RUOKAHAASTE vol 45

kantojäärä

Aktiivinen jäsen
05.07.2012
1 275
1
36
Kuvittelin viime haasteeseen keksineeni helpon ja hyvän aiheen. Toivoin paljon osallistujia ja höh, aihe oli kaiketi kuitenkin liian vaikea. (Kiitos Scarlett ja Glenn osallistumisesta!) Nyt mietinkin sitten, että pitäisikö keksiä oikeasti haastava aihe. Mieleeni pälkähti Bear Grylls, mutta taidan kuitenkin päätyä ajankohtaiseen aiheeseen. :D Tämän viikon aiheena Bear Gryllsin sijasta on Sadonkorjuu. Tervetuloa mukaan kaikki vanhat ja uudet osallistujat!

Tässä kopioidut säännöt:
* kokkaa ja kuvaa (tekijä saa olla kuka tahansa samassa taloudessa asuva)
* kuva ja resepti sunnuntaina klo 19.45 mennessä
* äänestys alkaa sunnuntaisin n. klo:20 ja kestää tunnin
* eniten ääniä saanut valitsee uuden raaka-aineen (viimeistään maanantaina selvillä)

Tähän mennessä olleet aiheet:
kala
kahvi
kerma
peruna
sinihomejuusto
kinkku
punainen
jauheliha
aamiainen
kaali
hedelmä
katkarapu
porkkana
broileri
makkara
suklaa
punajuuri
muna
maksa
sisäfilee
rahka
nakki
vaaleanpunainen
italia
venäläinen keittiö
pääsiäinen
käsin syötävä ruoka
kebab
Kiina
grillaus
Äitienpäivä
salaatti
kahvikutsut
lämpöset leivät
raparperi
wokki
jäätelö
paprika
pakastimen tyhjennys
mansikka
kinuski/toffee
luonnon antimet
lempiruoka
 
Viimeksi muokattu:
Onnea voitosta. Ihan mielettömän herkullisen näköinen oli sun kakkusi. Mistä edes löytää niin paljon metsämansikoita, että niistä saa kakun?

Kivan aiheen valitsit, joten ryhdyn pähkäilemään ja kokkailemaan. :flower:
 
Onnea voitosta. Ihan mielettömän herkullisen näköinen oli sun kakkusi. Mistä edes löytää niin paljon metsämansikoita, että niistä saa kakun?

Kivan aiheen valitsit, joten ryhdyn pähkäilemään ja kokkailemaan. :flower:

Kivaa, tervetuloa vaan ruokahaasteeseen!

Noista metsämansikoista sen verran, että kaikki lähti kantareilleista useampi vuosi sitten... Sienihulluina liikumme mieheni kanssa todella paljon luonnossa, joten siinä oppii koko ajan muidenkin lajien esiintymispaikoista sienien ohella, kunhan viitsii tutustua kirjallisuuten jne. Meillä on muuten metsämansikkaa useampi litra pakastimessakin. :)

Vinkkinä sen verran, että metsäteiden reunat, kallioiden reunamat, luonnon niityt ovat metsämansikalle suotuisia paikkoja.
 
Voih, tää olis mun lemppariaiheeni, mutta ensi viikolla ei tuosta pihasta ole kyllä vielä mitään korjattavaa :(

*muoks* Niin ja onnittelut voitosta :flower:
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;26843247:
Voih, tää olis mun lemppariaiheeni, mutta ensi viikolla ei tuosta pihasta ole kyllä vielä mitään korjattavaa :(

*muoks* Niin ja onnittelut voitosta :flower:

Eiköhän se sadonkorjuu sisällä muunkin kuin oman pihan säilönnän? ;) Mie ainakin hyödynnän kauppojen edulliset hinnat vihanneksissa ja teen erilaisia säilykkeitä. Ajattelen senkin kuuluvan sadonkorjuuseen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kantojäärä;26843311:
Eiköhän se sadonkorjuu sisällä muunkin kuin oman pihan säilönnän? ;) Mie ainakin hyödynnän kauppojen edulliset hinnat vihanneksissa ja teen erilaisia säilykkeitä. Ajattelen senkin kuuluvan sadonkorjuuseen.
Mulla meni jo tomaattia, mansikkaa ja viinimarjaa pakkaseen. Viinimarjahyytelöäkin tein, mutta enhän mä siitä reseptiä kirjoittanut ylös enkä ottanut kisaan sopivaa valokuvaa. Kurkkuja säilön, mutta täytyy katsoa, missä hinnoissa ne on ensi viikolla. Jos vielä hinnakkaita, niin siirtyy kurkutkin seuraavaan viikkoon. Nooh, ensi viikon kauppojen tarjouksista riippuu, osallstunko :)
 
Kantojäärän ukon lämmin leipä

Mies kokkaili meille eilen tällaisen tukevamman iltapalan. Koko päivä oli touhua täynnä, joten senkin vuoksi ruoka maistui mielettömän hyvälle. Metsästä käytiin keräämässä sieniä leipään.

DSC08026.JPG


Leikkaa "kansi" pois. Koverra leivästä sisusta pois. Laita sisälle paistettua broileria, rapeaksi paistettua pekonia ja sieniä (meillä oli torvisieniä ja kantarelleja), paistettua sipulia, mausteita, juustoa ja yrttejä. (Yrtit ja sipuli tuoreita, kokkaillessa sisälle haettuja. :)) Laita kansi takaisin leivän päälle.

Kääri leipä folioon ja muhita uunissa 175 asteessa puolisen tuntia. Laita sen jälkeen puoleksi tuntia painon alle. Leikkaa sitten viipaleiksi ja lisää haluamasi lisukkeet. Meillä oli majoneesia, paholaisenhilloa, tabascoa, chiliä jne.

Reseptiä voi hyvin vaihdella oman maun mukaan. Esim. Aurajuusto toimisi homejuuston ystäville. Tuorejuustollakin saisi kivoja vaihteluita täytteeseen.
 
Mä teen tän nyt näin päin.

eli ohje ensin.
Murotaikina
150 g voita
3 rkl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kuohukermaa
Sulata voi ja lisää muut aineet, sekoita taikinaksi ja pistä jääkaappiin.

Täyte:
2munaa
Kuningatar-rahka prk
Mansikka-mustikkahilloa noin, 3dl
kuohukermaa n.1.5dl
Sekoita keskenään hyvin. Painele taikina voideltuun vuokaan ja kaadatäyte päälle. Uunissa 175asteessa noin puolituntia. (tää hieman vielä auki kun se siellä uunissa vasta on :laugh: )

KUVA tulee kun on valmista :D
20120812_180005.jpg

20120812_180248.jpg


Oon tunnetusti kinuskin suuri väärinkäyttäjä joten tuossa päällä on sitäkin :D Ja paljon parempaa tuli ku vaniljakastikkeen kanssa.


Kuvia tosin en edelleenkään osaa ottaa... : /
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: kantojäärä

Yhteistyössä