Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Juu mut lopputulos on sama. Toinen menee tajuttomaksi, tai täystyrmäyksessä menettää aivosoluja.

Ei aivot ole semmoset että ne runnoutuu vähemmän jos siinä ensin kätellään ja hymyillään kehässä ensin.
Kilpailija tietää riskinsä. Sen sijaan se onneton kauppias ei aamulla herätessään tiedä, että joutuu väkivallan uhriksi työpaikallaan vain sikai, että joku toinen asiakas on ehtinyt ottaa sen viimeisen sika-nautapaketin ennen sinua.
 
vierailija
Mut eihän ketään saa luvallakaan satuttaa siten, että voi tulla pysyviä vaurioita aivoihin.
Jääkiekossakin voi puhtaan taklauksen seurauksena tulla mm.aivovamma. Pelaajat ovat riskeistä tietoisia.
Sen sijaan jos itse käyttäydyt hallitsemattoman epävakaasti ja väkivaltaisesti suuttuessasi, niin kukaan uhria myöten ei ole tietoinen käytöksesi lopputuloksesta.
 
vierailija
Ota päiväunet oikein

Oletko koskaan harkinnut päiväunien ottamista työpäivän aikana? Jo 10 minuutin nokoset tekevät ihmeitä työtehollesi ja vireydellesi – vältä kuitenkin yleiset päiväuniin liittyvät virheet.
Päiväunet jakavat ihmiset kahteen leiriin: torkkujen puolestapuhujiin ja niitä kiihkeästi vastustaviin. Siinä missä toiselle päiväunet ovat suoranainen elinehto tai vähintään puolivälttämättömyys, kokee osa nokkaunien vaikutuksen lähes lamaannuttavana.
Tutkimustulokset puoltavat kuitenkin päiväunien ottamisen kannattavuutta. Tutkimukset osoittavat päiväunien tuovan mukaanaan kaksi avainhyötyä: ne parantavat sekä kognitiivista suorituskykyä että edistävät sekä henkistä että fyysistä terveyttä.
Jos heräät päiväunilta kiukkuisena ja tokkuraisena, olet ehkä ottanut torkut väärällä tavalla. Menestyskirjailija Daniel H. Pink kertoo kirjassaan Milloin? Oikealla hetkellä toimimisen taito (Tuuma-kustannus 2019), miksi jokaisen tulisi ottaa päiväunet osaksi rutiinejaan, ja millainen on täydellisten päiväunien resepti.
Ota päiväunet oikein
Moni vierastaa päiväunia niitä seuraavan horrostilan vuoksi – torkuilta herätessä olo on usein hämmentynyt, sumea ja jopa ärtynyt.
Tällä arkisella olotilalla on myös nimi, kyseessä on uni-inertia. Uni-inertia seuraa tyypillisesti liian pitkistä, yli 25 minuutin päiväunista. Vaikka pidemmät useamman tunnin päiväunet voivat saada aikaan hyötyjä pitkällä aikavälillä, ovat ihanteelliset, tehokkuuden ja hyödyn yhdistävät torkut ovat paljon lyhyempiä.
Pinkin mukaan tutkimuksissa on todettu, etteivät viiden minuutin torkut juurikaan vähennä väsymystä tai lisää tehokkuutta, mutta jo kymmenen minuutin mittaisilla unilla on positiivisia vaikutuksia, jotka kestävät lähes kolme tuntia.
Jos päiväunista haluaa saada parhaan tehon irti, suosittelee Pink kirjassaan ennen nokosille käymistä juomaan kupin kahvia. Koska kofeiinin kulkeutuminen verenkiertoon kestää noin 25 minuuttia, on kofeiinipiikkiä odotellessa otollinen aika nokosille. Tutkimusten mukaan kuppi kahvia ja sitä seuraavat 10–20 minuutin päiväunet ovat ihanteellinen tapa pitää väsymystä loitolla ja parantaa suorituskykyä keskellä päivää.
6 syytä ottaa päiväunet joka päivä – jopa työpaikalla
1. Päiväunet parantavat valppautta ja reaktionopeutta
Eräässä tunnetussa NASAn tutkimuksessa selvisi, että ne lentäjät, jotka ottivat korkeintaan 40 minuuttia kestäneet päiväunet, paransivat reaktioaikaansa 34 prosentilla ja kaksinkertaistivat vireystasonsa. Sama hyöty on havaittu myös lennonjohtajilla: lyhyiden päiväunien jälkeen heidän vireytensä paranee ja suorituskykynsä nousee.
Samoin juuri ennen iltapäivä- tai iltavuoroaan päiväunet ottaneiden italialaispoliisien havaittiin joutuvan liikenneonnettomuuksiin 48 prosenttia harvemmin kuin niiden, jotka eivät ottaneet.
2. Päiväunet lisäävät oppimiskykyä
Iltapäivällä otetut päiväunet lisäävät Berkeleyssä tehdyn tutkimuksen mukaan aivojen oppimiskykyä. Päiväunien nukkujat myös säilyttivät paremmin tietoa nukkumattomiin verrattuna.
3. Päiväunet parantavat ongelmanratkaisukykyä
Toisessa kokeessa päiväunien nukkujat ratkaisivat vaikeita ongelmia kaksi kertaa todennäköisemmin kuin henkilöt, jotka eivät olleet nukkuneet tai jotka olivat viettäneet ajan muiden tehtävien parissa. Päiväunet tehostavat sekä lyhytkestoista että assosiatiivista muistia, jonka avulla pystymme yhdistämään kasvot ja nimen.
4. Päiväunet mahdollistavat flow-tilan
Päiväunien nukkuminen parantaa myös flow’ta, joka tarkoittaa erityisen voimakasta uppoutumisen tilaa ja luovuuden lähdettä.
5. Päiväunet vahvistavat vastustuskykyä
Liian lyhyet yöunet heikentävät vastustuskykyä, mutta päiväunien avulla tämäkin on mahdollista palauttaa ennalleen.
6. Päiväunet ovat hyväksi kokonaisvaltaiselle terveydelle
Nokosilla voi olla myös kokonaisvaltaisia terveydellisiä vaikutuksia. Laajassa kreikkalaistutkimuksessa on esimerkiksi saatu selville, että kun muut riskitekijät oli otettu huomioon, päiväunien ottajat kuolivat sydänperäisiin sairauksiin jopa 37 prosenttia harvemmin muihin verrattuna.
Eräässä brittitutkimuksessa saatiin puolestaan selville, että jo ainoastaan päiväunien odottaminen saattaa laskea verenpainetta.
 
Makwan Amirkhani voitti jonku ottelun kuristamalla tajuttomaksi vastustajansa...oi mikä ihana laji ja ihana mies, mistä tuommosia saa, haluun heti tänne 10 tuommosta kuristavaa UFC-ottelijaa mitälie...
Turha kilpailijaa on sättiä jos kuitenkin noudattaa lajin sääntöjä, lajia ja sen sääntöjä sun pitäis moittia.
Mutta täytyy kyllä myöntää, että sillä on paljon mielipiteitä mistä olen tykännyt...on kritisoinut maahanmuuttajia ja kehoittanut heitä kunnioittamaan Suomen lakeja ja maan poliitikkoja siitä, että eivät ajattele enemmän suomalaisia ja oli hänellä muitakin mielipiteitä mistä tykkäsin...niin ja jossain haastattelussa puhui siitä miten eläinsuojelua pitäis parantaa.
Mulla on myös käsitys että on ihan fiksu, jalat maassa kaveri.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777 ja Echo
r0s
Iltaa!

Ihmelutakko tää Kymijoki! Oikeaa kalaa ei tuu vaikka menis just sinne minne papparainen neuvoi eikä sieltä, mistä sääksi nappasi kalan 3ikä sittwnkään vaikka kahlasin ällölöllöpohjassa kaislikon ohi ni että pääsin hyvin heittelemään virtapaikkaan ja pöksytkin kastui siinä ja itikat söivät ja alkoi sataa ja olin umpijäässä tunnin.

Lohdukkeeksi ajelin 1.4 kilsaa autolla kaupalle ostamaan kultalonkeroja kuusi. :p

Pian saunanlämmityspuuhia...
 
  • Tykkää
Reactions: m.e.k.

Yhteistyössä