Voikana oli jees, mutta ei mitään tajunnanräjäyttävää. Toinen "broileri tomaatti-kerma -kastikkeessa"-mönjä eli Gullichsenin Itkukana on parempaa. Se soija antaa kivan maun.
Mutta jos jollain on suussasulava itämaisen kanan resepti, niin voi sen kertoa.
Tässä vähän erilainen mutta aineksiltaan helpohko arkiruoka Koreasta:
Korealainen seesamikana ja juurekset (4 hengelle)
kokonainen kana paloiksi leikattuna tai 600 g kanan paistileikkeitä (siis sellaista kanaa, jossa hieman rasvaa)
1 dl soijakastiketta
1,5 dl vettä
2 rkl jauhettua valkosipulia
1 rkl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä
½ dl ruokosokeria
3-4 perunaa neljään palaan lohkottuina
2 isoa porkkanaa suikaleina
1 iso sipuli viipaloituna
½ tl jauhettua mustapippuria
Valmistus
Pilko kana (jos kokonainen), ruskista paloja padassa noin 10 minuuttia.
Sekoita soijakastike, vesi, valkosipuli, seesamiöljy, seesaminsiemenet ja sokeri keskenään suuressa kulhossa. Sokerin määrä maun mukaan, sekoita hyvin. Kääntele joukkoon (siksi suuri kulho) perunat, porkkanat ja sipuli. Mausta pippurilla. Jos pidät voimakkaammista mauista, voit lisätä myös hieman chiliä tai gochujangia (korealaista chilitahnaa).
Kaada vihannekset pataan kanan päälle. Peitä kannella ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Sekoita ja vähennä lämpöä, hauduta tunti välillä sekoittaen.
Tarjoile kuuman keitetyn riisin päällä.