Refluksiepäily

Lapsellamme epäillään tällä erää refluksia, ikää pojalla 1v 2kk.....aiemmin kaikki huudot ja kitinät on laitettu pelkästään allergioitten piikkiin, mutta nyt, kun päästiin vihdoin lastenlääkärin pakeille, kirjoitti lääkäri heti reseptin refluksilääkkeeseen, jolla kokeillaan, meniskö vaivat ohi. Sydämeni pohjasta oikeastaan toivon, että kyseessä olisi tämä ja jatkuvat yöhuudot ja valvomiset loppuisivat....poika aloitti yöhuudot kolmeviikkoisena, joten toista vuotta on meno jatkunu samanmoisena! Nukutut yöt taitaa jäädä alle kymmeneen vuoden aikana....Tunnin yhtämittainen uni kello 20 ja 05 välillä tuntuu usein luksukselta....

Mites muilla on lääkkeen alottaminen tehonnu, kuinka nopeasti siis ja lähtikö vaiva sillä? Päivisin meillä lapsi on pääsääntöisesti hyvävoipainen ja iloinen ja touhukas vuosikas, mutta vaiva voi ilmeisesti haitata pelkästään öitäkin....
 
vieras
paraneeko refluksi tauti? mun käsittääkseni sen oireita voidaan lievittää lääkkein ja ruokavaliolla, mut jos haluaa sen totaalisesti loppuvan on leikkaus ainoa vaihtoehto.
 
Meidän pojalla on allerginen(mahd. myös rakenteellinen) refluksi. Sehän riippuu ihan lapsesta, että tehoaako läähe ja myös siitä, että minkälainen refluksi on kyseessä. Onko teillä allergioita? Oksenteleeko poika? Meillä on ollut 1kk lähtien ongelmana oksentelu ja jonkin verran myös yöhuudot (nyt poika 10kk) nyt kun ollaan saatu dieetti kohdalleen ja allergiaa aiheuttavat ruuat pois ja käytössä losec mups, niin menee tosi hyvin. Zantac oli jossain vaiheessa, ja auttoi vähän aikaa, mutta sitten lakkasi auttamasta. Prepulsidia kokeiltu useaan eri otteeseen, muttei ole auttanut.

Voimia teille, toivottavasti saatte nyt avun :hug:
 
vieras
Meidän pojalla oli/on refluksi, ei ole lääkettä enää tarvinnut yli vuoteen,ikää nyt 3v3kk. Aloitettiin losec kun ikää oli 10kk ja tehosi pian n.viikossa lopput kitinät ja pulautukset ja ähellykset.
 
äityli
Mulla on aikuisenakin refluksitauti ja pienenä oli vaikeaa. Muistan et aina oli paha hengittää jos vaikka itki (en sit enää itkeny ollenkaan) ja mahavaivoja ajoittain. Mulla sit johti siihen että kävin jo psykiatrilla ku ei löytyny syytä (ei vaan tajuttu refluksia ees tutkia) mut ei tietty mitään löytyny. Siihen pikeestaan auttaa säännöliset uniajat stressitön elämä ja ruokavalio. Leikkauksista on huonoja tuloksia se on viimeinen vaihtoehto jos ei sit ole kystaa ruokatorven ympärillä tai muualla. Sä äitinä huolehdi että et syötä närästäviä/happosia ruokia ja että lapsesi nukkuu /elää säännöllisessä rytmissä se lääkehoidon kanssa toivottavasti auttaa. Tsemppiä! Ihanaa että noin pienenä jo todettiin(säästää muilta mahd.ongelmilta)
 
Poika ei oksenna muuta ku parista ruoka-aineesta, jotka tulee siis oksennuksena ulos (vehnä, joku maitotuote, ihan vauvana peruna ja maissi).....mikään ruoka-aine ei oo testeissä viitannu allergiaan, mut on selvästi pahisten listalla, voi olla että isompana sietää jo. Pahiksia on muun muassa peruna, maissi, porkkana, vadelma, omena, viljat, "aikuisten" maitotuotteet ei ainakaan vielä käy, nan-korvike käy, soijatuotteet, viinirypäle, voi olla et unohdin jonkun....tosissani toivon, et kyseessä olis ns vain refluksista ja että saatu lääke auttaisi!!
 
Meillä refluksilapsi ei oksennellut, ei pulautellut. Oireina oli hirveä levottomuus ja jatkuva kitinä ja huuto. Yölläkään ei nukkunut, ku pikkupätkiä. Lapsi oli jatkuvasti tukkoinen, limainen, vinkuva. Primperan ja Gaviscon lääkitys auttoi ja myöhemmin Losec Mups muistaakseni ja vielä oli joku muukin vatsalääke kokeilussa. Nimeä en muista. Meillä tuo refluksi todettiin PH-vuorokausimittauksella.
 
meillä esikolla refluksi ja siihen käytettiin parin kk:n ajan gavigonia noin 6kk iässä. puklaili sen jälkeenkin aina 1v asti. sen jälkeen huomasin että ruoka nousee suuhun asti mutta nielee takaisin. samaa tapahtuu edelleen jos innostuu syömään itsensä liian täytteen. nyt siis ikää hällä 5v.
meillä tulee perinnöllisenä tuo löysä vatsaportti ja mieheltä se leikattiin 32v:nä koska aiheutti jatkuvaa närästystä ja ei halunnut syödä kestosti närästyslääkkeitä. ei ole mikään helppo leikkaus ja ei ihan hepposin perustein ruveta takamään. syöminen leikkauksen jälkeen älyttömän hankalaa kun pitää syödä hitaasti että kaikki menee siitä portista läpi eikä pakkaudu ruokatorveen jolloin tulee paha olo ja kaikki ylös. mies laihtui 1,5kk aikana 10 kg.
 
Meilläkin suurinta harmia on aiheuttaneet just noi yöt, yks viikon pätkä ja pari parin yön pätkää ollu koko aikana rauhallista, muuten on kovin levoton ja huutoa piisaa läpi yön 1/2-1 tunnin välein, valitettavasti usein useamminkin......
 
Meillä on lapsella allergiaoireena refluksia ja ei juurikaan pulauttele. Refluksi voi olla ns. silent eli ei näy ulospäin pukluina vaan ruoka seilaa siellä ruokatorvessa edes ja taas. Kirjoituksessasi pisti silmään, että Nan on korvikkeena? Oletko aivan varma sen sopivuudesta, koska muista maitotuotteista on tuntunut tulevan oireita?
 
Meillä muuten oli pitkän aikaa siitä mietintää, että voiko olla allergista, kun oli jaksottain oireet. Välillä siis parempia kausia. Mutta kun löysimme asiantuntevan lääkärin, hän selitti, että myös allergisessa refluksissa saattaa välillä olla parempia kausia, vaikka koko ajan saisikin allergiaa aiheuttavaa ruokaa. Meillä pannassa siis maito, vehnä, ohra, ruis, naudanliha, soija ja muna. Noilla mennään jonkin aikaa ja tällä on saatu oksennukset vähenemään 3x/vrk. :)
 
Lääkkeenä meilläkin on tuo Losec Mups ja on tuntunu auttavan, ei näin hyvin nukuttuja öitä oo ollu herraties aikoihin! Toivottavasti kehitys jatkuis samanmoisena ja vielä paraniskin. Nannia en oikein jaksa epäillä huudon aiheuttajaksi, koska luulis pojan sit huutavan päivälläkin sitä ja koska hyviäkin jaksoja on joukkoon mahtunu, vaikka korvike on periaatteessa aina maistunu enemmän ku hyvin! Vaikka vannomatta paras tietty.....
 

Yhteistyössä