Punakuoriset lajikkeet on meidän pöydässä. Rosamunda lähes aina.
Niin meilläkin, mutta itse kasvatettuja, uudismaassa tulee hyviä, eikä mitään lannoitusta . Joka vuosi puhtaaseen maahan ja vasta 5 vuoden päästä samaan paikkaan. Siinä viljelykierrossa on koko idea, ja tietenkin, ettei käytetä mitään kemiallista. Kastemadot kun saa pysymään hyvässä elossa, hoituu kaikki muukin
Luomuperunoita tai ei sit ollenkaan, koska muussa on rutontorjunta-aineita ja glyfosaattijäämiä ym mittaamaton määrä.
Rosamundaa siksi, että siinä lajikkeessa on kaikkein vähiten perunan luontaisia glykoalkaloideja. Sen luin kerran Kaari- lehdestä, joten ainakin Eviran väki on asian tiennyt kauan aikaa.
MUTTA vihertyneitä pottuja ei pidä syödä koskaan, sillä niihin on muodostunut solaniinia, valossa. Se on myrkkyä ja siksi kaupan potut kannattaa olla paksussa paperipussissa - ainakin ennenmuinoin oli niin.
Onhan tietysti monta muutakin asiaa, mikä vaikuttaa:
Crohnin tauti auttaako ruokavalio? | Akuutti | yle.fi