jonkin aikaa. [b]Kaalisalaatti 3[/b] 1 pienehkö keräkaali 1 paprika 1 pienehkö sipuli liemi: 1 3/4 dl sokeria 1 3/4 dl valkoviinietikkaa runsas 1 dl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1 tl sellerisuolaa 1 tl vaaleaa siirappia ripaus mustapippuria 1. Raasta keräkaali. 2. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi ja silppua sipuli hienoksi. 3. Pane kasvikset kulhoon, sekoita ja ripottele sokeri päälle. 4. Pane kaikki liemen ainekset kattilaan, sekoita, kuumenna ja keitä noin 3 minuuttia. 5. Kaada kiehuva liemi kaaliraasteen päälle. 6. Peitä ja anna maustua kylmässä ainakin vuorokausi ennen tölkitystä. 7. Salaatti säilyy hyvin jääkaapissa muutaman viikonkin. [b]Venäläinen suolakurkku[/b] 5 kiloa avomaankurkkuja 5 litraa suolavettä, jossa 2,5 desilitraa suolaa valkosipulinkynsiä tavallista sipulia maustepippuria tillin varsia ja kukintoja mustaherukanlehtiä 1. Jos säilöt kurkkuja esim. muoviämpäriin, pane pohjalle ensin jokunen mustaherukanlehti. 2. Lado sitten kerros puhtaaksipestyjä kurkkuja. 3. Pane niiden päälle 2 valkosipulinkynttä, reilusti tavallista viipaloitua sipulia, yksi tillinvarsi paloiksi leikattuna, tillin kukintoa, mustaherukanlehtiä ja 5 maustepippuria. 4. Jatka näin kunnes astia on täynnä. 5. Päällimmäiseksi astiaan tulee maustekerros. Suolavesi keitetään ja kaadetaan jäähdytettynä kurkkujen päälle. 6. Pane astiaan esim. porsliinilautanen ja sen päälle vielä laakea kivi painoksi, jotta kurkut pysyvät tiukasti suolavedessä. 7. Kansi luonnollisesti vielä astiaan. 8. Säilytä mielellään kellarissa. 9. Kurkkujen valmistuminen vie aikaa runsaan kuukauden. 10. Kurkuista tulee todella maukkaita ja kiinteitä ja ne säilyvät jopa seuraavaan kevääseen. [b]Värikäs kurkkupikkelsi[/b] 1 kg kurkkua tms. 300 g paprikaa 200 g sipulia Liemi: 1,5 dl säilöntälientä 1,5 dl vettä 3 tl suolaa 1. Kuutioi kurkut ja paprikat ja hienonna sipulit. 2. Kuumenna liemen ainekset kiehumispisteeseen. 3. Lisää kasvikset liemeen. 4. Keitä noin 5 minuuttia. 5. Tölkitä pikkelsi puhtaisiin ja kuumennettuihin tölkkeihin. [b]Kaalikääryleet[/b] n. 2 kg:n keräkaali Täyte: 1,5 dl ohrasuurimoita 2 - 3 sipulia 1 - 5 valkosipulinkynttä (maun mukaan) 3 dl soijarouhetta 70 g tomaattipuretta meiramia soijakastiketta (oreganoa), timjamia valkopippuria 1 - 2 rkl siirappia 2 onnellisen kanan munaa öljyä Valmistus: 1. Liota ohrasuurimoita pari tuntia vedessä. 2. Keitä tai höyrytä kaalia, että lehdet pehmenevät ja saat ne irrotettua. 3. Leikkaa paksut ruotiosat pois ja silppua ne täytettä varten. Tayte: 1. Kuullota silputut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla, lisää 2 - 3 tl paprikajauhetta. 2. Lisää soijarouhe ja vettä sen verran kuin rouhe imee. 3. Sekoita tomaattipyre ja silputut kaalin kantaosat joukkoon. 4. Yhdistä valutettuihin ohrasuurimoihin. 5. Mausta meiramilla, soijakastikkeella, oreganolla, timjamilla ja pippurilla. 6. Lisää vielä seokseen kaksi raakaa kananmunaa ja sekoita hyvin. 7. Täytä kaalinlehdet täytteellä normaalien kaalikääryleiden tapaan. 8. Kääryleet ladotaan öljyttyyn uunipannuun, vedellä laimennettua siirappia valellaan pinnalle ja annetaan hiljalleen paistua uunissa (175 C). 9. Kääryleitä käännellään silloin tällöin ja valellaan vedellä, jota silloin tällöin lisätään pannuun. 10. Kääryleet voi myös ruskistaa paistinpannussa ja panna sitten pataan liedelle kannen alle kypsymään. [b]Rosolli[/b] 10 annosta 5 keitettyä punajuurta tai etikkapunajuurta 2 keitettyä porkkanaa 2 keitettyä perunaa 1 maustekurkku 1 sipuli 1 omena persiljaa Kastike: 2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä 1 tl valkoviinietikkaa suolaa valkopippuria etikkapunajuurien lientä 1. Kuutioi kasvikset ja asettele ainekset ryhmiin tarjoiluastiaan. 2. Koristele persiljalla. 3. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. 4. Mausta ja värjää etikkapunajuuren liemellä haalean vaaleanpunaiseksi. 5. Laita kastike omaan tarjoiluastiaan. 6. Tarjoa sillifileiden kera. [b]Hedelmä-kinkkusalaatti[/b] (4 annosta) 1 hunajameloni 2 omenaa 3 appelsiinia 500 g viinirypäleitä (punaisia ja vihreitä) 100 g salaattia 100 g Arla HØNG Creme Blå -sinivalkohomejuustoa 150 g saunapalvikinkkua ohuina siivuina/ kinkkusuikaleita Tuoretta basilikaa 1. Kuori melonit ja omenat, poista niistä siemenet ja viipaloi ne. 2. Kuori ja lohko appelsiinit. 3. Puolita viinirypäleet ja poista siemenet. 4. Paloittele homejuusto ja sekoita palat hedelmien kanssa. 5. Lisää vihreä salaatti. 6. Koristele basilikalla. 7. Rullaa kinkkusiivut ja asettele rullat salaatin joukkoon. [b]Kevyt perunasalaatti [/b] 4 annosta 4 keskikokoista keitettyä perunaa, esim. Bintjeä 1 maustekurkku 1 punainen paprika 1 tlk ananaspaloja 1 prk (200 g) Valio raejuustoa Kastike 1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia 1 rkl sinappia 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippurirouhetta 1. Kuutioi perunat, maustekurkku ja paprika. 2. Valuta ananaspalat. 3. Kerrostele ainekset salaattikulhoon. 4. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa. 5. Voit myös sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon. 6. Tarjoa esim. ruisleivän ja kevytnakkien tai uunissa kypsennetyn kevytlenkkimakkaran kanssa. [b]Italiansalaatti [/b] 1 kuorineen keitetty peruna 1 kuorineen keitetty porkkana 1 pieni omena 8 cm:n pala tuoretta kurkkua 100 g kinkkua/ kinkkusuikaleita 1 maustekurkku 1dl pieniä pakasteherneitä kastike : 1 dl kuohukermaa 1½ dl majoneesia ½ tl suolaa 2-3 tl viinietikkaa 1 maustemitta valkopippuria 1. Kuori peruna, porkkana ja omena. 2. Leikkaa porkkana, omena, tuorekurkku ja kinkku ohuiksi suikaleiksi. 3. Leikkaa peruna ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. 4. Sulata herneet. 5. Vatkaa kerma vaahdoksi suuressa kulhossa. 6. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet. 7. Lisää kastikkeeseen kaikki salaatin aineet varovasti sekoittaen. 8. Anna salaatin maustua kylmässä pari tuntia. 9. Tarjoa kylmänä. [b]katkarapusalaatti[/b] 250 g pussi pakastekatkarapuja kaksi keitettyä kananmunaa kerä jäävuorisalaattia 200 g purkki raejuustoa kaksi tomaattia puolikas kurkkua pala purjoa nippu tuoretta tilliä sitruunapippuria koristeeksi basilikaa ja limettiä 1. Sekoita paloitellut ainekset. 2. Mausta limetinmehulla ja sitruunapippurilla. 3. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua. 4. Maistuu lämpimän valkosipulipatongin kera. [b]Mango-katkarapusalaatti[/b] 1-2 kypsää mangoa (noin 750 g) 2 dl katkarapuja 2 valkosipulinkynttä 4 rkl limemehua 4 rkl kalakastiketta 2 rkl ruokosokeria 2 rkl makeaa chilikastiketta kevätsipuleita koristeeksi 1. Kuori kypsät mangot ja leikkaa ne kuutioiksi. 2. Kaada katkarapujen päälle murskatut valkosipulinkynnet, puolet limemehusta ja puolet kalakastikkeesta. 3. Sekoita kastike hedelmäpalojen joukkoon. 4. Sekoita loput limemehusta ja kalakastikkeesta. 5. Lisää joukkoon ruokosokeri ja chilikastike. 6. Nostele salaatti salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan. 7. Valele kastikkeelle ja koristele suikaleiksi leikatulla kevätsipuleilla. [b]Ruokaisa katkarapusalaatti[/b] (8 annosta) 250 g katkarapuja 1 kpl jäävuorisalaattia 1 kpl kurkkua 2 kpl omenaa 0,5 kpl cantaloupe-melonia 200 g pakasteherneitä 4 rkl tillisilppua Kastike: 100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä 0,5 dl maitoa 1 rkl ketsuppia 1 rkl sitruunanmehua 1. Sulata ja valuta katkaravut. 2. Huuhtele salaatti, kurkku sekä omenat. 3. Paloittele vihannekset, meloni ja kuoritut omenat reilun kokoisiksi paloiksi. 4. Lisää herneet, hienonnettu tilli ja katkaravut. 5. Sekoita salaatti. 6. Notkista tuorejuusto kulhossa. 7. Lisää maito ja mausteet. 8. Sekoita tasaiseksi. [b]Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan[/b] (4 annosta) Keitetty riisi: 2 dl puuroriisiä 4 1/2 dl vettä 500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä) 1/2 tl suolaa 1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa 1-2 valkosipulinkynttä kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia 1 tuore kurkku sitruunapippuria salaatinlehtiä Koristeluun: sitruunaa 1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan. 2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia. 3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella. 4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää. 5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi. 6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla. 7. Silppua sekaan hiukan sipulia. 8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi. 9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle. 10. Koristele ravunpyrstöillä. 11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla. [b]Katkarapusalaatti salaatinkastikkeella[/b] kerä jäävuorisalaattia 3 tomaattia ½ kurkkua 4 säilykepersikan puolikasta 500 g katkarapuja 10 viinirypälettä salaatinkastiketta patonkia tai paahtoleipää 1. Pese ja paloittele kasvikset. 2. Kuutioi persikanpuolikkaat, puolita viinirypäleet, poista niistä kivet. 3. Valuta sulaneet katkaravut hyvin. 4. Sekoita salaatinainekset keskenään tai ryhmittele isolle tarjoiluvadille. 5. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen sekä patongin/paahtoleivän kanssa. [b]Katkarapu- spagettisalaatti[/b] Keitetty spagetti jäähdytetään kylmällä vedellä. Majoneesikastike: n 1 dl majoneesia vähän kermaa ja sitruunan mehua sitruunapippuria 1. Aineet sekoitetaan ja yhdistetään spagettiin. 2. Päälle tillilla koristeltuja katkarapuja. 3. Tarjoillaan voisulan kanssa johon voi sekoittaa pieneksi pilkotun keitetyn munan. [b]Mansikka-katkarapusalaatti[/b] 1 salaatinkerä 1 l mansikoita n. 300 g kuorittuja katkarapuja kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa Kastike: 1-2 sipulia varsineen 2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa 0,25 tl rouhittua mustapippuria 2 tl sokeria 0,5 tl suolaa 2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia (n. 2 rkl kevytmajoneesia) 1. Irrota salaatinkerästä lehdet. 2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi. 3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille. 4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan. 5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi. 6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille. 7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille. 8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi. 9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat. 10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille. Sekoita kastike. 11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. 12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla. 13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa. 14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa. [b]Riisi-hedelmäsalaatti[/b] (2 annosta) 4 ananasrengasta (1 pieni purkki) ½ dl ananasmehua ½ banaani ½ greippi tai appelsiini 1 dl kypsää puuroriisiä Kastike ½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia 2 rkl ananasmehua 2 rkl sokeria ½ tl vanilliinisokeria Koristeeksi appelsiinin kuorellinen viipale ja mintunlehti 1. Paloittele kaikki hedelmät. 2. Säästä vähän ananasmehua kastikkeeseen. 3. Sekoita hedelmäpalat, ananasmehu ja kypsä riisi keskenään. 4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. 5. Jaa salaatti annoskulhoihin, lisää päälle kastiketta ja koristele annos. 6. Tarjoa salaatti jälkiruokana. [b]Appelsiini- omenasalaatti [/b] 3 kpl appelsiinia 3 kpl omenaa 1 dl sokeria kanelia mantelirouhetta 1. Kuori appelsiinit ja omenat ja viipaloi ne. 2. Asettele viipaleet jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin. 3. Ripota pinnalle kanelisokeriseosta ja mahdollisesti myös manteliruohetta. 4. Keitä sokerista ja vedestä (n.3 dl) uusi liemi, johon laitat omenanlohkot, kun vesi kiehuu. 5. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä. 6. Laita tarjolle ja ripottele pinnalle kanelia ja mantelirouhetta. [b]Keltainen salaatti [/b] 3 appelsiiniä 3 salaattisipulia 200 g fetajuustoa yrttisuolaa sokeria balsamiviinietikkaa mustapippuria suolaheinää 1. Viipaloi appelsiinit ja sipulit kulhoon. 2. Lisää kuutioitu fetajuusto. 3. Mausta ja anna makujen syventyä hetken aikaa vaikkapa jääkaapissa. [b]Kinkku-pastasalaatti [/b] 6 dl keitettyä pastaa 1 tlk ananasrenkaita 4 rkl kuutioituja suolakurkkua 4 tomaattia tölkki kinkkusäilykettä 1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. 2. Pilko, pätki, suikaloi tai silppua loput aineet ja yhdistä makaronien kanssa. 3. Kaada salaatinkastike joukkoon ja sekoita. [b]Meetwursti-perunasalaatti[/b] 6-7 keitettyä perunaa 1 pieni punasipuli 100-150 g meetvurstia 1 lehtisellerin varsi 3-4 tomaattia 1/2 tl yrttisuolaa Kastike: 1 keltuainen 1-2 valkosipulinkynttä 2 rkl sitruunamehua 2 maustemitallista suolaa 1 dl öljyä 1 dl kermaviiliä 2tl tomaattisosetta tai ketsuppia 1/2 dl tuoretta basilikaa (ei välttämätön) 1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa kuutioiksi, samoin sipuli. 2. Leikkaa meetvursti, sellerinvarsi viipaleiksi ja tomaatti kuutioiksi. 3. Laita aineet kulhoon. 4. Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiseen puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu (ja suola). 5. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. 6. Kevennä kastike lisäämällä siihen kermaviiliä. 7. Lisää tomaattisose/ketsuppi, hienonnettu basilika ja tarvittaessa suolaa ja pippuria. 8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita. [b]Porkkanaa ja purjoa liemikermassa[/b] 2 annosta 10 pientä tai 5 isoa porkkanaa liemi, jossa on 1,5 dl vettä ja ½ vihannesliemikuutiota 1 dl ruoanvalmistuskermaa tai 2 rkl kuohukermaa ja ½ dl vettä ½ nippua tai ½ ruukullista silputtua persiljaa 2 purjoa (pieni purkillinen, 165 g kalapullia liemessä, mikäli haluat) 1. Kuori porkkanat, halkaise ne pituussuunnassa ja leikkaa 5 cm:n paloiksi. 2. Keitä ne pehmeiksi liemessä, noin 10 minuuttia. 3. Nosta pois ja valuta. 4. Kaada kerma liemeen ja kiehauta nestettä keskilämmössä, niin että siitä jää puolet jäljelle. 5. Huuhtele ja puhdista purjot ja leikkaa ne noin 5 cm:n paloiksi. 6. Pane purjot liemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes palat ovat pehmeitä (lisää kalapullat ja lämmitä ne samanaikaisesti. 7. Lisää porkkanat ja persilja. 8. Lämmitä keitto. 9. Tarjoa pääruokana leivän kanssa, jolla voit imeä maukkaan liemen. 10. Lisäkkeenä sopii myös hyvin liha tai broileri. [b]Fetajuusto-tomaattisalaatti [/b] 2 annosta ½ ruukkusalaattia tai ½ salaatinkerää 2 keitettyä, viipaloitua perunaa, mielellään lämpimänä 2 lohkottua tomaattia ½ ohuiksi siivuiksi leikattua puna- tai keltasipulia ½ kuutioitua punaista paprikaa 50-100 g fetajuustoa 1. Huuhtele salaatti ja jaa lehdet pienimmiksi. 2. Pane salaatti, perunat, tomaatit, sipuli ja paprika salaattikulhoon. 3. Murusta fetajuusto. 4. Kaada päälle hieman öljyä. 5. Tarjoa leivän kanssa. [b]Tomaatti-mozzarellasalaatti [/b] tomaattia mozzarellajuustoa sipulia oliiviöljyä basilikaa suolaa mustapippuria 1. pilko tomaatit ja sipulit pieniksi 2. lisää mozzarellajuusto 3. sekoita oliiviöljyn joukkoon mausteet 4. kaada muiden päälle 5. laita viileään paikkaan hetkeksi 6. nauti [b]Kalasalaatti [/b] Hiillostettua kalaa jäävuorisalaattia tomaattia kurkkua punasipulia sitruunabasilikaa mustapippuria sitruunamajoneesia 1. Pilko ainekset. 2. Tarjoa majoneesilla koristettuna. [b]Kurkkusalaatti [/b] tuorekurkkua smetanaa minttua sitruunamelissaa ruohosipulia pippuria suolaa 1. Raasta kurkku karkealla terällä. 2. Sekoita kastikeainekset ja kurkku. 3. Anna maustua puolisen tuntia. [b]Pastasalaatti [/b] Keitettyä pastaa kinkkua maustekurkkua tomaattia punasipulia yrttejä punaviinietikkaa oliiviöljyä keitettyjä kananmunalohkoja paahdettuja leipäkuutioita pippuria suolaa 1. sekoita keskenään kuivan aineet, tai kokoa kerroksittain 2. sekoita keskenään punaviinietikka ja oliiviöljy sekä mausteet 3. kaada päälle maun mukaan [b]Kasvis-sienisalaatti [/b] 3 dl valkokaalia suikaleina 2 varsisellerin vartta ryöpättyinä suikaleina 2 porkkanaa karkeana raasteena 1 rasia tuoreita herkkusieniä lohkoina 1 ruukku rucola-salaattia 1 ruukku jääsalaattia 3-4 tomaattia viipaleina yrttiöljy: 2 ruukkua basilikaa suolaa kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä 1. Hienonna yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. 2. Sekoita salaatin aineet keskenään ja mausta kastikkeella. 3. Tarjoa salaattilautasilta tai vadilta. [b]Sienisalaatti [/b] 7-8 dl sienisalaattia 5 dl (n. 350 g) sekasieniä 1 pieni sipuli 2 dl ruokakermaa tai 1 prk ranskankermaa ripaus mustapippuria Koristeeksi: tuoretta persiljaa 1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. 2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. 3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. 4. Yhdistä aineet. 5. Koristele persiljalla. [b]Sienisalaatti 2[/b] 5 dl (noin 350 g) sekasieniä 1 pieni sipuli 1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa, 15 % TAI 1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 % ripaus mustapippuria Koristeeksi tuoretta persiljaa TAI tilliä 1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois. 2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi. 3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. 4. Yhdistä aineet. (Tarkista suolan määrä.) 5. Korista persiljalla. 6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera voileipäpöydässä. 7. Ohjeen annoksesta tulee 7 - 8 dl sienisalaattia. [b]Sienisalaatti 3[/b] 1 l suolattuja rouskuja 1-2 tl maustepippureita rouhittuna 1-2 sipulia Kastike: 2 tlk (á 1 1/2 dl) ranskankermaa tai vastaavasti kermaviiliä, kermavaahtoa tai smetanaa 1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä vettä välillä vaihtaen 7-8 tuntia. 2. Jos kiire yllättää, voit liottaa sienet myös lämpimässä vedessä, jolloin suola haihtuu nopeammin. Jäähdytä sienet kuitenkin lopuksi. 3. Hienonna sienet veitsellä hakaten. 4. Lisää maun mukaan pippuria. 5. Kuori ja hienonna sipulit. 6. Lisää sipulisilppu sieniin ja tarjoa sellaisenaan. 7. Jos haluat sienisalaattiin kastikkeen, riittää sekoitettu ranskankerma tai vastaava kermavalmiste. 8. Myös vaahtoutuva kasvirasva, Creme Vispi sopii. [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa SISILISKO?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Lähetä terveisiä ja ajatuksiasi kaipaamallesi henkilölle + vertaistukea saatavilla
37 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Vihervazzarit haluavat kieltää Suomen kauneimman sanan
38 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Vuokratyön teettäminen tuntuu epäreilulta
45 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
4.
https://keskustelu.kaksplus.fi/threads/tutkittu-ja-ymmaerrettaevae-juttu-miksi-nuoret-naiset-kiinnostaa-setaemiehiae-kuusikymppiset-miehet-haluavat-se
52 min sitten
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
USA:n demokraateilla yksi moka: Unohtivat kannatuksensa pohjan työläisluokan ja keskittyivät politiikassaan vähemmistöihin
Tänään 20:16
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Missä oli demokraattien vaalivilppi ja kaaos, jonka tulokseen tyytymätön hävinnyt osapuoli aiheuttaisi?
Tänään 20:01
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
7.
BLACKROCK on Suomen UNITED FRUIT COMPANY- Suomi on EUn RKP-kokoomusjohtoinen banaanitasavalta
Tänään 19:36
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Tiesittekö, että maanviljelöitä seurataan satelliiteilla?
Tänään 17:52
vierailija
5 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Seksihaluissa on eroja sukupuolten välillä
Started by Johnny Appleseed
Maanantai klo 22:43
Luettu: 866
Aihe vapaa
2.
Setis lienee ainoa mies palstalla, joka on saanut naiseltaan tämän hauskan ja vihjailevan videon. (Ekko ja Alepa voivat sivuuttaa tämän ketjun 🤣)
Started by vierailija
Maanantai klo 00:02
Luettu: 843
Aihe vapaa
3.
Ollaanko me joku Yhdysvaltojen osavaltio?
Started by vierailija
Tiistai klo 08:17
Luettu: 721
Aihe vapaa
4.
"Taloustieteilijöillä on nyt suomalaisille hyviä uutisia"
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:17
Luettu: 610
Aihe vapaa
5.
Trump: ”Minua ei haittaisi, jos joku ampuisi kampanjatilaisuudessa paikalla olevia toimittajia”. Palstan Trump-fanit, onko OK sanoa noin?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 23:27
Luettu: 585
Aihe vapaa
6.
Relaatio 1062
Started by vierailija
Maanantai klo 11:04
Luettu: 532
Aihe vapaa
7.
Leikkeleitä ei enää suositella leivän päälle.
Started by -roosaruusa-
Eilen 09:42
Luettu: 450
Aihe vapaa
8.
Miten oikeasti pärjäisitte pidemmän sähkökatkon yli?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 12:23
Luettu: 400
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
K/B-komposti
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Perjantain tiskoteekki!
Latest: 9MM.
1 min sitten
Aihe vapaa
3.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
4.
Tiesittekö, että maanviljelöitä seurataan satelliiteilla?
Latest: diogenes57
10 min sitten
Aihe vapaa
5.
Haaveena vauva 2025
Latest: Keltainenkukka92
11 min sitten
Lapsen saaminen
6.
Toukokuiset 2025
Latest: vierailija
18 min sitten
Lapsen saaminen
7.
Onnenarpa ja Janne Antin
Latest: vierailija
22 min sitten
Aihe vapaa
8.
Relaatio 1063
Latest: vierailija
25 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
salaattiohjeita?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu