Saataisiinko uusi julkinen yhteiskeskustelu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
r0s
Ai niin!


Rahka-voitaikinan voi hyvin tehdä rahka-öljytaikinana.


Taikina itsessään ei toki maistu niin herkulta (söin vain ehkä puolisen desiä ku originaalia uppoaisi helposti parikin) mutt lopputulos on ehkä jopa parempi. Ainakin lihapiirakassa.

Eli 250 grammainen (rasvaton) purkillinen rahaa, se samainen purkki öljyä silleen että sitä tulee hieman vähemmän mitä rahkaa oli (noin kaksi desiä) ja hieman suolaa, teelusikallinen leivinjauhetta ja noin kuusi desiä vehnäjauhoja.

Pellillinen piirasta tulee, taikina kaulitaan kahdelle leivinpaperille, täyte (vaiks riisi ja lihaa) toisen päälle ja sit toinen taikina kipataan kanneksi.
 
  • Tykkää
Reactions: Ellimaar ja Kais
vierailija
Minkä ikäinen olet? Voisko olla endometrioosia tai tulehdus?
En tiedä kyl heijastaako Endo rintoihin kipua..
Tai hormonitasapainossa häiriö?
Oon 15. Ollaa just noitte epäilyjen takii käyty lääkärissä muttei ollu mitään. E pillereistä ja sellaisista ai oo ollu apua, muutaku kauheet sivuvaikutukset joiden takii en pystynyt käyttää.
 
Oon 15. Ollaa just noitte epäilyjen takii käyty lääkärissä muttei ollu mitään. E pillereistä ja sellaisista ai oo ollu apua, muutaku kauheet sivuvaikutukset joiden takii en pystynyt käyttää.
Onko sulla pitkään tulleet menkat? Nehän voi vaihdella aika paljon alkuvuotena kun keho muokkautuu. Endometrioosi on yksi vaihtoehto, sitä ei välttämättä perustarkastuksessa huomaa.
Stressi ja huono syöminenkin saattavat saada hormonitasapainon järkkymään ja menkat myöhästymään tai alkamaan aiemmin tai vaikuttaa niiden runsauteen.
Toivottavasti vaivasi helpottavat, jos ei niin lääkäriin uudestaan ja kunnon tutkimuksiin,
lääkärit (ainakin omalla kokemuksellani) tuppaavat nuorten kohdalla olemaan heti asenteella "ei sua mikään vaivaa kun olet niin nuori" joten tutkimuksia voi joutua vaatimalla vaatimaan.
 

Yhteistyössä