rippijuhlan tarjoiluista

keittiöalan ihmiset, pyytäisin teiltä muutamia käytännön vinkkejä tuleviin juhliin (heinäkuulla).
tarjolle tulee tietysti perinteiset täytekakut ja muut makeat, mutta suolasen tarjoilun kanssa vinkkejä kaipaan eli voileipäkakkuja ainakin mutta mitä muuta esim. millainen salaatti olis hyvä, ettei menis kovin äkkiä huonoksi ja huonon näköiseksi? ja ettei tarttis pelätä ruokamyrkytyksiä tms.

kiitos vinkeistä jo etukäteen!
ja jos on antaa ohjetta jostain tietystä salaatista tms. ohjeet otetaan vastaan kiitollisena... (helppoja, nopeita -> vähän tekijöitä, vähän aikaa)
 
Meille ei tule voileipäkakkuja ollenkaan, aika kyllästyneitä niihin ollaan. Laitetaan pari salaattia, juusto ja savukala, ainekset voi pilkkoa edellisiltana valmiiksi ja yhdistää juhla-aamuna. Tehdään jotain suolaista piirakkaa uunipellillä ja siitä leikataan paloja tarjolle, teen myös tehdä jotain suolaisia tuulihattuja. Kannattaa panostaa suolaisiin, niitä menee aina enemmän kuin makeaa, ainakin meillä.
 
en ole kyllä asiantuntija mutta mites olisi italiansalaatti?helppo ja nopea ja voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Makaroonia, kinkkua, suolakurkkua, majoneesia, kermaviiliä, herne-maissi-paprika pussi....mausta pippurilla, suolalla, sinapilla..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:33 riemuralli kirjoitti:
en ole kyllä asiantuntija mutta mites olisi italiansalaatti?helppo ja nopea ja voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Makaroonia, kinkkua, suolakurkkua, majoneesia, kermaviiliä, herne-maissi-paprika pussi....mausta pippurilla, suolalla, sinapilla..
Ja varma ruokamyrkytys, majoneesipohjaista salaattia kun ei kärsi kauan huoneenlämmössä säilyttää, puhumattakaan kesän helteistä...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:37 Taitai kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:33 riemuralli kirjoitti:
en ole kyllä asiantuntija mutta mites olisi italiansalaatti?helppo ja nopea ja voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Makaroonia, kinkkua, suolakurkkua, majoneesia, kermaviiliä, herne-maissi-paprika pussi....mausta pippurilla, suolalla, sinapilla..
Ja varma ruokamyrkytys, majoneesipohjaista salaattia kun ei kärsi kauan huoneenlämmössä säilyttää, puhumattakaan kesän helteistä...
No voihan siihen laittaa "coolerin" alle, ja laittaa vähänkerralla tarjolle :headwall:
 
vieras ap
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:33 riemuralli kirjoitti:
en ole kyllä asiantuntija mutta mites olisi italiansalaatti?helppo ja nopea ja voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Makaroonia, kinkkua, suolakurkkua, majoneesia, kermaviiliä, herne-maissi-paprika pussi....mausta pippurilla, suolalla, sinapilla..
muuten harkitsemisen arvoinen varmaan, mut mites tuo majoneesi kesäkuumalla...

sit siihen aiemmin olleeseen vinkkiin savukalasta salaatissa... kala-allergikkoja on perheessä ja vieraissa, joten jotain muuta ( itse asiassa mua joskus haittaa juhlissa se, että suolaiset on suurimmaksi osaksi kalajuttuja, eikä sitten alleergisena pysty ottaan paljon mitään eli tämän puolen haluisin itse nyt huomioida omissa juhlissani) ja mitä tulee tuulihattuihin suolasena; ei onnistu meikäläiseltä (karvaita kokemuksia), joten edelleen niitä helppoja ja nopeita ohjeita otetaan vastaan.

ideoissa ei ole ollut mitään vikaa, vaan vika on ideoiden toteuttajassa täällä päässä :(
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:40 vieras ap kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:33 riemuralli kirjoitti:
en ole kyllä asiantuntija mutta mites olisi italiansalaatti?helppo ja nopea ja voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Makaroonia, kinkkua, suolakurkkua, majoneesia, kermaviiliä, herne-maissi-paprika pussi....mausta pippurilla, suolalla, sinapilla..
muuten harkitsemisen arvoinen varmaan, mut mites tuo majoneesi kesäkuumalla...

sit siihen aiemmin olleeseen vinkkiin savukalasta salaatissa... kala-allergikkoja on perheessä ja vieraissa, joten jotain muuta ( itse asiassa mua joskus haittaa juhlissa se, että suolaiset on suurimmaksi osaksi kalajuttuja, eikä sitten alleergisena pysty ottaan paljon mitään eli tämän puolen haluisin itse nyt huomioida omissa juhlissani) ja mitä tulee tuulihattuihin suolasena; ei onnistu meikäläiseltä (karvaita kokemuksia), joten edelleen niitä helppoja ja nopeita ohjeita otetaan vastaan.

ideoissa ei ole ollut mitään vikaa, vaan vika on ideoiden toteuttajassa täällä päässä :(
Tee suolaisia piirakoita, netti on pullollaan ohjeita. Ja vihreä salaatti ja j2-3 erilaista lisäkettä, jokainen laittakoon sitä mikä eniten miellyttää. Juustotarjotin ja suolekesejä, pikantteja pikkulihapullia, pienen pieniä vartaita, minipitsoja, pieniä kolmioleipiä erilaisilla täytteillä...

 
Fleur de la Cour
Muutamiakin juhlia järjestäneenä sanoisin että unohda voileipäkakut ja tarjoa kunnon ruokaa. Salaatteja on vaikka minkälaisia ja kaikki ne säilyvät hyvän kastikkeen kanssa kun tekee tuoreista aineista, mutta toki salaatteja ei voi valmistaa viikkoa ennen vaan korkeintaan edeltävänä päivänä.. pilko ainekset erikseen valmiiksi ja kastikkeet sekaan juhlapäivän aamuna. Pyydä joku avuksesi vastaamaan keittiötouhuista juhlapäivänä. Ja salaattien kanssa tarjoaisin vaikkapa grillattua possunfilettä kesäisesti sekä savustettua lohta. Perunat tietenkin uusia perunoita kesällä. Parit kastikkeet lisäksi eikä se paljoa enempää kai tarvitsekaan.. jos haluaa sitten näpertää jotain erikoista niin kivoja tapaspaloja saa vaikkapa uuden sadon kirsikkatomaateista ja kaikesta muusta mitä kesäinen Suomenmaa tarjoilee luonnosta..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:53 Fleur de la Cour kirjoitti:
Muutamiakin juhlia järjestäneenä sanoisin että unohda voileipäkakut ja tarjoa kunnon ruokaa. Salaatteja on vaikka minkälaisia ja kaikki ne säilyvät hyvän kastikkeen kanssa kun tekee tuoreista aineista, mutta toki salaatteja ei voi valmistaa viikkoa ennen vaan korkeintaan edeltävänä päivänä.. pilko ainekset erikseen valmiiksi ja kastikkeet sekaan juhlapäivän aamuna. Pyydä joku avuksesi vastaamaan keittiötouhuista juhlapäivänä. Ja salaattien kanssa tarjoaisin vaikkapa grillattua possunfilettä kesäisesti sekä savustettua lohta. Perunat tietenkin uusia perunoita kesällä. Parit kastikkeet lisäksi eikä se paljoa enempää kai tarvitsekaan.. jos haluaa sitten näpertää jotain erikoista niin kivoja tapaspaloja saa vaikkapa uuden sadon kirsikkatomaateista ja kaikesta muusta mitä kesäinen Suomenmaa tarjoilee luonnosta..
Kuka tykkää mistäkin, meillä odotetaan kieli pitkällä juuri rippijuhlia yms sen takia että se on hyvä syy tarjota voileipäkakkua :) Sitä iänikuista karjalanpaistia, paahtopaistia, loimulohta yms saa ihan kylliksi kotioloissakin.
 
Fleur de la Cour
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:59 Taitai kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:53 Fleur de la Cour kirjoitti:
Muutamiakin juhlia järjestäneenä sanoisin että unohda voileipäkakut ja tarjoa kunnon ruokaa. Salaatteja on vaikka minkälaisia ja kaikki ne säilyvät hyvän kastikkeen kanssa kun tekee tuoreista aineista, mutta toki salaatteja ei voi valmistaa viikkoa ennen vaan korkeintaan edeltävänä päivänä.. pilko ainekset erikseen valmiiksi ja kastikkeet sekaan juhlapäivän aamuna. Pyydä joku avuksesi vastaamaan keittiötouhuista juhlapäivänä. Ja salaattien kanssa tarjoaisin vaikkapa grillattua possunfilettä kesäisesti sekä savustettua lohta. Perunat tietenkin uusia perunoita kesällä. Parit kastikkeet lisäksi eikä se paljoa enempää kai tarvitsekaan.. jos haluaa sitten näpertää jotain erikoista niin kivoja tapaspaloja saa vaikkapa uuden sadon kirsikkatomaateista ja kaikesta muusta mitä kesäinen Suomenmaa tarjoilee luonnosta..
Kuka tykkää mistäkin, meillä odotetaan kieli pitkällä juuri rippijuhlia yms sen takia että se on hyvä syy tarjota voileipäkakkua :) Sitä iänikuista karjalanpaistia, paahtopaistia, loimulohta yms saa ihan kylliksi kotioloissakin.
Älä tarjoa iänikuista karjalanpaistia.. itse luettelin helpoimmat tarjottavat joista voi aloittaa.. nyt kun tulee juhannus ja kaverit tulevat taas syömään meille niin itse selaan Maku-lehteni läpi ja kokeilen taas jotain ihan uutta..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:39 vieras kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:37 Taitai kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:33 riemuralli kirjoitti:
en ole kyllä asiantuntija mutta mites olisi italiansalaatti?helppo ja nopea ja voi tehdä edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin. Makaroonia, kinkkua, suolakurkkua, majoneesia, kermaviiliä, herne-maissi-paprika pussi....mausta pippurilla, suolalla, sinapilla..
Ja varma ruokamyrkytys, majoneesipohjaista salaattia kun ei kärsi kauan huoneenlämmössä säilyttää, puhumattakaan kesän helteistä...
No voihan siihen laittaa "coolerin" alle, ja laittaa vähänkerralla tarjolle :headwall:
Aivan.Meillä oli viime kesänä rippijuhlissa 2 majoneesipohjaista salaattia tarjolla ja sit vielä tuoresalaattia.Ei tullut ruokamyrkytystä ja kun oikein hyvin hoitaa asian, eikä seisota tuntitolkulla salaattia pöydässä, niin ihan huoletta voi tarjota majoneesipitoistakin.
 
vieras ap
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:59 Taitai kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 10.05.2007 klo 11:53 Fleur de la Cour kirjoitti:
Muutamiakin juhlia järjestäneenä sanoisin että unohda voileipäkakut ja tarjoa kunnon ruokaa. Salaatteja on vaikka minkälaisia ja kaikki ne säilyvät hyvän kastikkeen kanssa kun tekee tuoreista aineista, mutta toki salaatteja ei voi valmistaa viikkoa ennen vaan korkeintaan edeltävänä päivänä.. pilko ainekset erikseen valmiiksi ja kastikkeet sekaan juhlapäivän aamuna. Pyydä joku avuksesi vastaamaan keittiötouhuista juhlapäivänä. Ja salaattien kanssa tarjoaisin vaikkapa grillattua possunfilettä kesäisesti sekä savustettua lohta. Perunat tietenkin uusia perunoita kesällä. Parit kastikkeet lisäksi eikä se paljoa enempää kai tarvitsekaan.. jos haluaa sitten näpertää jotain erikoista niin kivoja tapaspaloja saa vaikkapa uuden sadon kirsikkatomaateista ja kaikesta muusta mitä kesäinen Suomenmaa tarjoilee luonnosta..
Kuka tykkää mistäkin, meillä odotetaan kieli pitkällä juuri rippijuhlia yms sen takia että se on hyvä syy tarjota voileipäkakkua :) Sitä iänikuista karjalanpaistia, paahtopaistia, loimulohta yms saa ihan kylliksi kotioloissakin.
edelleen korostan että kala-allergikkoja on vieraissa ja perheessä, joten kalajutut jää minimiin, ellei kokonaan pois. tapas-jutut ei tule menemään täällä läpi juhlatarjoilussa (vieraissa on ns. vanhan kansan ihmisiä, jotka ei ymmärrä niitä juhlatarjoiluksi :( ) juhlat ovat paisumassa rippijuhlista jonkun sortin sukujuhlaksi ja vieraita tulee enemmän kuin pelkkään rippijuhlaan normaalisti tulisi... samalla vietetään etukäteen pyöreitä syntymäpäiviä lähipiirissä.

ilman muuta on pakko pyytää apuja juhlapäiväksi ja jo aikaisemminkin, ja apua on luvissa, mutta saa nähdä käykö niin että kun juhlat lähenee, niin luvattu apu ei toteudukaan... vaikka on aikaa vielä niin alkaa välillä tulla paniikki, jos joutuukin yksin koko pitkän päivän huhkimaan eikä ehdi vieraiden kanssa seurustelemaan (osa on sellaisia vieraita, joita näkee tosi harvoin). eilen oli puhetta juuri että saanko apuja luvatusti niin kommentti olikin aika ylimalkainen enkä enää tiedä onko nämä "apulaiset" tulossa muuta kuin valmiiseen pöytään.mä kuitenkin oon aina ollu valmis auttamaan muita juuri siitä syystä, että jos ja kun apua tarviin, niin sitten saan vastavuoroisesti itse apua (näin on ainakin ennen ollut).nyt on vähän paha mieli noista eilisistä jutuista.onneksi selvis kuitenkin jo tässä vaiheessa ja osaan varautua leipomalla ja tekemällä mahd.paljon itse etukäteen ja tilaamalla sitten valmista jos en itse osaa tai ehdi tehdä.

on vain epävarma olo, kun tähän asti olen luullut saavani apua, ja eilen tavallaan vedettiinkin matto alta. :( teen semmoset juhlat kuin osaan ja sillä sipuli.
 
Mietin tässä että varmasti turvallisinta tehdä salaatit kauden kasviksista ja jättää ihan suosiolla helpoiten pilaantuvat aineosat niistä pois. Jäähdytys asiaa kannattaa miettiä etukäteen, olisiko astioita joissa voisi pakastaa etukäteen isoja jääpaloja ja kylmät tarjoilukulhot niiden päälle?
Ja mietti jo etukäteen kuinka ja mistä valmistat täytekakun, kovin kuumalla kakkukin voi olla kinkkinen.
 

Yhteistyössä