Ruotsissa saman sairaanhoitajan palkka 6700 e kk Suomessa 2500 e kk !!

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En ehdottanut.

Turha vaan on kiukutella toisten paremmista pakoista ku voi sinne itsekin lähteä.
Ehdotitpas, miksi valehtelet?Tässä lainaus sanasta sanaan sun viestis🙄

”Ja sit vielä väitetään, että pakkoruotsi on turha

Jokaikinen alle kuusikymppinensuomalainen on voinut ihan ilmaiseksi hankkia hyvän ruotsinkielentaidon ja siis on vapaa, sairaanhoitajan koulutuksen käytyään, muuttamaan ruotsiin parempipalkkaisen duunin perään.

Eiks?”
 
vierailija
en puhunut tuista mitään.
Älä vaihda puheenaihetta. Etkö tiennyt, että jokainen meistä on maksanut veronmaksajille rutkasti? Vaikkapa synnytys, lapsilisät ja muut mahdolliset tulonsiirrot, neuvolapalvelut, päiväkoti, koulut, terveydenhuolto mm.
Sinä suosittelet muuttamista Ruotsiin kun Suomessa on ensin käytetty veronmaksajien rahoja. Tuollainen ihminen olisi huono investointi suomalaiselle veronmaksajalle eli tuo sinun neuvosi on ihan perseestä.
 
vierailija
Sun palkka on vissiin persiistä.
En Roosaruusana viitsisi kuluttaa aikaani tällä palstalla Espanjan lämmössä.
Roosaruusa on yksi mukavimmista tyypeistä tällä palstalla,
Hän tienaa hyvin yksityisyrittäjänä ja viettää talvet etelässä.
Minua alkoi harmittaa etten sittenkin hakeutunut sairaanhoitajaksi.
Olisin sitten heti valmistuani muuttanut Ruotsiin. Hyvin moni mm. sairaanhoitajien opettaja suositteli alaa minulle yhden ammatin koulutuksessa aikuisiällä.
Vietän leppoisia eläkepäiviä ja saan aina makeat naurut tällä palstalla.
Huomasin tänä aamuna, että palsta on piristynyt. ja jotkut kirjoittajat ovat selvästi ottaneet oppia kirjoituksistani. Rakastan Ruotsia ja ruotsin kieltä.
Maahanmuuttajien kotoutumiskieleksi suosittelen lämpimästi ruotsia.
 
vierailija
Sairaanhoitajana 6 700 euroa kuukaudessa, Ruotsiin muuttaneen Saijan työtoverit järkyttyivät Suomen palkoista
"Ruotsissa työskentelevä suomalainen sairaanhoitaja puhuu avoimesti kokemastaan palkkaerosta Suomen ja Ruotsin välillä.

Saija Heikkinen työskenteli Turun yliopistollisen keskussairaalan eli Tyksin teho-osastolla sairaanhoitajana ja yhtenä pääkouluttajana hätätilaryhmälle. Heikkisen vakituisen työsopimuksen kuukausipalkka tehohoitajana oli 2 500 euroa.

Sairaanhoitaja halusi tehdä elämässään muutoksen ja muutti paremman palkan perässä Ruotsiin seitsemän vuotta sitten.

– Palkkakehittymisen puuttuminen johti siihen, että minun oli pakko alkaa katsomaan vaihtoehtoja.

Tällä viikolla nainen aloitti uudessa työssä tehohoitajana yksityisessä Ruotsin kansallisessa hengitystukiyksikössä, jonka palkan hän julkaisi sosiaalisessa mediassa.

Uusi kuukausipalkka on euroihin muutettuna 6 700 euroa ilman lisiä.

Ero on huima Suomessa saatuun 2 500 euroon kuukaudessa."

Ruotsissa saman sairaanhoitajan palkka 6 700€ kk, kun saman henkilön saitaanhoitajan palkka Suomessa oli samassa työssä 2 500€ kk. Uskomatonta miten hyvää palkkaa Ruotsissa maksetaan mutta se kertoo siitä että ruotsalaiset arvostavat hoitoalan tekijöitä… tärkeää työtä! Itseasiassa Norjan ja Tanskan palkkataso on vielä Ruotsiakin korkeampi. Meille vaan ollaan tuomassa halpatyövoimaa hoitoalalle kolmansista maista erityisesti kokoomuksen sekä muiden porvarien ja vihreiden toimesta, työntekijän hyväksikäyttöä jos mikä! Hoitajapula johtuu Suomen ylivoimaisesti Pohjoismaiden paskimmista palkoista, jotka leikkaavat myös ostovoimaa, joka taas alentaa kotimaan kysyntää ja tätä kautta myös taloutta ja bkt:tä ja näin työllisyyttä siitä mikä se voisi olla. Periaatteessa syynä on porvaripolitiikka, joka ajaa puhtaasti vain elinkeinolelämän omistajien etuja. Lisää liksaa työläisille ja Suomi nousuun! Jakovaraa on, koska yritykset takovat ennätystuloksia.
Tämä palkka on poikkeuksellinen. Kuntien ja läänin sairaanhoitajien palkat ovat Ruotsissa 3000-4000e ikälisät huomioiden. Yksityisissä terkkareissa palkat nousevat muutaman satasen tästä.
 
vierailija
Nuo keikkapalkat pitävät lomarahat sisällään. Tarkoittaa sitä, että jos teet 11 kk duunia ja pidät kuukauden lomaa, saat palkkaa 11x6700 euroa eli 73 700 euroa vuodessa. Normaaliksi suomalaisen hoitsun kuukausipalkaksi muutettuna tuo olisi (73700/12,5) 5896 euroa kuukaudessa. Suomalaisella hoitsulla on varmaan vähän enemmänkin lomaa vuodessa kuin 4 viikkoa ja lisäksi sairauslomien ajalta saa palkkaa toisin kuin keikkatyöläisenä tuntisopimuksella.

Hyvä palkka Ruotsissa on silti, mutta se aina hämää kun lomat ja muut vastaavat maksetaan ulos joka tiliin.
 

Yhteistyössä