Tässä sulle ohje ja on kuule parempi kuin...
Rullakebab
Liha:
500 g lampaan jauhelihaa
500 g naudan paistijauhelihaa (vähärasvaista)
3 dl korppujauhoja
Aromisuolaa
Mustapippuria
Valkopippuria
Chili-jauhetta
cayenne-pippuria
1. Sekoita jauhelihat huolellisesti keskenään.
2. Vaivaa jauhelihaa tehosekoittimella tai käsin nyrkeillä(n. 20 min.) ja lisää vähitellen korppujau-hoa.
3. Mausta aromisuolalla ja pippureilla maun mukaan.
4. Muotoile liha pitkäksi, paksuksi ja kiinteäksi tangoksi leivinpaperin sisään.
5. Laita liha jääkaappiin jähmettymään.
6. Avaa lihakääreja pistele paperiin reikiä, jotta rasva pääsee vapaasti valumaan pois alla olevalle uunipellille.
7. Paista uunissa kuten lihamureke (150 C astetta, n. 90 min.)
8. Kun liha on kypsä, ota se uunista ja anna jäähtyä.
9. Kylmästä lihasta on helppo leikata ohuita Kebab-suikaleita.
10. Suikaleet voit kuumentaa vaikka mikrossa.
11. Lihan voi myös pakastaa.
12. Lihan vaivaamiseen voit käyttää esim. tehosekoitinta, jossa on vaivaava terä.
13. Vaivaamalla liha saadaan kiinteämmäksi.
Jättitortillarullat:
4 dl maissijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
Juoksevaa margariinia
1 tl suolaa
1. Sekoita taikina-ainekset keskenään.
2. Pyörittele runsaassa jauhossa suuria, halkaisijaltaan 30cm jättitortilloja.
3. Harjaa ylimääräiset jauhot pois.
4. Paista tortillat isossa kasarissa ilman rasvaa n. 20 sekuntia/puoli.
Kebab-kastike:
2 rkl HP-kastiketta
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl luonnonjogurttia
1 rkl tomaattipyrettä
valkopippuria
currya
2 valkosipulinkynttä
1. Sekoita kastikeainekset keskenään esim. vatkaimella.
2. Tarkista maku.
Lisukkeet:
sipulia, jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, luonnonjogurttia
1. Aseta lisukkeet ja kebab-suikaleet jättitortillan päälle.
2. Kaada kebab-kastiketta ja luonnonjogurttia päälle.
3. Kääri rullalle ja tarjoile heti oluen kanssa.
4. Lisäksi voit käyttää tomaattipohjaista kastiketta.