Refluksiepäily lapsella

Lapsellamme epäillään tällä erää refluksia, ikää pojalla 1v 2kk.....aiemmin kaikki huudot ja kitinät on laitettu pelkästään allergioitten piikkiin, mutta nyt, kun päästiin vihdoin lastenlääkärin pakeille, kirjoitti lääkäri heti reseptin refluksilääkkeeseen, jolla kokeillaan, meniskö vaivat ohi. Sydämeni pohjasta oikeastaan toivon, että kyseessä olisi tämä ja jatkuvat yöhuudot ja valvomiset loppuisivat....poika aloitti yöhuudot kolmeviikkoisena, joten toista vuotta on meno jatkunu samanmoisena! Nukutut yöt taitaa jäädä alle kymmeneen vuoden aikana....Tunnin yhtämittainen uni kello 20 ja 05 välillä tuntuu usein luksukselta....

Mites muilla on lääkkeen alottaminen tehonnu, kuinka nopeasti siis ja lähtikö vaiva sillä? Päivisin meillä lapsi on pääsääntöisesti hyvävoipainen ja iloinen ja touhukas vuosikas, mutta vaiva voi ilmeisesti haitata pelkästään öitäkin...
 
Meillä lapsella on refluksia allergiaoireena. Nykyisin kun ruokavalio on kohdallaan ja allergiat ovat jo hiukan hekpottaneet pärjätään ilman lääkitystä. Ruokia kokeillessa tulee tietysti välillä niitä epäonnisia kokeiluja ja sitten taas refluksioireilu alkaa.

Koska teillä on ilmeisesti allergioita, kannattaa ensin meittiä onko kaikki ruokalistalla varmasti sopivaa. Refluksi voi tietysti olla myös rakenteellista, mutta allergisella jäljet johtavat usein sinne ruokalistan puolelle.

Meillä refluksi on pääasiallisesti silent eli ruokaa ei tule juurikaan pukluina tai oksennuksena ulos kuin muutamassa poikkeustapauksessa.

Lääkkeet ja sopiva erityiskorvike tasasi tilannetta aikoinaan muistaakseni melko pian. Parissa viikossa pitäisi olla jo huomattavasti parempi tilanna ja ekan viikon aikana jotain postiivista kehituystä näkyä, jos kaikki on muuten kunnossa.

Meillä pelkkä lääkitys ei ole riittänyt viemään kaikkia oireita pois, jos ruokavaliossa on ollut häikkää. Apua lääkkeestä oli selvittelyvaiheessa ja se helpotti kyllä oireita, mutta ei niitä kokonaan poistanut.
 

Yhteistyössä