Rukiinen pitsapohja?

  • Viestiketjun aloittaja Muhku
  • Ensimmäinen viesti
Muhku
Ainakin Kotipizzassa on saatavana myös rukiinen pohjavaihtoehto. En ole maistanut, mutta varmaan on hyvää ja terveellisempää.

Minkähänlaisessa suhteessa kotitekoiseen taikinaan vois sekottaa ruisjauhoja ja vehnäjauhoja?
 
NÄKKÄRIPIZZA

Niin hassulta kuin se kuulostaakin seuraavanlaista voi oikeasti kokeilla, tulee vain syödä sitten _heti_ tuoreeltaan :)...

Kastele hanan alla Näkkileipälevy, siis tuollainen iso :) Lado päälle tomaattimurkaa, tonnikalaa/jotain mieluistasi, mausteita ja juustoa, ja mikroon sitten vaan :) Tulee ihan hyvää ruokaa sellaiseen hetkeen kun kaapit on tyhjät ja nälkä iskee ;)

Ollaan kokeiltu useamman kerran ja toimii kyllä :) Alunperin tuo "ohje" bongattiin jostain kaupan esittelystä :)
 
Muhku
No joo, siis ihan ruisleipäpohjainen pitsa meilläkin on kokeiltu. Tavallista pyöreää reikäleipää tai ruispaloja alle ja päälle normaalit pitsan täytteet ja uuniin! :p
 
Rasberry
\
Alkuperäinen kirjoittaja 11.02.2005 klo 14:47 Muhku kirjoitti:
Ainakin Kotipizzassa on saatavana myös rukiinen pohjavaihtoehto. En ole maistanut, mutta varmaan on hyvää ja terveellisempää.

Minkähänlaisessa suhteessa kotitekoiseen taikinaan vois sekottaa ruisjauhoja ja vehnäjauhoja?
siis periaatteessa ihan missä suhteessa vain. tai sit pohjan voi tehdä ihan vain ruisjauhoista. usein teenkin niin kun anoppi on vehnäallergikko.
 
Muhku
\
Alkuperäinen kirjoittaja 12.02.2005 klo 11:13 Rasberry kirjoitti:
siis periaatteessa ihan missä suhteessa vain. tai sit pohjan voi tehdä ihan vain ruisjauhoista. usein teenkin niin kun anoppi on vehnäallergikko.
Ajattelin lähinnä sitä, kun olen tällainen desimittariippuvainen ihminen. :ashamed: En osaa taikinoiden löysyyttä tai paksuutta käsin arvioida, joten voiko ruisjauhoja laittaa yhtä paljon kuin vehnäjauhoja ohjeessa lukee?
 

Yhteistyössä