Rikka Purralta tulikivenkatkuinen kannanotto – SAK saa täyslaidallisen - Riikka näyttää oikean karvansa

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Rikka Purralta tulikivenkatkuinen kannanotto – SAK saa täyslaidallisen
"Purran mielestä liittojen yhteys vasemman laidan politiikkaan on ”aina ollut selvää”.

SAK kertoi eilen, että se ja sen jäsenliitot aloittavat poliittiset työtaistelutoimet ensi viikolla. Liitot kertoivat aiemmin torstaina työtaistelutoimien alkamisesta Purralle ja pääministeri Petteri Orpolle (kok).

Liittojen pääviesti on, että ne vastustavat hallituksen kaavailemia sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäheikennyksiä.

– Vaikka liittojen elimellinen yhteys vasemman laidan politiikkaan on aina ollut selvää, ovat viime kuukaudet riisuneet viimeisetkin naamiot, Purra kommentoi tiedotteessa.

– Olen havainnut vääristelyä, uhkailua ja poliittiselle oppositiolle kuuluvan toiminnan edistämistä, hän kirjoittaa.

Purran mielestä liittojen kova oppositiopolitiikka on antanut SDP-vetoiselle eduskunnan oppositiolle tilaa keskittyä muihin asioihin.

– En missään nimessä haluaisi, että SAK marssittaa jäsenensä lakkoihin ja mielenilmaisuihin väärillä hallitusohjelman tulkinnoilla ja puhtaasti puoluepoliittisin vaatein, Purra sanoo.

Purran mukaan hallitusta ja perussuomalaisia voi ”vapaasti uhkailla ja sättiä”, mutta hän toivoo kritiikin kohdistuvan tosiasioihin."


Missä todellisuudessa tämä Purra oikein elää? EK ja Suomen Yrittäjät saivat hallitusohjelmassa 11 toivetta 10:stä läpi ensimmäinen palkaton sairauspäivä tuli jostain kaapin päältä, tuöntekijäpuoli ei saanut mitään muita kuin heikennyksiä.

Oikeiston työelän "uudistukset" ovat AINA työelämän taannuttamista 100-vuoden taakse.
 
vierailija
Missä todellisuudessa tämä Purra oikein elää? EK ja Suomen Yrittäjät saivat hallitusohjelmassa 11 toivetta 10:stä läpi ensimmäinen palkaton sairauspäivä tuli jostain kaapin päältä, tuöntekijäpuoli ei saanut mitään muita kuin heikennyksiä.

Oikeiston työelän "uudistukset" ovat AINA työelämän taannuttamista 100-vuoden taakse.
Kuten Purra totesi: tosiasioiden pohjalta saa, voi ja pitääkin kritisoida. Ei puoluepoliittisin perustein. Viime hallituskaudella hallitus oli säätämässä pakkolakia, jolla olisi viety hoitajilta lakko-oikeus. Liitot olivat kovin hiljaa tästä. Silloinkaan ei tosiasioilla ollut väliä, vaan puoluepolitiikalla. Ja se on väärin.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Riikka ei kestä kritiikkiä eikä ymmärrä, että kaikki eivät ole hänen kanssaan samaa mieltä ja osa on raivoissaan hänen päätöksistään. Ylimielinen asenne kansalaisia ja palkansaajia kohtaan. Hän kun itse ei varsinaisesta työelämästä tiedä tuon taivaallista.

Näin hän kirjoitti duunareista aikanaan, ja tuskin ajatukset ovat siitä muuttuneet. Nyt heistä on vain hänelle hyötyä.

"Yritin tuossa ennen joulua mennä juttelemaan paikallisella torilla Perussuomalaisten kojulle. Mutta siellä oli vain sellaisia vanhoja ylipainoisia duunaripunaniskoja, joiden laukeamiseen riittäisi "Halonen on lesbo"-mantran hokeminen".
 
vierailija
Teollisuusliitto: Purra ei ymmärrä työehtosopimuksia – "Kukaan ei äänestänyt vaaleissa ammattiliittoja, mutta kukaan ei myöskään äänestänyt tällaista hallitusohjelmaa"
"Perussuomalaisten kannattajat eivät äänestäneet tällaista hallitusohjelmaa"

"Nevanranta toteaa vielä olevan totta, ettei yksikään kansalainen äänestänyt vaaleissa ammattiliittoja.

– Yhtä totta on se, ettei yksikään kansalainen äänestänyt perussuomalaisilta tällaista hallitusohjelmaa, Nevanranta tylyttää.

– Demokratia ei toteudu vain neljän vuoden välein käytävissä vaaleissa. Päinvastoin demokratia toteutuu päivittäin osana kansalaisyhteiskuntaa. Työntekijäpuolen järjestämät mielenilmaukset ovat normaali osa poliittista ja demokraattista prosessia.

Työntekijöillä on oikeus kyseenalaistaa ja vastustaa erityisesti sellaisia politiikkatoimia, joista ei ollut puhetta ennen vaaleja."


Asiaa puhuu.
 
vierailija
Kuten Purra totesi: tosiasioiden pohjalta saa, voi ja pitääkin kritisoida. Ei puoluepoliittisin perustein. Viime hallituskaudella hallitus oli säätämässä pakkolakia, jolla olisi viety hoitajilta lakko-oikeus. Liitot olivat kovin hiljaa tästä. Silloinkaan ei tosiasioilla ollut väliä, vaan puoluepolitiikalla. Ja se on väärin.
Silloin asiaa perusteltiin ihmisten henkien pelastamisella, nyt syynä ovst taloudelliset asiat ja elinkeinoelämän edut.
 
vierailija
Melkoinen avaus Suoli24stä:

Kuutiopäinen Irvi-Riikka 0-työkokemuksella yrittää neuvoa SAK:ta

"Huvittaa kuinka ihminen, joka ei ole tehnyt eläessään lainkaan töitä, ja jonka CV:ssä on vain uhkaus ampua somaIilapsi junassa ja kyky kutsua turkkilaisia apinoiksi, yrittää neuvoa palkansaajia kuinka työelämässä pitäisi toimia.

Kuinka tuollainen kokematon ja henkisesti epätasapainoinen yksilö voi toimia ministerinä?"
 
vierailija
Silloin asiaa perusteltiin ihmisten henkien pelastamisella, nyt syynä ovst taloudelliset asiat ja elinkeinoelämän edut.
Voihan asioita perustella miten vaan, mutta ei se niistä perusteluista totta tee. Meillä on jo suojelutyöstä laki ja ay-liike tietää senkin oikein hyvin. Asia on ja oli vaan niin, että ay-liike ei rettelöi vasemmistohallituksen aikana. Samasta syystä saatiin niin paskat palkankorotukset, vaikka inflaatio laukkaa ties missä lukemissa.
 
vierailija
Riikka Purran perussuomalaiset on tehnyt Suomen poliittisessa historiassa poikkeuksellisen petoksen palkansaajia kohtaan. Vuosia palkansaajien puolesta esiintyneenä hän on kuitenkin hallitusvallassa kääntynyt palkansaajia ja erityisesti ammattiyhdistysliikettä vastaan. Tässä takinkäännössä hän ylittää jopa edeltäjänsä Timo Soinin.

Riikka Purran johdolla perussuomalaiset on hyväksynyt toimet, jotka murtavat nykyisen neuvotteluihin ja tasapuoliseen yhteistyöhön pohjautuvan työmarkkinajärjestelmän. Paikallisen sopimisen varjolla halutaan kiertää ammattiyhdistysliike, koulutetut luottamusmiehet ja näin heikentää työntekijöiden asemaa neuvotteluissa.

Purran perussuomalaiset on siirtynyt nopeasti oikealle. He puhuvat pohjoismaisesta mallista, mutta todellisuudessa heidän toimensa edustavat enemmän eteläamerikkalaista mallia, jossa työnantajan valta on ensisijainen. Mitään pohjoismaisia työntekijöiden asemaa vahvistavia toimia, kuten työntekijöiden edustusta yritysten hallinnossa, liittojen kanneoikeutta tai tulkintaetuoikeutta, ei olla valmiita tekemään.

Toimet ovat toisaalta luontevaa jatkumoa Purran toiminnalle perussuomalaisten puheenjohtajana. Eduskuntavaalien alla perussuomalaiset petti työntekijät perumalla lupauksensa siirtää työntekijöiden vakuutusmaksuja työnantajille, kun 1,7 miljoonaa suomalaista oli antanut ennakkoäänensä. Budjettiriihessä Purran esityksestä valtio pienentää työntekijöiden vakuutusmaksujen alenemisesta saatavaa hyötyä, mutta työnantajat saavat pitää maksualennuksen täysimääräisesti.

Perussuomalaiset oli Sipilän hallituksessa kiky-sopimuksen takuupuolue, eduskuntavaaleissa teki kiky-petoksen ja nyt vie maksualennuksesta osan työntekijöiltä. Kaava on selvä ja Purran väitteet palkansaajien puolustamisesta täysin vailla pohjaa.

Purran hyökkäykset ammattiyhdistysliikettä kohtaan sen kritisoidessa palkansaajiin kohdistuvia epäoikeudenmukaisia toimia kertovat, ettei perussuomalaiset enää edes yritä esittää duunaripuoluetta. Epätasapainoinen politiikka on ajamassa Suomen työmarkkinat epävakauteen ja politisoitumisen kierteeseen. Tämä ei ole kenenkään etu.
 
vierailija
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta arvioi Purran pyrkivän vakuuttamaan purkauksellaan suurta yleisöä siitä, että ammattiyhdistysliike on väärässä ja se pyrkisi väärin motiivein ja argumentein kritisoimaan hallitusta ja hallitusohjelmaa. Samalla Purra yrittää nostaa hallituksen omien toimien hyväksyttävyyttä.

– Eihän tätä voi millään tavalla muuten ymmärtää, että tällainen purkaus sieltä tulee, Eloranta tuhahtaa Demokraatille.

Eloranta ei usko, että Purran puheilla on kaikupohjaa työntekijöiden keskuudessa tai että se muuttaisi SAK:n liittoihin kuuluvien analyysia ja tulkintaa hallitusohjelmasta.

– Se kokonaisuus on kuitenkin sen verran karun näköinen, että eivät tällaiset ulostulot nauti kyllä kovin suurta uskottavuutta meidän väen keskuudessa. En usko, että sellaista vaikutusta on.

Eloranta toteaa myös, että ei ole ollut vain SAK:n analyysi, että sosiaaliturvan leikkausten vaikutukset ovat todella merkittäviä monien ihmisten toimeentulon kannalta.

– Hallitus ei ole eikä kai haluakaan tehdä kunnollisia kokonaisvaikutusarvioita siitä, miten ne usein iskevät samoihin perheisiin ja ihmisiin aiheuttaen moninkertaiset hyvinvointi- ja toimeentulotappiot.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että myös oikeuskansleri pitää hallituksen esitystä sosiaalitukien heikentämisestä puutteellisena.

– Tämä nyt on vähän tällainen tapa, että hyvin lyhyillä varoitusajoilla mennään eteenpäin. Se ei tietysti kovin hyvää kuvaa anna lainvalmistelusta. En tiedä, miksi on niin kovin suuri kiire, eikö sitten ole luottamusta, että rauhallisemmalla aikataululla näitä asioita saadaan ylipäätänsä tehtyä, Jarkko Eloranta pohtii hallituksen ryntäilyä.

Riikka Purra väittää kirjoituksessaan muun muassa, että sairausajan palkassa nykyjärjestelmä säilyy. Paikallinen sopiminen puolestaan toteutuisi ministerin ajattelussa Teollisuusliiton sopimuksen mukaisesti laajentamalla sopimista järjestäytymättömiin yrityksiin. Myös yleissitovuus säilyisi Purran mukaan nykylaajuudessaan.

Jarkko Eloranta ei tällaisia näkemyksiä niele.

Esimerkiksi Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton sopimisesta hän toteaa ymmärtäneensä, että siellä pitää olla paikallisen sopimisen työryhmä perustettuna ja jos pääluottamusmiestä ei ole, pitää taata työryhmän edustavuuden tasapuolisuus. Lisäksi toimialat ovat hyvin erilaisia, jolloin mahdollisuudet tasaveroiseen sopimiseen voivat olla hyvin erilaisia.

– Sen takia työehtosopimusosapuolten pitäisi määritellä se, miten eri toimialoilla tehdään paikallista sopimista.

Eloranta huomauttaa myös, ettei hallituksen paikallisen sopimisen laajentaminen loppuisi tähän, vaan järjestäytymättömät yritykset saisivat mahdollisuuden käyttää sopimusoikeutta.

– Se tietysti pitkässä juoksussa rapauttaa koko työehtosopimusjärjestelmää. Tätähän he eivät myönnä tai halua ymmärtää, että näinhän tässä saattaa käydä.

SAK:n mukaan hallituksen toimien seurauksena yrityksillä olisi entistä vähemmän kannusteita järjestäytyä ja tätä kautta yleissitovuus murtuisi.


Hyvää analyysia Elorannalta.
 
vierailija
Liittopomotkin voisivat katsoa peiliin siinä suhteessa, että miten on maahanmuuttoon suhtauduttu ay-liikkeen piirissä vuosikausia. Rakennusalalla on järjestäytymisaste tippunut sitä mukaan kun ulkomaalaiset ovat vallanneet raksat. Keskimääräinen SAK:n jäsen on varmasti enemmän rasismiin kallellaan kuin kansainväliseen sosialismiin, mutta sitäpä ei liiton puheista uskoisi. Niinpä duunari äänestää Perussuomalaisia.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Kyllähän tästä persujen "petoksesta" puhutaan vielä kauan. Se on vain hyvä osoitus populistisesta todellisuudesta. Tämän takia muuten liike-elämä jonkun verran sietää persuja. Vaikka maakuva heikkenee, voidaan persujen avulla heikentää työehtoja. Persut saa sitten kaiken loan ja Kokoomus senkus porskuttaa. Ja persuillakin suosio säilyy, koska iso niitä, jotka eivät tajua tuon taivaallista. Äänestävät vaan, koska mielikuva siitä että kansan puolella ja mamuja vastaan,
 
vierailija
Riikka ei ole kovin suosittu..

"Teollisuusliitto ja Pro ovat kertoneet ensi viikon torstaina järjestävänsä ulosmarsseja useissa yrityksissä. Mielenilmaus toteutetaan siis poistumalla työpaikalta ennen varsinaisen työajan päättymistä. Teollisuusliiton mukaan ulosmarssit ovat tunnin mittaisia.

Liittojen mukaan mielenilmaukset ovat vastalauseita maan hallituksen toimille. Pron mukaan tarkoitus on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen heikentämiseen."



 
vierailija
Huudetaan me oloneuvokset noin klo 15 tiistaina jotain mitä mieleen tulee.
Olisiko Veikko Vennamon legendaarinen lause ”rosvot kiinni” hyvä?
Voi Veikko-parkaa, jos hän tietäisi miten persut ryvettivät hänen perustamansa SMP:n.
Pienviljelijän ja yksityisyrittäjän tyttärenä häpeän koko Suomen kansan puolesta.
Aiheesta enemmän tämän palstan Häpeä-ketjussani. Sinne voitte vuodattaa salaisimmat häpeän tunteenne.
 
vierailija
Huudetaan me oloneuvokset noin klo 15 tiistaina jotain mitä mieleen tulee.
Olisiko Veikko Vennamon legendaarinen lause ”rosvot kiinni” hyvä?
Voi Veikko-parkaa, jos hän tietäisi miten persut ryvettivät hänen perustamansa SMP:n.
Pienviljelijän ja yksityisyrittäjän tyttärenä häpeän koko Suomen kansan puolesta.
Aiheesta enemmän tämän palstan Häpeä-ketjussani. Sinne voitte vuodattaa salaisimmat häpeän tunteenne.
👍
 
vierailija
Rikka Purralta tulikivenkatkuinen kannanotto – SAK saa täyslaidallisen
"Purran mielestä liittojen yhteys vasemman laidan politiikkaan on ”aina ollut selvää”.

SAK kertoi eilen, että se ja sen jäsenliitot aloittavat poliittiset työtaistelutoimet ensi viikolla. Liitot kertoivat aiemmin torstaina työtaistelutoimien alkamisesta Purralle ja pääministeri Petteri Orpolle (kok).

Liittojen pääviesti on, että ne vastustavat hallituksen kaavailemia sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäheikennyksiä.

– Vaikka liittojen elimellinen yhteys vasemman laidan politiikkaan on aina ollut selvää, ovat viime kuukaudet riisuneet viimeisetkin naamiot, Purra kommentoi tiedotteessa.

– Olen havainnut vääristelyä, uhkailua ja poliittiselle oppositiolle kuuluvan toiminnan edistämistä, hän kirjoittaa.

Purran mielestä liittojen kova oppositiopolitiikka on antanut SDP-vetoiselle eduskunnan oppositiolle tilaa keskittyä muihin asioihin.

– En missään nimessä haluaisi, että SAK marssittaa jäsenensä lakkoihin ja mielenilmaisuihin väärillä hallitusohjelman tulkinnoilla ja puhtaasti puoluepoliittisin vaatein, Purra sanoo.

Purran mukaan hallitusta ja perussuomalaisia voi ”vapaasti uhkailla ja sättiä”, mutta hän toivoo kritiikin kohdistuvan tosiasioihin."


Missä todellisuudessa tämä Purra oikein elää? EK ja Suomen Yrittäjät saivat hallitusohjelmassa 11 toivetta 10:stä läpi ensimmäinen palkaton sairauspäivä tuli jostain kaapin päältä, tuöntekijäpuoli ei saanut mitään muita kuin heikennyksiä.

Oikeiston työelän "uudistukset" ovat AINA työelämän taannuttamista 100-vuoden taakse.
Arvasihan tän. Ensin petetään äänestäjät ja sitten vingutaan.
 

Yhteistyössä