Rekrymessuja ei varmaan järjestetä tänä vuonna mutta viime vuodesta ihmettelen nihkeää suhtautumista näkövammaisiin

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kaveri käyttää valkoista keppiä liikkumiseen ja muutama työnantajapuolen edustaja kirjaimellisesti katsoi häntä nuivasti. Toiset kohteli häntä kun ilmaa eikä noteerannut lainkaan. Yhdelläkään ei ole ollut esitteitä pistekirjoituksella.
 
vierailija
En rekrymessuja ole ollut järjestämässä mut muita kuitenkin, niin pienenä vinkkinä, asiasta kannattaa laittaa viestiä messujen järjestäjille.
Pistekirjoituksella tuskin missään on esitteitä tarjolla automaattisesti mut ajatus olis hyvä heittää ilmaan.
Jos mulle joku asiasta messuilla sanoisi jäisin hämmentyneenä tuijottamaan koska asia tulisi yllättäen mut jos asiasta olis aiemmin otettu yhteyttä olisin joko ehtinyt selvittämään mistä tuollaisia esitteitä voisi saada, tai keksiä vaihtoehtoisen palvelun näkövammaisia varten.
( puhelinpalvelu, pistekirjoituksella esitteen saa tilattua tms )

Omissa projekteissa ollaan saatu palautetta ja kehitysideoita monesta suunnasta ja niitä mielellään otetaan lisääkin.
 
vierailija
Itseasiassa apuvälineet on nykyään sitä tasoa että näkövammainen voi tehdä pitkälti mitä tahansa työtä. Haluaako nuo kaksi huutelijaa vähän perustella näkemystään?
 
vierailija
Itseasiassa apuvälineet on nykyään sitä tasoa että näkövammainen voi tehdä pitkälti mitä tahansa työtä. Haluaako nuo kaksi huutelijaa vähän perustella näkemystään?
En ole noita huutelijoita, mutta väitän kuitenkin, ettei näkövoimainen pysty tekemään esimerkiksi sähköasentajan töitä, mitään kuljettajan töitä eikä bioanalyytikon töitä. Vai haluaisitko jonkun näkövammaisen ottamaan itseltäsi verinäytteen (joltain voi onnistuakin, näkövammaisuuttakin on monenlaista, kaikkihan eivät ole sokeita, heillä voi olla vaikka heikko näkö tai rajoittunut näkökenttä), ajamaan linja-autoasi tai kytkemään sähköjohtosi. On aloja, joilla on oltava kunnossa oleva näkö, joissakin töissä ei saa olla värisokea ja joissakin pitää olla riittävä stereonäkökyky.
 

Yhteistyössä