Rintaraivarit

Millaisia kokemuksia teillä on rintaraivareista ja siitä, että vauva kieltäytyy imemästä rintaa. Tähän asti 3,5 kk vauva on syönyt hyvin, mutta nyt päivisin on alkanut rintaruokinta tökkiä. En ole tarjonnut vielä kiinteitä enkä haluaisin vielä antaakaan, koska kasvaa kuitenkin tosi hyvin pelkällä rintamaidolla tällä hetkellä. Eilen jo luulin, että hän on sairas, kun huusi koko aamupäivän eikä suostunut syömään. Ilta meni kuitenkin hyvin. Nyt ollut taas aamupäivä vaikea. Toivottavasti nyt unien jälkeen taas menisi paremmin. Mitähän kannattaisi kokeilla? Syötänköhän liian usein? Poika syö päivisin 2-4 tunnin välein ja yöllä 2-7 tunnin välein. Kiitollisena odotan vinkkejä!
 
Oletko varma ettei lapsellasi olisi hammas puhkeamassa? Ystävän muksulla alkoi juuri tuossa iässä itkeskely/raivarit rinnalla. Ystäväni epäili ensin lapsen olevan kipeä, kunnes hoksasi, että ikenethän sillä raukalla olivat turvoksissa ja syöminen sattui. Hampaat tekivät tuloaan. Kuulemma ienten painelu sekä jonkin pakastimessa kylmennetyn lelun pureskelu auttoivat kipuun ja sitä kautta syömiseen liittyvät ongelmat vähenivät.
 
Rintaraivareista on kokemusta. En tiedä mistä ne meillä alkoivat. Tyttö oli 1 kk kun sain ensimmäisen, kieltäytyi syömästä päiväunilta herättyään. Huusi aikansa ja sain sitten syömään viimein makuuasennossa syöttäen. Monet kyyneleet tuli vuodatettua puolin ja toisin, raivarit oli tosi raastavia ja kun ei niihin syytä keksinyt. Välillä oli kausia, että imetys sujui hyvin joskus taas oli yhtä tuskaa. Kauhistutti kaupungillekin lähteä, kun pelkäsi ettei saa lasta syömään...

Meillä raivarit ei alkaneet ainakaan siitä syystä, että olisi tuttipullon hoksannut paremmaksi. Mutta raivarin saatuaa maitoa suostui juomaan vain tuttipullosta. Syöttämisasentoonkin laittaminen sylissä sai raivarin aikaiseksi. Ihmeellistä oli se, että raivareita ei koskaan tullut öisin vaan silloin söi aina kiltisti ja nukahti saman tien. Ilmeisesti oli tarpeeksi unenpöpperössä ettei tajunnut imevänsä tissiä. Koska nämä yösyötöt sujuivat niin 4 kk vanhasta lähtien alettiin antamaan kiinteitä ja päivisin tuttelia (aina yritin päivälläkin rintaa tarjota mutta ei kelvannut). Pumppasin sitten 2 kk päivisin, jotta maitoa riitti öisin. Aika hullun hommaa mutta jaksoin tehdä sen vuoksi, että yösyötöt sujui niin hyvin.

Jälkikäteen ajateltuna olisi monelta mielipahalta välttynyt, kun olisi vaan tarjonnut pulloa eikä olisi huudattanut lasta. Joskus auttoi kun syötti seisaaltaan ja hytkyi samalla, joskus sain hämättyä pullolla ja sitten vaihdoin pikaisesti tissiiin.

Jaksamista sinulle. Raivareihin aina on jokin syy mutta se usein jää meille äideille epäselväksi. Muista, että yhtä hyvää ravintoa lapsi saa pullostakin ja itsepintaisesti imettäminen ei ole hyväksi lapselle eikä sinulle, jos se ei ota onnistuakseen. Nykyään vaan niin helposti "syyllistetään" jos ei halua/onnistu imettämään. Jotkut, joilla imestyksen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia eivät tunnu tajuavan vaan syyttävät vaan, että et tarpeeksi yritä tms.

Tee kuten sinulle ja lapsellesi on parhaaksi! Voimia!
 
Kiitos vastauksista! Ei näy ainakaan vielä pojalla ikenissä mitään turvotusta tai punoitusta,vaikka on jo kuukauden ajan syönyt vimmatusti nyrkkiä ja kuolannut kovasti.

Huomaan, että jos poika on yliväsynyt ei suostu syömään eikä myöskään ellei todella ole nälkä. Pahimapana päivänä (tähän asti) suostui syömään tissiä kun sai alkumaistiaiset pullosta. Mulla tuli rinnoista aluksi suihkuamalla maitoa ja poika kai tottui saamaan niistä ekalla imaisulla jo jotakin irti. Nyt näyttää heruminen tasoittuvan, joten suuttuu kai siitä kun ei heti saakaan maitoa irti vaan pitää vähän aikaa tehdä töitä ruokansa eteen... :)
Näyttää olevan niinkin että söisi paremmin jos voisi sylissä ja liikeessä syödä. Siihen en tahtoisi opettaa häntä, että pitää ravata ympäri kämppää syödessä...mutta ehkä joskus on kaikenlaista yritettävä, jollei muuten suju. Tuota pullosta syöttämistä just pelkään eniten, että jos siihen oppii eikä sitten enää rinta kelpaakaan. Maitoa kuitenkin tulee mulla hyvin, joten en haluaisi vielä imetyksestä luopua...
 
ja uskon että on aika yleistä.
meidän neiti sai ekan kunnon rintaraivarin siinä 2kk ikäisenä. nyt 3kk ikää ja välillä saa edelleen. olen ottanut välillä pois rinnalta, pitänyt pystyssä asennossa, röyhtäyttänyt, hyssytellyt.. ja taas uusi imetys yritys. olen jopa kävellyt keikutellen että neiti suostuisi imemään (mulla rintakumi käytössä joten ei ihan helppoa, kun se tippuu jos ei pidä kiinni).
tsemppiä kaikilla raivareiden kanssa ;) :hug:
 
meillä tuli rintaraivari ennen 2kk ikää. neiti söi 5min ja huuto alkoi, ja eikä se ruoka kelvannut edes pullosta silloin. eli söi 5min, vartin kantelin huoneesta toiseen, koitin röyhtäyttää, vaihdoin tissiä, menin hämärään huoneeseen.. jotain kolmen vkon jälkeen helpotti, öisin söi nätisti koko tuon ajan.
 

Yhteistyössä