Saksan liittokansleri Merkel ei halunnut edes kätellä Tarja Halosta (sdp) hänen äärivasemmistolaisuutensa takia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"”Halosen solidaarisuus hyvin poliittisesti valikoitua”
Salomaa tuo kirjassaan esiin monta kertaa sen, että Halosen solidaarisuus oli hyvin poliittisesti valikoitua.

– Vaikka Chilen diktatuuri sai häneltä kritiikkiä, ei hän kritisoinut Itä-Euroopan kommunistimaiden diktatuureja, siis yhden puolueen yksinvaltaa, komentotaloutta ja kansalaisvapauksien sortoa. Ne eivät edustaneet vapausfilosofiaa eivätkä Ranskan suuren vallankumouksen ihanteita, vaan samanlaista tyranniaa kuin nykypäivän Pohjois-Korea.

Halonen ei omaksunut Salomaan mukaan mitään roolia neuvostoliittolaisten toisinajattelijoiden puolustamisessa, pakolaisten (loikkarien) auttamisessa tai kenraali Wojciech Jaruzelskin sotatilan tuomitsemisessa Lech Wałęsaa, Solidarność-ammattiliittoa ja Gdańskin sopimusta vastaan 1981–1982.

– Hänen moraaliinsa naksahti virta päälle, kun kantaa saattoi ottaa kommunistiblokin ulkopuolisiin ihmisoikeusrikoksiin."

 
  • Tykkää
Reactions: Elena777 ja Echo
vierailija
"Halonen: Suomessa on Venäjän pelkoa
Presidentti Tarja Halonen myöntää, että suomalaisiin on juurtunut pelko Venäjää kohtaan. Iltalehden haastattelussa Halonen kuitenkin sanoo, että pelon kanssa on osattava elää.
Kotimaan Uutiset
1.10.2005Päivitetty 29.10.2008 06:32

Jaa artikkeli
Halonen muistuttaa, että naapurina ei ole enää Neuvostoliitto tai tsaarin Venäjä.
Hänen [Halonen] mukaansa Suomi ja Venäjä jakavat samat ideologiset päämäärät, kuten demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon.
Presidentin mielestä on tärkeää, kuinka Venäjän oma poliittinen johto ja hallinto pystyvät pitämään kehitystavoitteensa toiminnassa. Siihen tarvitaan Halosen mielestä myös ulkopuolista tukea.
Presidentti Vladimir Putinin hallinto on Halosen mielestä osoittautunut paljon paremmaksi, kuin mitä 15 vuotta sitten epäiltiin Venäjälle syntyvän.
Lähteet: YLE24"
 
vierailija
Halonen tais olla Putinin puudeli? Kun halonen kielsi Suomen tärkeän puolustusaseen, maamiinat, niin Putin antoi lahjaksi kaksi kissanpentua, Eikä halonen hennonut vaatia, ettö Venäjä luopuis kans. miinoista,
 
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu
vierailija
Tarja oli hyvä pressa ja paras vaihtoehto silloin.
Tarja ei ollut hyvä presidentti ja tämä uusi kirjakin avaa sitä miksi ei. Itse olin tietoinen siitä, että jenkkipressat eivät halunneet tehdä yhteistyötä Halosen kanssa ja CIA piti Suomea epäluotettavana kumppanina, mutta tämä oli ihan uutta että myöskin EU:n johtava valtio karsasti Halosta. Olin jotenkin aina kuvitellut, että Merkel ja Halonen olisivat olleet politiikan bestiksiä sukupuolensa ja vasemmistotaustansa takia. Mutta nyt siis käykin ilmi, että 12 vuoden ajan (pitkä aika!) Suomea johti presidentti, johon käytännössä koko länsimaailma halusi pitää etäisyyttä. Ja vielä oli Tuomioja ulkoministerinä. Voi hyvänen aika sentään!

Samaan aikaan puhuttiin kuinka pitää päästä "kaikkiin ytimiin" ja johtajina oli tyyppejä, joilla ei ollut missään vaiheessa mitään asiaa niihin ytimiin. Ei ihme, että Suomi onnistui lähinnä puuhastelemaan kehitysmaiden kanssa näissä miinankieltosopimuksissa ja tyttöjen koulutuksessa. Kaikki oikeasti tärkeät asiat päätettiin ilman meitä.
 

Yhteistyössä