Refluksivauvojen äidit!

Meillä 4,5 kk tytöllä maitoallergia ja refluksi! Almironilla ollaan oltu nyt 6 päivää ja suolioireet ovat vähentyneet, ikuinen ripuli siis on loppunut. Mutta juuri kun luulin, että kaikki on hyvin niin eipäs ollutkaan. Lapsi oli edelleen kitisevä ja pulautteleva sekä tosi huonosti nukkuva. Aina kun hirveän hyssyttelen jälkeen meinaa nukahtaa tulee hapot suuhun ja kipu itku alkaa. Tänään sain nukkumaan puoli tuntia rintarepussa, selkä on kyllä kovilla kun neiti painaa jo 7 kikoa...Antakaa vinkkejä arjesta selviytymiseen...Tänään saatiin lääkäriltä resepti Gavinoliin(?), ollaan annettu nyt 2 kertaa 2 ml. En ole kyllä huomannut mitään eroa. Masuhappojen Ph mittaukseen ollaan menossa ens viikolla. Sit mietitään jatkoja. Miten nopeasti Gavinol on teillä auttanut/auttoiko yhtään?Miten saatte vauvanne nukkumaan? Olen nostanut sängyn päätyä ja se auttaa vähän, mutta se nukahtamaan saaminen on vaan niin vaikeaa... Milloinhan tämä helpottaa, nyt on mennyt päin pe***ttä 2 kuukautta ja väsy alkaa painaa...
 
PilviUnelma
Meidän pojalla (viikkoa vajaa 4kk) todettiin pari viikkoa sitten refluksitauti. Pulautellut runsaasti lähes koko ikänsä ja nyt muutama viikko sitten tehtiin vatsan uä ja ruokatorven ph-mittaus. Ph-mittauksessa selvisi sitten tämä refluksi. Mitään muita oireita ei juurikaan ole ollut kuin tuo pulauttelu. Lääkärikin sitä itkuisuutta tivasi, mutta ei, meidän poika ei mielestäni itke kipuitkua koskaan. Ainoa minkä sitten jälkeenpäin yhdistin tähän on yöheräilyt. Heräilee tunnin välein läpi koko yön eikä nukahda uudelleen ilman tissiä. Eli varmaankin kun se happo nousee yöllä kurkkuun, niin maito sitä sitten lievittää. Nukahtaminen itsessään ei ole ongelma, rinnalle nukahtaa yleensä alle vartissa. Mutta kuten sanottu, yöunille ja yöllä nukahtaakin vain rinnalle. Päikkäreille nukahtaa vaunuihin ihan itsekseen.
Lääkitykseksi aloitettiin Gaviscon ja Zantac. Lisäksi alettiin syömään kiinteitä. Yleisesti ottaen tuntuu, että pulauttelu on vähentynyt, mutta toisina päivinä megapukluja tulee edelleen enemmän ja vähemmän.
Nukkumiseen liittyviä metodeja ei meillä ole voitu ottaa käyttöön, lähinnä siis tuo sängynpäädyn kohottaminen. Poitsu nukkuu nimittäin meidän sängyssä mun vieressä niiden lukuisten yösyöttöjen vuoksi.
Rankkaahan tämä on, toisinaan olen niiiin uupunut vähäisten unien takia. Rasittaa välillä myös jatkuva vaatteiden vaihto ja pyykkääminen. Eniten harmittaa kuitenkin lapsen puolesta. Hirvittävää tollanen jatkuva röyhtäily, närästys ja oksentelu, voin vaan kuvitella kuinka kurjalta se pienokaisesta tuntuu. Olen todella tyytyväinen, että saatiin vihdoin diagnoosi (intin ja intin moneen kertaan neuvolassa ja lääkäreillä, ettei sellanen ylenpalttinen pulauttelu voi olla normaalia!). Nyt ainakin vauva saa hoitoa ja toivottavasti pääsee kokonaan eroon vaivastaan vielä jonakin päivänä.
 
Onko nuo lääkkeet auttaneet? Ens viikolla siis mennään sairaalaan niin kiinnostaa onko lääkehoidosta apua. Nyt meillä käytössä tuo Gaviscon(kai ?), mutta en ole varma tehosta...millainen annostus teillä on? Meillä 2 ml 5-6 x vuorokausi. Ei siis saa antaa joka syötölle. Riippuu kai painosta tuo annostus...Oletko antanut sen puoli tuntia syönnin jälkeen. Itsestä tuo on tuntunut vähän hankalalle varsinkin yöaikaan. Viime yönäkin nukuin "pommiin" ja lääke jäi antamatta aamuyöstä.
 
Liitypä tähän keskusteluryhmään, saat vertaistukea esim. lääkityksestä.
http://health.groups.yahoo.com/group/refluksilapset/

Nosta sängyn päätyä reilusti, jos mahdollista/turvallista es. 15cm. Meillä rauhoitti vatsaa ja myös refluksia selkeät 3h syöntivälit (keskimäärin). Vesihuikka yöllä voi helpottaa oloa, jos oksentelee paljon. Ruoan jälkeen kannattaa pitää mahd. paljon pystyasennossa (esim. istua sitterissä tms.). Refluksihan voi olla paitsi rakenteellista myös allergiaperäistä eli toivottavasti ne ovat teillä selvityksen alla. Jos allergiat saadaan kuriin voi refluksikin helpottaa. Jos pienikin epäilys, että allerginen voisi olla kannattaa varata aika lapsiin erikoistuneelle allergologille. Meillä on käytössä Losec Mups lääke (neutraloi happoja) ja siihen on oltu tyytyväisiä (pari viikkoa meni että auttoi). Meillä on ollut paljon suolisto-oireita ja refluksin takana mitä todennäköisemmin ovat allergiat (maito ja muutamia muita on jo todettu).
 
PilviUnelma
Mielestäni pulauttelu on vähentynyt. Sitähän en sitten tiedä onko apu tullut lääkkeistä vai kiinteistä vai sekä että. Zantac on 0,8mlx3 ja Gaviscon on 1,5mlx4 ja 2ml ennen yöunia. Minä en todellakaan anna lääkkeitä lainkaan yöllä, näin sen ohjeen ymmärsin (ja olen itse sairaanhoitaja). Poitsu painoi 5,5 kg kun tuo määräys annettiin, aina kun painoa on tullut 500g lisää, täytyy soittaa uusi annostusohje lääkäriltä. Painon mukaan siis tosiaankin määräytyy annostus.
Meillä tehtiin ensin ultraääni, jolla poissuljettiin rakenteelliset syyt. Pääasiallisena syynä lienee happojen liikatuotanto, joka selvisi siinä ph-mittauksessa. Pitäisi "parantua" lääkityksellä ja kiinteillä ruuilla sekä kun ruokatorvi ja mahalaukku kasvavat ja kehittyvät.
Kävinpäs liittymässä sinne keskusteluryhmäänkin :)
 
Meillä ei todellakaan ole ollut noin rankkoja vaivoja kuin teidän vauvoillanne, mutta "yönostatusta" oli. Imetykset istuiltaan, sängynpääty kohotettuna ja Gaviscon ei tuntuneet auttavan. Vauvalla oli myös koliikki ja haimme siihen apua vyöhyketerapeutilta. Yllätykseksemme saimmekin avun tähän takaisinvirtaukseen! Suosittelemme kokeilemaan.
 
Meillä ei todellakaan ole ollut noin rankkoja vaivoja kuin teidän vauvoillanne, mutta "yönostatusta" oli. Imetykset istuiltaan, sängynpääty kohotettuna ja Gaviscon ei tuntuneet auttavan. Vauvalla oli myös koliikki ja haimme siihen apua vyöhyketerapeutilta. Yllätykseksemme saimmekin avun tähän takaisinvirtaukseen! Suosittelemme kokeilemaan.
 
Meillä ei todellakaan ole ollut noin rankkoja vaivoja kuin teidän vauvoillanne, mutta "yönostatusta" oli. Imetykset istuiltaan, sängynpääty kohotettuna ja Gaviscon ei tuntuneet auttavan. Vauvalla oli myös koliikki ja haimme siihen apua vyöhyketerapeutilta. Yllätykseksemme saimmekin avun tähän takaisinvirtaukseen! Suosittelemme kokeilemaan.
 
PilviUnelma
Äiree 78 mistä erotitte koliikin ja takaisinvirtauksen (siis itkun) ?
Sitähän voi vain arvailla kuinka moni "koliikkivauva" kärsiikin refluksista, koska tämä refluksitautihan on vielä aikas huonosti tunnettu tauti vauvoilla. Lääkärit eivät sitä oikein "ota tosissaan".
 
Niin, eihän sitä todella tiedä kumpaa milloinkin itketään.. Meillä vatsavaivaitkut tuli yleensä yöllä aina samaan aikaan, itkua edelsi vatsan kova "pulina" ja pulputus. Mitään standardiasentoa ei rauhoittamiseen ollu. Sitten taas takaisinvirtaus oli yösyönnin jälkeen (piti syöttää istuillaan) ja röyhtäilyjen jälkeen kun laski sänkyyn nukkumaan. 5-30 min välein hapan nousi nenään ja suuhun; taas huudettiin maitoa helpottamaan oloa. Pystyasento helpotti oloa.
 
Meillä poika oli vauvana kova pulauttelemaan, asiaa ei mitenkään tutkittu silloin. Kun poika sitten ensimmäisen antibiootti kuurin yhteydessä (oli silloin 6kk) alkoi saamaan maitohappobakteereita niin pulauttelu loppui sen kuurin ajaksi, mutta alkoi uudestaan. Aloitin sitten maitohappobakteerit uudestaan ja taas pulauttelu loppui. Todettiin siis sen auttavan pulautteluun. Meillä pulauttelu alkoi vielä 1v uudestaan kun jätettiin tipat hetkeksi pois. Caviscon ei meillä auttanut tähän vaivaan.

Kannattaa kokeilla reladrops tippoja, ne on helppo antaa ja tulevat ainakin lactabhilus jauhetta halvemmaksi pitemmän päälle.
 
nallepuh82harmaana
Miten refluksi on noin kauan jatkunut? Kuulostaa todella raskaalta...Kävimme PH mittauksessa ja refluksihan sieltä paljastui! Saimme lääkkeeksi Zantacin, kokemuksia? Auttaa selvästi, ettei itke niin paljon puklujen nousuja. MUTTA silti tavaraa nousee ylös ja yskittää yms. Helpottaa siis happoihin, muttei estä virtausta ylöspäin. No niinhän sen kai kuuluukin toimia, mutta haittaa tuo tavaran nouseminenkin pientä. Saimme myös ohjeen ostaa jotain sotkua apteekista, mitä sekoitetaan maidon joukkoon. Tuo jauhe(en muisya nimeä) tekee maidon koostumuksesta paksumpaa,mehukeittomaista, ja näin sen pitäisi pysyä paremmin mahassa. Saa nähdä toimiiko, kokeilen huomenna. Pitää myös testata nuo mhb:t.
 
PilviUnelma
Nallepuh tylsää kun saitte diagnoosin, mutta toisaalta myös helpottavaa, eikö ? Sai tietää syyn oireiluun ja voi aloittaa lääkitykset.
Me ollaan nyt kolme viikkoa käytetty lääkitystä ja tuntuu paremmalta. Zantac edelleen irvistyttää kovasti, mutta alas menee. Sen vaikutushan ei ala heti, vaan vasta kahden viikon käytön jälkeen.
Pukluja tosiaan tulee edelleen, mutta vähemmän. Ja kyllä mua ainakin helpotti tieto, kun lääkäri sanoi, että nyt lääkityksellä puklut eivät enää ole happamia, joten eivät satuta lasta eikä vaurioita ruokatorvea. Lääkityksen teho näkyy kuulemma astettain. Ensiksi juuri tuo, että happamuus vähenee ja sitten hiljalleen myös pulautuskerrat harvenevat. Meillä nostettiinkin jo kerran Zantac annostusta, kun painoa on tullut 500g lisää. Aina pitää siis soittaa uusi annostus 500gn kasvun jälkeen. Millainen annostus teillä nyt on ? Meillä 0,9mlx3.
Tuosta sakeuttajasta meilläkin oli lääkärin kanssa puhetta, mutta kun rintamaidolla mennään, niin sitäpä on vähän vaikea sakeuttaa ;) Varmasti siitä olisi hyötyä, koska meillä kun poitsu syö velliä illalla, niin sekin pysyy sisällä paljon maitoa paremmin.
 
On kyllä helpottavaa saada joku diagnoosi, vaikka eihän sitä mitään sairautta lapseleen toivo. Meillä Zantacia 1,2 ml x 2. Aika vähän siis, kun tyttö painaa kuitenkin jo 7,1 kg. Gavisconin meille määräsi yksityinen lääkäri, mutta nyt sairaalassa lääkäri sanoi, ettei saisi jatkuvasti käyttää. Vielä ei kyllä hoitotuloksissa ole hurraamista ja jouduinkin antamaan nyt ennen yöunille(toivottavasti on yöunet) menoa Gavisconia 2 ml. Puklua seilasi ruokatorvessa ja yskitti. Toivottavasti tuo lääkitys alkaisi pian tehota. Tuntuu nyt vaan, että onkohan tuo annos liian pieni. Lisäksi tuon Zantacin rinnalle tarvitsisi jotain muutakin lääkettä. Tietääköhän kukaan hyvää erikoislääkärin keski-suomen alueelta?
 
mamalin
Ihan samoja oireita meidän pojalla alusta asti.Alkuun pantiin vaan keskosuuden piikkkiin puluttelut.PH-rekisteröinti näytti että refluksi on tautina.Viikko sit aloitimme losec mups lääkityksen ja toivotaan,että auttaa pian meilläkin!myös maitohappobakteeri käytössä.Osaako kukaan suositella hyvää lääkäriä Porin seudulta?Kun emme ole muita ohjeita ja tulevaisuuden näkymiä saaneet kuin diagnoosin jalääkityksen... Poikamme täyttää pian 2vuotta.
 
Kannattaa pitää huolta siitä, että myös mahdolliset allergiat tutkitaan. Jos refluksi on allergiaperäistä se voi parantua, kun allergeenit eliminoidaan ruokavaliosta. Ja aina ne eivät ole niitä todennäköisempiä kuten maito, viljat yms. Meillä paha on esim. peruna ja nyt uusi epäily mustikka ja myös äidin syömänä. Eli todellista salapoliisityötä tämä on. Meidän ensimmäinen lääkäri ei ollut kovin kiinnostunut hoitamaan allergioita, vaan hoisi ainoastaan refluksia, joka olikin ph-mittauksella todettu. Nyt on saatu merkittävää apua refluksiin allergialääkärin ja dieettien muodossa. Myös refluksilääkkeet voivat aiheuttaa allergiaa ja refluksia ja aina se ensimmäinen lääke ei toimi, vaan joudutaan kokeilemaan useita. Kehotan vaihtamaan rohkeasti lääkäriä, jos ei saa kokonaisvaltaista hoitoa ja kunnon ohjeita. Itse tuhrattiin monta kuukautta aikaa ja vauva kärsi, kun ei tätä tajuttu.
 
PilviUnelma
NallePuh82, siinä mielessä teidän Zantac annostus kuulostaa pieneltä, kun meidän poitsu on pienempi ja vuorokausiannostus suurempi. Lääkitystä aloittaessa poika painoi 5,5kg ja sillä annostus oli 0,8mlx3 ja kun painoa oli 6kg annostus nousi 0,9mlx3.
Perusteliko lääkärinne miksi Gavisconia saa antaa vain tarvittaessa ? Meillähän se menee kokoajan säännöllisesti Zantacin rinnalla, niinkuin käsittääkseni monilla muillakin refluksilapsilla. Nyt aloin sitt tietty miettimään onko siitä jotain haittaa vauvallemme. Mutta eihän Zantac yksinään riittäisi mihinkään!
Miten hyviä ruokavalio-ohjeita olette lääkäreiltänne saaneet ? Tarkoitan, että mitä ruokia vauva itse saa syödä ja mitä ehdottomasti ei...
Me saimme tarkan listan sallituista ruuista. Tuntuu vaan tyhmältä antaa pääasiassa kasviksia, kun hedelmät tuntuvat olevan täysin "kiellettyjä" (no banaania voisi, mutta sitä kokeiltiin ja mielestäni poika puklasi sen jälkeen entistä enemmän). Mietinkin, että olisikohan kuitenkin olemassa joku siedetty hedelmä mitä lääkäri ei vain tullut ajatelleeksi.
 
NallePuh82harmaana
Meidän vauva syö (juo) pelkästään Almiron Peptiä eli ei vielä kiinteitä laisinkaan. Ensi viikolla mennään maitoaltistukseen. Imetyksen lopetin allergioiden takia, sopivaa dieettiä ei löytynyt. Nyt olen antanut välillä myös Gaviskonia, eilen kerran ja tänään kahdesti. Huomasin nyt poskissa ihottumaa ja en tiedä tuleeko Gaviskonista vai Zantacista. Pakko jättää nyt ainakin hetkeksi Gaviscon taas kokeeksi pois. Soitin tänään sairaalaan tuosta lääkityksen riittämättömyydestä ja asiasta keskustellaan kuulemma maanantaina altistuksessa. Zantac mennyt vasta 4 päivää, joten vielä odotellaan. Olisi tosi ihanaa löytää sellainen lääkäri, joka tajuaisi asioista ja hoitaisi kokonaisuutta. Sairaalassa joka kerran eri lääkäri. Mitä kannattaisi ottaa maanantaina lääkärin kanssa puheeksi? Mitkä lääkkeet ovat teillä toimineet? Onko ollut jotain erityisen allergisoivia lääkkeitä? :attn:

Suositelkaa nyt joku hyvää lääkäriä Mikkeli, Jyväskylä alueelta....Taidankin laittaa siitä ihan oman kyssärin, jos se huomattaisiiin paremmkin!
 
Äippä vaan
Miten tuo ph-mittaus lapselle tehdään?

Kiinnostais kovasti,jospa meilläkin ois maitoallergian lisäksi tuota vaivaa. Puklua ja itkua riittää vieläkin,vaikka maitoallergia todettiin ja minä maidoton ja ikääkin jo kohta 6kk.

Ja samaa kyselen HYVÄÄ LÄÄKÄRIÄ Jyväskylän seudulta?
 
mamalin
Ph-rekisteröinti tehtiin meidän pojalle niin, että lääkäri laittoi hänelle nenämahaletkun tapaisen letkun sieraimesta.Muuten olisimme jääneet osastolle,mutta se oli täysi ja lähdimme kotiin... Mittaus kestää n 24 tuntia.Letku on hyvin teipattu poskiin kiinni.selässä oli aika painava reppu koko ajan.Sinne menipiuhat...Päiväkirjaa asennoista syömisistä ja kaikesta poikkeavasta piti tehdä koko vrk.Eli täysin vahdittava lapsi on sen ajan,ettei kisko letkua pois.Ja alkuunoli poika kovin itkuinen ja letkuja reppu häiritsivät.
Mitä ruokia saisi syödä ja mitä EI? emme saaneet mitään ruokavinkkejä :'(
 
PilviUnelma
No mun täytyy kyllä sitten vähän "hehkuttaa", että me taisimme löytää ihan hyvän lääkärin, yksityisellä siis käymme (kiitos vakuutuksen!). Hän kertoi meille ihan perusteellisesti mitä tuo refluksi tarkoittaa, mikä sen paranemisennuste on, miten jatkot ja niin edelleen. Meillä on selvät hoito-ohjeet ja jatkuvat puhelinkontaktit lääkäriin. Eli olemme yhden tietyn lääkärin hoidossa kokoajan.
Ruoka-aineista: Ns. hyviä ruokia on peruna, porkkana, kukkakaali, kesäkurpitsa, bataatti, maissi, mustikka ja banaani. Kiellettyjä ovat kaikki vihreät kaalit, luumu (joka olisi muuten hyvä kovalle vatsalle), käsittääkseni lähes kaikki hedelmät ja marjat. Lääkäri selitti noista hedelmien ja marjojen sokereista, että miten ne "toimivat elimistössä", mutta se meni minulta ikäänkuin ohi, ymmärsin vain, että ne pahentavat refluksia.
Poitsu on nyt kolme viikkoa syönyt kiinteitä: perunaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia ja porkkanaa. Kaikki ovat maistuneet hyvin, sopineet hyvin ja pysyneet sisällä hyvin. Banaania maistettiin myös, mutta sen jälkeen pulautteli paljon, joten sen koommin ei ole sitä syönyt. Saattoi olla ihan sattumaakin kyllä.
Ph-mittauksestakin vielä: Edellä jo kerrottiinkin miten tutkimus tehdään. Haluan kuitenkin sanoa, että se kuulostaa pahemmalta mitä on. Meidän poika ei missään vaiheessa ollut moksiskaan letkusta, ei laittaessa eikä myöhemminkään. Yskähteli välillä vähän kyllä. Riippuu varmasti lapsen iästäkin paljon. Niinkuin sekin, että pienellä vauvalla (ainakaan siis meillä) laite ei ole mitenkään selässä kiinni, eikä siten häiritse lasta, vaan on ihan irrallaan ja vanhempien muistettavana, että muistaa ottaa mukaan kun liikuttaa lasta. Itse en kokenut tutkimusta millään lailla hankalana.
 
Onko kenenkään vauvalla käytössä Losec Murps (tai jotain sinne päin)? Muistelin, et jollain oli...? Miten saatte sen annosteltua, kun eikö se ole tabletti mallia? Meillä siis lapsi, joka ei syö vielä kiinteitä. Tällä hetkellä menee siis Zantac, sehän on sellainen liuos. Ei oikein auta, maanantaina mennään maitoaltistukseen ja otan siellä esille tämän lääkkeen vaihdon. Lääkäri sanoi määrätessään Zantacin, ettei oikein ole muita nestemäisiä lääkkeitä...Vähän epäilen!
 

Yhteistyössä