Roskaruoka aiheuttaa stressiä

vierailija
Riippuu suolasta: syanidilisä siinä ei voi olla kenellekään hyväksi. E536 on kaliumferrosyanidi. Aromisuolassa glutamaatteja ja pansuolassa lysiinihyrokloridia.
Katso supersize me-elokuva.
 
vierailija
Uusi tutkimus: Suolapitoinen ravinto aiheuttaa stressiä

Tuoreen tutkimuksen mukaan ravinnon suolapitoisuuden ja stressioireiden välillä on selvä yhteys. Tutkimuksessa hyvin suolapitoinen ruoka liitettiin unihäiriöihin ja siitä johtuvaan stressiin.

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017 teksti Stine Delfs & Jakob Priess
#terveys #suola #stressi #ruoka


Käytännössä kaikki yli 60-vuotiaat ja jopa puolet alle 60-vuotiaista kärsivät nokturiasta eli toistuvasta yöllisestä virtsaamisen tarpeesta.

Öiset vessassakäynnit heikentävät unen laatua ja aiheuttavat väsymystä, joka voi vaikuttaa elämänlaatuun.

Näin todetaan japanilaisen Nagasakin yliopiston tutkimuksessa.

Suola tuhoaa yöunet
Tutkimuksessa oli mukana 321 unihäiriöistä aikuista, jotka nauttivat päivittäin paljon suolaa. Tutkimuksessa havaittiin, että koehenkilöt kävivät vessassa keskimäärin 2,3 kertaa joka yö.

Tutkijat tarkkailivat biokemiallisin menetelmin 12 viikon ajan koehenkilöiden nauttimaa suolamäärää ja havaitsivat hätkähdyttävän yhteyden.

Kun 223 henkilöä nautti 25 prosenttia aiempaa vähemmän suolaa, he kävivät vessassa yöllä keskimäärin vain 1,4 kertaa. Kun loput koehenkilöistä puolestaan kasvattivat ravintonsa suolapitoisuutta 15 prosentilla, heidän yöllisten vessakäyntiensä määrä nousi keskimäärin 2,7 kertaan.

Unen puute aiheuttaa stressiä
Kun japanilaistutkijat jälkeenpäin arvioivat testiryhmän elämänlaatua, ne koehenkilöt, jotka olivat vähentäneet suolan käyttöä ja jotka siksi kävivät harvemmin yöllä vessassa, kokivat, että heidän elämänlaatunsa oli kohentunut.

Unen puutteella ja rikkonaisilla yöunilla on selvä yhteys stressiin ja stressiin liittyviin sairauksiin. Ne koehenkilöt, jotka lisäsivät suolan käyttöä, olivat selvästi ärtyneitä ja heillä oli muitakin stressin oireita.

"Tutkimus antaa viitteitä siitä, että yksinkertaisella ruokavalion muutoksella voidaan parantaa elämän laatua selvästi”, toteaa tutkimuksen johtaja tohtori Matsuo Tomohiro.
 
Samalla logiikalla voi jatkaa "mummolassa käynti aiheuttaa stressiä".

Kun mummu laittaa AINA liikaa suolaa ruokiin.

Ja kunnon krapula taas. Siis kun koko päivänä ei saa syötyä eikä juotua kun vaan oksettaa niin seuraavana yönä ei tuu nestehukan vuoksi pissihätä. Krapula siis poistaa stressiä? :X3:
 
vierailija
Ja pelkästään maidosta saa natriumia, ei sitä tarvitse lisätä juuri mihinkään! Jodia esimerkiksi on täysmaidossa ihan riittävästi, jos laittaa sitä kahviin: 1 litrassa 110% vuorokauden suositussaannista(y)
 

Yhteistyössä