Itse olen käyttänyt tällaista täytekakunpohja ohjetta, missä ei oo maitoo eikä kananmunaa. Tää vastaa ehkä 4 munan kakkua, joten ohjetta voi suurentaa tarpeen mukaan.
3,5dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl täysmehua (esim. omena)
0,75 dl sulaa rasvaa (jotain laktoositonta margariinia)
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja nesteet lisätään joukkoon. Kaadetaaan vuokaan ja paistetaan 175 asteessa.
Mun mielestä ainakin hyvän makuinen kakku, päällysteessä ja täytteessä oon käyttäny esim. soijamaidosta tehtyä vaniljakastiketta (aika paksua, saa valmiina) tai sit jos voi käyttää laktoositonta vispikermaa.
Suolasta tarjottavaa voi olla esim. voileipäkakku, jossa majoneesin tilalla käyttää laktoositonta tuorejuustoa ja sulatejuustoa, pehmentää voi vispikermalla. Oon tehnyt myös kinkku-juustosarvia, onnistuu ihan hyvin veteen, ku muistaa ettei voitele kananmunalla.... Aika paljon voi soveltaa eli maidon tilalla voi käyttää mehua tai vettä ja nykyään saa paljon tuotteita laktoosittomina, jos pystyy niitä käyttämään yhtään apuna.
Ei muuta ku mielikuvitus käyttöön ja tsemppiä!!