Rintamaito ei suojaa allergioilta

  • Viestiketjun aloittaja Tutkimus
  • Ensimmäinen viesti
Tutkimus
Michiganissa, USA:ssa allergioiden kehittymistä seurattiin 405 satunnaisesti valitulla lapsella syntymästä 6-7-vuotiaaksi saakka (Ann Allergy Asthma Immunol 2006;97:78-83). Rintaruokinnan pituudella ei ollut vaikutusta allergioiden määrään. Sen sijaan rintaruokituille lapsille kehittyi tutkimusaikana 50% enemmän allergioita kuin pelkästään korviketta saaneille. Allergioita oli enemmän lapsilla, joiden äiti oli atoopikko, joilla ei ollut lemmikkejä kotona ja perheen nuoremmille lapsille. Kirjoittajat pitävät todennäköisenä, että korvikeruokinta pikemminkin suojaa allergioilta kuin lisää niitä.
 
ima
en tiedä mitkä ovat sinun motiivisi tai tarkoitusperäsi kirjoittaessasi tällaisia juttuja??

Kun viittaa joihinkin tutkimuksiin ja haluaa tuoda kyseisen tutkimuksen muille tiedoksi kannattaa vastaisuudessa laittaa paremmat tiedot ja/tai linkki tutkimukseen.

Kirjoitustasi ei todellakaan voi ottaa tosissaan.

En ymmärrä mitä haet kirjoituksellasi, haluatko vain provosoida vai mitä????
 
ima
jatkoa edelliseen...

ja varsinkin kun monet kymmenet muut tutkimukset puhuvat imetyksen eduista.

ja logiikkaahan voi myös käyttää miksiköhän alamme tuottamaan maitoa kun lisäännymme, hmmm.
Olisikohan tarkoitettu että tämä ravinto on juuri sitä parasta ravintoa minun lapselleni, hmmm. Onpa todella vaikea kysymys? :LOL:
 
ima
jatkoa edelliseen...

ja varsinkin kun monet kymmenet muut tutkimukset puhuvat imetyksen eduista.

ja logiikkaahan voi myös käyttää miksiköhän alamme tuottamaan maitoa kun lisäännymme, hmmm.
Olisikohan tarkoitettu että tämä ravinto on juuri sitä parasta ravintoa minun lapselleni, hmmm. Onpa todella vaikea kysymys? :LOL:
 
Jep, ei suojaa, näkeehän sen noissa meidän kahdessa muksussa ;)
Toinen reagoi jo kun sai pelkkää rintaa lehmänmaitoon, todella paha maitoallergia, ihan kiva ettei kotona tarvinnut antaa korviketta, myöhästä ois ollu kun apu olisi ollut perillä, että ehkä se tissi kuitenkin on parempio tässä tapauksessa, ja monessa muussakin.
Ja geeneillähän ei ole mitään osuutta allergioihin, eikö? :LOL:
 
Tuskin aloittaja mielestäni mitään pahaa haluaa tarkoittaa. Itsekkin olen kyseisestä tutkimuksesta lukenut. Valitettavasti en muista linkkiä. Tutkimuksessa oli siis pointtina, että pitkä imetys allergisen lapsen kohdalla voi jopa pahentaa allergioita, koska lapsi altistuu kaikelle mitä äiti syö. Ehkäpä aloittajan tarkoituksena oli vain helpottaa niiden äitien tuskaa jotka kamppailevat asian kanssa imettääkö ja dietata vai siirtyäkö suoraan apteekin korvikkeisiin.
 
Toinen puoli
Niin ja lukuisat tutkimukset tutkivat tällä hetkellä sitä, mitä aikainen korvikkeenanto saattaa aiheuttaa. Aikainen lehmisproteiinin saanti saattaa altistaa myös allergioille, diabetekselle ym ym ym. Koska se on myös vierasproteiini vauvan elimistössä. Että tässä tällainenkin puoli tähän asiaan.

Että aina voi syyllistää äitiä, teki hän mitä tahansa.

 
Ei alkuperäinen
Tuo teksti taitaa olla uusimmasta allergia ja astma lehdestä ja aivan alkuperäinen juttu löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.ingentaconnect.com/content/acaai/aaai/2006/00000097/00000001/art00016
 
Joo,ei suojaa.
Tuttu imetti tyttöä 1v ja tyttö on pahoin allerginen kissoille ja koirille.

Mullekki kun moni on sanonu,että täytyy imettää pitkään,niin ei tuu allergiseksi.
Tyttö lopetti imemisen 3kk iässä.
Matias on syöny ny lisänä Nan:nia 3 viikon iästä asti,kun maito ei vain riitä.
 
Tottahan tuo on että rintamaito ei suojaa allergioilta, mutta ei kyllä suojaa korvikkeetkaan. Rintamaito SAATTAA joissakin tapauksissa kyllä viivästyttää allergian puhkeamista. Esimerkkinä mainittakoon että meidän maitoallerginen kyllä olisi reagoinut välittömästi maitopohjaisiin korvikkeisiin mutta rintamaitoa kun joi niin oireita tuli vasta kun maitopohjaista puuroa sai puolivuotiaana. Rintamaidolle ei siis oireillut. Ruoka-aineallergioista jos puhutaan niin ne on jo olemassa syntymästä asti, ulkoiset tekijät sitten vaikuttaa siihen että missä vaiheessa ne puhkeaa!!
 
Kyllä tuo tutkimus on ihan oikeasti olemassa ja ilmeisesti vielä luotettava, ainakin lääkäritkin siitä puhuvat keskenään. Joskohan nyt alettaisiin puhua asioista niiden oikeilla nimillä? Eli vaikka rintamaito useimmiten on parasta ravintoa lapselle, ei se aina sitä ole (esim. pahasti äidinmaidon kautta allergisoituneet lapset). Korvike voi olla joissakin tapauksissa lapselle huomattavasti sopivampi ravinto kuin oman äidin maito. Ja 6kk:n jälkeen äidinmaito on vain ravintoa, vasta-aineet on saatu. Se, että pelkästään imettää lasta 6kk:n jälkeen tekee lapselle enemmän hallaa kuin osittaisimetys ja kiinteät.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 29.11.2006 klo 12:08 Joikuliini kirjoitti:
Joo,ei suojaa.
Tuttu imetti tyttöä 1v ja tyttö on pahoin allerginen kissoille ja koirille.

Niin rintamaito suojaa ruoka-aineallergioilta tai ainakin lieventää niitä. Kissat ja koirat kuuluu vähän eri ryhmään :)
 

Yhteistyössä