Rieska sähköuunissa?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja leipomaan
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
L

leipomaan

Vieras
Missä asteessa ja kuinka kauan rieskaa paistetaan sähköuunissa?
Tuleeko hyvää?

Tarkoituksena leipoa tänään ihan perusohrarieskaa, mutta leivinuunia ei tästä talosta löydy, joten täytyy tyytyä sähköuuniin.
 
onnistuuhan se, ite paistan 250 tai uuni täysillä. ja kyllähän sitä syö jos ei ole maistanut oikeassa uunissa paistettua ja ei paremmasta tiedä. mutta onneksi omistan leivinuunin niin saan oikeaa kunnon rieskaa.
 
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/rieskat_ja_teeleivat/ohrarieska/#.UIEB1YaMk2w

6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa
2 dl kylmää vettä
4-4½ dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
1 tl (mineraali)suolaa

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min.

Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.
 
Alkuperäinen kirjoittaja minä:
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/suolaiset_leivonnaiset/rieskat_ja_teeleivat/ohrarieska/#.UIEB1YaMk2w

6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa
2 dl kylmää vettä
4-4½ dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
1 tl (mineraali)suolaa

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min.

Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.
sä vissiin luulet osaavasi lukea ja tietäväsi jostain jotain....
 
En ole rieskaa tehnyt, mutta muut leivat ainakin paistaa hyvin jos paistat leivat graniitti levyn paalla, esim iso graniittinen leikkuulauta (poista pehmusteet) kylmaan uuniin ja anna lammita uunin mukana mahdollisimman kuumaksi, leivat akkia sen paalle ja uuni kiinni. Noin ainakin mulla onnistuu leivat hyvin ihan tavan uunissa.
 

Yhteistyössä