Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla "Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla


"– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammaslaumaa kohti katastrofia, Carlsson sanoo Guardianin noteeraamalla YouTube-videollaan."

"Ruotsin valtavirrasta poikkeava reagointi koronavirukseen on noussut viime päivinä puheenaiheeksi medioissa eri puolilla maailmaa.

Länsinaapuri on virallisesti kiistänyt pyrkivänsä laumaimmuniteetin ripeään rakentamiseen, mutta toimet viittaavat vastaavan kaltaiseen taktiikkaan: maan kouluja tai ravintoloita ei ole suljettu, ja julkisiin kokoontumisiinkin saa kerääntyä edelleen korkeintaan 50 ihmistä. Myöskään alueellisiin eristämisiin ei ole Ruotsissa ryhdytty."

"Kenties pisimmälle kritiikissään menee ranskalaislehti Le Monde, joka kuvailee juttunsa otsikossa Ruotsin toimia ”mitättömiksi” tai ”surkeiksi” [dérisoire] muihin maihin verrattuna. Artikkeli on viime viikolta, mutta Ruotsin linja on pysynyt sen julkaisunkin jälkeen pitkälti muuttumattomana.

– Eikö Ruotsi ota koronakriisiä vakavasti? kysyi puolestaan tanskalainen Politiken niin ikään viime viikolla.

– Meillä Pohjoismaissa on pitkältä ajalta paljon tietoa eristys- ja karanteenitoimien käytöstä tartuntatauteja vastaan. On todella outoa, että ruotsalaiset toimivat tämän tiedon vastaisesti, kummastelee norjalainen infektiolääkäri Bjørg Marit Andersen norjalaisen Aftenpostenin siteeraamassa Aftonbladetin jutussa."


https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6670e80f-a946-4558-8bab-6e0a0784842c


Ruotsi on tunnetusti humanismin ultraliberaali maa. Mikä on nyt muuttanut ruotsalaisten mielenlaadun? Ruotsi näyttää toteuttavan laumasuojastrategiaa, siis viidakon lakia, jossa vahvat ja onnekkaat selviävät ja heikot sekä epäonnekkaat karsiutuvat, kun heidät jätetään heitteille terveydenhuollon ylikuormittumisen takia, joka johtuu koronaviruksen etenemisen rajoitusten puutteista. Luulin että ihmisten yhteiskuntakehityksen tarkoitus oli nimenomaan päästä pois viidakon laista, niin että kaikille taataan samat selviämisen mahdollisuudet.
Mikä on aikaansaanut ruotsalaisille tällaisen humansimin persliu'un takaisin viidakkoon?
 
Eipä ole Suomellakaan syytä paukutella henkseleitään. Vaikka Ruotsi onkin antanut kansan sairastua, on se kuitenkin testannut Suomea ahkerammin. Norja ja varsinkin Islanti ovat ihan eri luvuilla testaamisessa. Islanti toteutti myös yli 6000 (6163) oireettoman = terveeltä vaikuttavan ihmisen testauksen, 52 oli oireettomia koronaviruksen kantajia ja yhdellä oli 2 eri viruskantaa.

testien määrä miljoonaa asukasta kohti


 
vierailija
Ja samalla kun ruotsi karaistaa itseään, sieltä lappaa korona porukkaa suomen puolelle tuomaan tautia.
Hoituuhan se väen vähentäminen toki noinkin kun Ruotsi sen tekee. Säästyykö jopa rahaa? Taloutta ei haluta ajaa alas ja maata ja kansaa taloudelliseen kriisiin koronan vuoksi.
Ihmishenki ei ruotsissa nyt paina, raha tärkeämpää.
 
vierailija
Onhan sekin mahdollista, että Ruotsi selviytyy pandemiasta voittajana. Heillä on ehkä pandemian jälkeen talous kunnossa ja terveempi ja nuorempi väestö kuin muissa maissa. Aika näyttää.
 
  • Tykkää
Reactions: AivanSama
Niinhän siinä tulee käymään. Tämä koronapaniikki on pahasti ylimitoitettua.
Voi onnetonta, lyhyt hetki oireettoman taudinkantajan kanssa samassa tilassa, niin se on siinä! Loppu on tuurista kiinni, kestääkö terveytesi vai ei?

Kepeät mullat jos et ole kuukauden päästä joukossamme enää harmailemassa.

 
Selviää vaikka tartutettaisiinkin. Kuvitteletko tämän olevan joku ebola, josta tosin siitäkin enemmistö selviää?
Tai sitten ei...

Tässä tuoretta dataa:

Latest numbers as of 22 March 2020

Democratic Republic of the Congo
Total cases: 3,453
Confirmed cases: 3,310
Probable cases: 143

Deaths: 2,273
2,130 confirmed
143 probable
 
Ruotsissa alkaa pukata paniikkia ja Suomen suuntaan ollaan toimissa siirtymässä. Tosin paikallinen tohtori Mengele, epidemiologi Anders Tegnell saa hallituksen myötävaikutuksella jatkaa ihmiskoettaan. Mutta jopa hänkin vaatii lisää testejä.

Kuolleita on yli 10-kertainen määrä Suomeen verrattuna (146 kpl 30.3.2020). Ihmisiä kehotetaan pysymään kodeissaan ja olemaan matkustamatta pääsiäisenä.


 
Onhan sekin mahdollista, että Ruotsi selviytyy pandemiasta voittajana. Heillä on ehkä pandemian jälkeen talous kunnossa ja terveempi ja nuorempi väestö kuin muissa maissa. Aika näyttää.
Jostain muistan lukeneeni, että iso osa kuolleista on maahanmuuttaja taustaisia? Onkohan epidemia Ruotsalaisille keino päästä eroon väestön osasta, joka huomattiinkin epätaloudellisksi?
 
Uutisissa oli että alle prosentti sairastuneista kuolee. Johtuuko tämä nyt rajoituksista vai liioiteltiinko tautia sittenkin?
Eri maissa on vähän erinäköiset tilastot kuolleiden suhteen. Lisäksi prosentuaalista määrää on vaikea määritellä, kun ei tiedetä todellista sairastuneiden määrää. Mikäli halutaan antaa osviittaa terveydenhuollon toimivuudesta, voitaiisiin määrä ilmoitaa teho- hoitoon joutuneiden prosentuaalinen kuolleiden määrä.
 
vierailija
Norjassa on hieman enemmän sairastuneita, mutta huomattavasti vähemmän kuolleita kuin Ruotsissa. Ovatko ruotsalaiset huonokuntoisempia kuin norjalaiset vai onko Ruotsissa surkeampi sairaanhoito kuin Norjassa?