RV 34 - Voiko aloittaa mielialalääkityksen?

  • Viestiketjun aloittaja Bambino
  • Ensimmäinen viesti
Bambino
Minulla takana viime syksynä todettu masennus, johon söin 6 kk Fontex-nimistä lääkettä. (asun ulkomailla, tiedän ettei tuota lääkettä myydä enää Suomessa) Lääkitys auttoi selvästi ja olo oli "normaali". Tulin suunnitellusti raskaaksi toukokuussa ja lopetin lääkityksen lääkärini kanssa keskusteltuani. Olisin lopettanut lääkityksen ilman raskauttakin.

Kesä meni hyvin, mutta nyt syksyn aikana masennuksen oireet ovat pikku hiljaa palanneet... :( Nyt olo alkaa olla jo sen verran kypsä tähän onko vai eikö masennusta -tilanteeseen, että hyvin mielelläni aloittaisin taas lääkityksen. Nyt siis menossa rv 34 - miten tässä vaiheessa aloitettu lääkitys vaikuttaisi vauvaan?

Pelottaa hirveästi oma vointi ja jaksaminen vauvan syntymän jälkeen. Meillä esikoinen 2v3kk ja hänenkin syntymän jälkeen kärsin selvästä synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, mutta sitä ei silloin hoidettu mitenkään, koska en itsekään tajunnut olevani masentunut, vaan uskottelin itsellenikin kaiken olevan hyvin.

Tosi vaikea tietää, että kuuluuko tällainen alakuloisuus ja ahdistuneisuus loppuraskauteen vai onko kyse oikeasti taas masennuksesta!

Soitan huomenna joka tapauksessa lääkärilleni, mutta olisi ihana kuulla muiden kokemuksia viimeisellä raskauskolmanneksella aloitetusta lääkityksestä! :flower:
 
tinttiliini

Hei!

Minä jouduin myös aloittamaan lääkityksen uudestaan muistaakseni n.viikolla 25 (sepram). En tiedä millainen sun lääke on, mutta mulla on omastani ihan hyvä kokemus. Toki pelotti ja jännitti, jos lääke kuitenkin jotenkin vaikuttaisi vauvaan, vaikka lääkärin mielestä mitään haittaa ei ole todettu ja tilanteessani lääkityksen aloittaminen ja sen myötä olon parantuminen oli vauvankin kannalta paremoi ratkaisu kuin paha ahdistuneisuus. Nyt mulla on kohta 1,5 vuotias ihana, hyväntuulinen tyttö.
Itsekin voin onneksi jo paremmin. Juttele lääkärisi kanssa ja punnitse tilannettasi, tiedän kuitenkin että moni äiti joutuu syömään lääkkeitä raskausaikanakin. Voimia!

 

Yhteistyössä