Saako teidän mielestä kehitysvammaiset tehdä lapsia?

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei isovanhempien tarvitse huolehtia lapsesta. Yhteiskunta kyllä huolehtii jos vanhemmat eivät kykene.
Juu, yhteiskunnan huollettavaksi vain. Eiköhän meillä jo riitä ihan normaaliälyisten kasvattamia lapsia, jotka ovat Eerikan tilanteessa ja voivat joutua kokemaan saman kohtalon, vailla rakastavaa, vastuullista ja turvallista kotia. Vieläkö pitää tehdä lisää lapsia, jos ei heikon älyn takia kykene niistä huolehtimaan saati itsestäänkään.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Kaikesta pitää voida tehdä pilaa. Kyllä se niin on. Se kertoo paljon yhteiskunnasta ja ihmisistä jos jostain on pakko vaieta. Ja parhaat koomikot ottaa ne kamalimmat ja pelottavimmat aiheet ja tekee niistä hauskoja! Se on parasta komediaa.
Jaa hass

noh onko @Algoma mahtanut syödä vauvasoppaa ekon kanssa illallisella niinkö niiden idolit teki ristiretkien aikaan murhajaisten palan painikkeex
 
vierailija
itselläni lievästi kehitysammainen ja toivon kovasti lapsen lasta sitten joskus, mutta eikö kaikilla ole oikeus vanhemmuuteen.."kaikillahan" on kuitenkin tunteet ja äidinvaisto..mut tietty lapsella pitää olla turvallinen koti..ja pitää ymmärtää mistä on kyse. mielestäni asia on jokaisen kohdalla niin erilainen ettei voi yleistää... no oli taas luento :ashamed:
Ja sun mielestä varmaan teinit ei ole kykeneviä huolehtimaan lapsista, mutta lievästi kehitysvammainen, joka on 9-12-vuotiaan tasolla, on sitten oikeutettu olemaan vanhempi vaikkei osaisi edes itsestään huolehtia.
 
vierailija
Ihan uteliaisuuttani katsoin joskus kehitysvammaisten omaa Me Itse ry - yhdistystä, jossa vaatimuksina oli mm. pakkoehkäisystä luopuminen ja oikeudesta perhe-elämään. Nämä ovat juuri samanlaisia kuin naisasianaiset käytökseltään: oikeuksia lisää, muttei velvollisuuksia. Tosin sillä erotuksella, että kehitysvammaisten mokista hoitajat tai joku muu asianomainen ottaa vastuun, jos jokin meni pieleen.

Kehitysvammaisilla on myös tunnepuolen taidotkin heikot. Miten kuvittelette ihmisen, joka on papereilla aikuinen mutta henkinen ikä on 6 vuotta, pärjäävän vanhempana, jos tunnetaidot ovat pienen lapsen tasolla kiukutteluineen ja raivokohtauksineen. Minulle tulee tästä mieleen eräs lähellä 30 vuoden ikää oleva kehitysvammainen, jonka vamma on lievä, muttei hän tulisi edes tuen avullakaan oppimaan vanhemmuuden taitoja. Hän saa helposti lapsenomaisia raivareita, jos ei saa esim. tietyn väristä pelinappulaa.

Nykyäänhän on valloillaan kehitysvammaisten itsemääräämisoikeus kaikilla osa-alueilla ja oikeus itsenäiseen elämään. Leikitään, että kehitysvammainen on täysin kykenevä pärjäämään siinä missä muutkin. Tämähän on tuonut vaikeuksia hoitohenkilökunnalle tai muille kehitysvammaisten kanssa työskenteleville ihmisille, kun ei saa rajoittaa sipsien syömistä, vaikka olisi diabetes, tai ei saa eristää väkivaltaisesti käyttäytyvää kehitysvammaista. Imo menee turvallisuuden ja terveydenkin edelle.

Hyvä se on tulla vaatimaan kehitysvammaisille oikeuksia ja etenkin itsemäääräämisoikeutta, jos ei edes tunne lähipiiristään kehitysvammaista ihmistä. Omaisethan tästä oli kaikista eniten riemuissaan, mutta myöhemmin sitten ovat olleet raivoissaan, kun vieraat ukot tulevat panemaan heidän keharityttöään eikä niitä häädetä pois. Tai sitten koti on paskainen, minkä vanhemmat siivoavat tai hyvän rahatilanteen salliessa tilataan siivousfirma siivoomaan. Vanhemmat saivat, mitä tilasivat: itsenäistä elämää, jolloin oletetaan lapsen tekevän kotiaskareet omatoimisesti ja ottamaan vastuuta itsestään.
 
vierailija
Tunnen tuossa yhden odottavan äidin, joka on kehitysvammaisen ja ns. normaalin rajalla. Ei siis ole tarpeeksi vammainen päästääkseen kehitysvammahuollon piiriin. Liikkuu aika paljon epämääräisessä seurassa ja on pitänyt teinistä asti ryyppyremmiä kotonaan. Ennakoiva lastensuojeluilmoitus on tehty hänestä.
 

Yhteistyössä