Sairasloman/äitiysloman merkitseminen työhakemukseen

Minulla on ongelma. Menetin syntymättömän lapseni ja tämän vuoksi olin neljä kuukautta äitiyslomalla (raskausviikkoja oli yli 22). Miten merkitsisitte asian ansioluetteloon vai merkitsisittekö mitenkään? Haluaisin hakea uuteen työpaikkaan, mutta tämä asia vaivaa minua. Toisaalta tekisi mieli jättää mainitsematta, koska en haluaisi asiaa selitellä enkä asiasta puhua ventovieraiden kanssa. Ja se varmaan vaikuttaisi työpaikan saantiin negatiivisesti, koska ne ajattelisivat, että yritän uutta lasta ja jäisin uudelle äitiyslomalle (niin yritänkin, mutta ei tunnu olevan niin helppoa tämä raskautuminen, niin en haluaisi menettää työmahdollisuuksia sen takia). Toisaalta tiedän, että asiasta pitäisi laittaa, koska voivathan he saada asian tietoonsa nykyiseltä työnantajalta tai jotenkin muuten jälkikäteen. Mitä mieltä olette? Miten muuten laitatte itse esim. sairaslomat ansioluetteloon. Mikä on lyhin sairasloman pituus joka pitäisi laittaa ansioluetteloon?
 
lai
Ei kai sairaslomia ja äitiyslomia ansioluetteloon tarvitse laittaa, jos kuitenkin olet sen ajan jonkun yrityksen palkkalistoilla. Itse laittaisin vaan että olen ollut töissä yritys X:ssä, enkä erittelisi olenko ollut sairaslomalla, äitiyslomalla tai tosiaan ihan paikan päällä töitä tekemässä. Ei nuo em. "lomat" mitenkään mahdolliselle tulevalle työnantajalle kuulu.
 
archie
no en minä ole kyllä erikseen laittanut äitiyslomia ja hoitovapaita taikka sairaslomia ansioluetteloon. Tosin yleensä laitan hakemuksen mukaan nimikirjanotteen josta tietysti tiedot näkyvät, ainakin noi vanhempainvapaat.
 
No ei tarvitse tosiaan laittaa sairauslomia ansioluetteloon. Äitiyslomat olen laittanut siksi, että minulla ei ole silloin ollut työpaikkaa, ja monen vuoden aukko työhistoriassa näyttää oudolta. Mutta sairauslomat ovat ihan toinen juttu.
 

Yhteistyössä