Onnistuu se nuinkin hapanjuuren teko.Hei mä muuten onnistuin tekemään vehnä-hapanjuuren käyttäen apuna Lidlin (Levain?) hapatettua maalaisleipää.
Mursin vähän sitä sisusta kippoon, päälle pari ruokalusikallista vettä ja ruokalusikallinen (luomu) vehnäjauhoja. Seuraavana päivänä ja kolmantena päivänä sekoitin ja lisäsin kumpanakin ruokalusikalliset vettä ja jauhoja. Neljäntenä päivänä kippasin suurimman osan taikinakulhoon, lisäsin jälkelle jääneeseen vähännvettä ja jauhoja ja tungin jääkaappiin toivoen että se toimii myöhemminkin.
Ni ja sit leivoin leivän, annoin taikinan hapantua ehkä puoli päivää.
Mä oon vaan tehny hapanjuuren sekä ruis että vehnäjauhoista veden kanssa. Menee n 5-7 pv hapatukseen,mutta jos onnistuu säilyttämään elossa ja ruokkimaan sillöintällöin,niin on pitkäikäinen juuri.