Refluksi on, lisäksi maitoallergiaa?

Toivon niin että nalle puh82 tai ahmutar olisi paikalla :wave:

eli, 6kk ikäisellä pojallamme todettiin oireiden perusteella refluksi. lääkkeeksi aloitettiin 3 vk sitten Zantac x 2 sekä tarvittaessa gaviscon x4.

Oireista 80% katosivat tuolla Zantacilla. Gavisconia en käytä kun on niin ärsytävä lääke antaa joka välissä ja kun poika tankkaa illalla puolen tunnin välein ja lopulta nukahtaa viimeisen syötön jälkeen, niin herätäpä sit just nukahtanut lapsi ja työnnä Gavisconia poskeen.. kun vielä nämä yöunille menot kestää meillä pahimmillaan 2 tuntia! Tuntuu että siitä se vauva vievlä hermostuisi lopullisesti.

Yöitkut ja yölevottomuus ovat jatkuneet kumminkin. Poika on lähes täyimetyksellä vielä.

Söin 2 pv sitten pienen Tuplan ja seuraavana yönä poika itki tunnin. Eilen illalla oli vieraita ja söin 5 konvehtia ja taas poika itki yöllä tunnin. Lapsen isällä on laktoosivaivaa ja närästystä usein.

Voisko pojalla olla siis suolioireista maitoallergiaa joka aiheuttaa tuon refluksin? (IHO ON HYVÄSSÄ KUNNOSSA OLLUT AINA).
Verikokeet allergioista otettiin aiemmin, mut kaikki näytti negaa, olen kuullut kyllä että suolioireinen maitoallergia ei näy edes noissa testeissä.

Pari kertaa ollaan kokeiltu Semper- ja NAN- korviketta ja poika hylkii niitä. Ja itkee sen jälkeisenä yönä vähän.

2 vk päästä uusi aika lastenlääkärille, mut kyselen kokemuksia tässä etukäteen muilta :)
 
Kyllä, voi olla maitoallergia tai mikä tahansa ruoka-allergia, vaikka allergia ei näkyisi verikokeessa ja ihopistokokeessa. Meillä kummalllakin lapsella on todettu maitoallergia altistuskokeella. Iho on ollut hyvässä kunnossa. Allergiaoireina on heillä ollut refluksia ja mahakipuja sekä niistä johtuvia itkuja. Toisella allergia näkyi myös kakan koostumuksessa, toisella kakka oli ok allergiasta huolimatta.

Jos tilanne on sillä tavalla pahalla, että kahden viikon päästä oleva lääkäriaika tuntuu olevan liiankin kauakana, niin voit alkaa tekemään kokeiluja asian suhteen jo nyt. Maitoallergiaepäilyssä kannattaa sinun alkaa kokeeksi välttää maitoa. Jos tarvitsee antaa lisämaitoa, niin kokeile mieluummin apteekin erityiskorviketta kuin kaupan korvikkeita. Almiron Peptiä tai Neocatea kannattaa kokeilla ensimmäisenä. Soijamaitoa en vielä antaisi ensimmäiseksi kokeiluksi noin pienellä.
 
kiitos ahmutar viestistäsi! tuo zantac auttaa niin hyvin nyt, että pärjään hyvin siihen lääkäriaikaan asti. saa nähdä aloitetaanko altistus vai mitä lääkäri meinaa. joku tuota poikaa kumminkin vielä selvästi vaivaa. kaamean hajuisia pierujakin päästelee. happi loppuu :whistle:
 
Meillä aivan samanlaiset oireet kuin vauvallasi. Meillä poika nyt 1,5 vuotias, ja hänellä todettiin 2 kk iässä maitoallergia ja pari viikkoa siitä refluksi tauti. Oireina oli tosi pahan hajuiset ilmavaivat ja kakka, itkuisuus ja nukahtamisongelmat. Lisäksi maidon jälkeen koski röyhtäy kovasti, ilmeisesti johtui refluksista. Maitona mellä oli aluksi almiron pepti, mutta sekään ei käynyt joten neocatea poika joi 12 kk ikäisksi.Lääkkeenä meillä oli zantac. Iho oluut aina hyvä, jóten verikokeita ei ole otettu. Suosittelen välttämistä kaksi viikkoa, ja sitten altistamista, siitä näkee tuleeko vauva oireettomaksi..
 
Kannattaa kokeeksi jättää nyt ainakin tuo suklaa pois, koska se selvästi oireita aiheuttaa. Voit halutessasi lääkäriaikaa odotellessa aloittaa maidottoman ja munattoman ruokavalion itsellesi ja katsoa onko sillä vaikutusta lapsen oloon. Alkuun en alkaisi korvata maitoa suurella annoksella soijaa.
 
kiitos vastauksista! taidan alkaa maidottomalle ja munattomalle dieetille lääkäriaikaan asti, joka on viikon päästä. kyllähän siinäkin ajassa luulis JONKIN VERRAN näkyvän muutosta jos maitoproteiinille on poika allerginen. viime yö oli loistava - paras ikinä. nukkui 6 h heräämättä ja syömättä!!! piti katsoa kelloa 3 kertaa että onko totta =) illalla oli taas vieraita, mutta jätin konvehdit ja suklaat väliin B) pitää alkaa tsekkaamaan mitkä kaikki (niitä on NIIN paljon, joissa on maitoa) tuotteet EIVÄT sisällä maitoa. sen tiedän että sininen keijumargariini on täysin MAIDOTONTA :wave:
 
Hei!

Meilläkin epäillään maitoallergiaa vauvallemme reilu 6 kk. Minä olen maidottomalla, munattomalla ja soijattomalla imetysdieetillä ja ainakin refluksi on vähentynyt.
Eli valitse mieluummin kauramaito yms. kuin soijamaito. Ja sitä maitoproteiinia tuntuu olevan joka paikassa, mm. kettukarkeissa :headwall:

Verikokeissa maito näytti olevan koholla ja huomenna meillä on ihotesti. Itse epäilen myös riisiä, josta tulisi iho-oireita.

Tsemppiä :hug:
 
Kiitos vastauksesta Sompio! Olisi mukava jos kertoisit huomisen lääkärikäynnin jälkeen, että mitä ihotestit kertoivat. Meneekö teidän vauvalle joku refluksilääke myös, mikä?

En vielä alkanut milleen dieetille, kun mun pitää saada paneutua asiaan kunnolla. haluan noudattaa sitten ehdottomasti dieettiä, että voi tehdä varmoja päätelmiä mahdollisten allergioiden suhteen..

ehkä odotan sinne lääkäriaikaan nyt suosiolla.. en mä tiedä |O
 
Pikainen kommentti: esikoisellani juuri allergisoivat ruuat aiheuttivat refluksia. Mutta, vaikka lääkkeet (Zantac ja Gaviscon) aluksi näyttivät auttavan, allergisoitui poikani niille nopeasti ja ne aiheuttivat lopulta kovasti oireita (sisältävät vaikka mitä). JOten ainoa keino meillä päästä refluksioireista oli karsia ruokavaliota eli etsiä pahikset ja jättää ne pois. Tosin esikoisella ei refluksi oireita ollutkaan muuten, kuin juuri noiden pahisten aiheuttamana. TSEMPPIÄ!
 
Laitan linkin tuonne imetystukilistan sivuille. Siellä on aika kattavasti ohjeita tuohon imetysdiettiin ja samalla lueteltu millä nimellä maitoa voi esiintyä.

http://imetystukilista.net/sivut/index.php?option=com_content&task=view&id=103&Itemid=167
 
Kiitos nalle puh82 linkistä! menen tutustumaan :flower:

..olen miettinyt, että voiko olla viljalle(kin) allerginen. puuroa olen nimittäin kokeillut antaa. ei suostu syömään kuin houkuttelemalla vähäsen. kerran meni jopa ehkä 5 ruokalusikallista ja huutoa sitten riitti. äidinmaidon kautta vilja tulee ehkä vähempänä, ja se voi olla myös yksi allergian aiheuttaja. mut verikokeissa viljatkin oli negaa (mut näkyykö edes kokeissa jos suolioireinen allergia??)
 
Periaatteessa ihan mille vain voi olla allerginen ja viljat ovat maidon, munan ja soijan jälkeen varmaan ne yleisimmin pieniä lapsia allergisoivat.

Kaikilla nuo allergiatestit eivät toimi, ainakaan meillä niissä ei ole ikinä näkynyt yhtään mitään vaikka allergioita kyllä on.
 
Vaahteramäki: Meillä todettiin verikokeissa ja ihotesteissä maitoallergia. Muut oli ok (muna, soija, kala ja viljasarja).
Aika sekava fiilis vielä lääkärikäynnistä kun lääkäri on niin kova puhumaan ja pomppii aiheesta toiseen :saint: Mutta sen ymmärsin, että jatkaisin mielellään munattomalla, maidottomalla ja soijattomalla imetysdieetillä vaikkakin voin kokeilla jos voisin ottaa ne takaisin.
Vauvalle apteekin korvike, jos tissimaidon lisäksi jotain tarvitaan.
Ja vuoden ikäisenä uusi käynti.

Refluksista en nyt muistanut kysyä :ashamed: Meillä ei siis ole mitään diagnoosia tehtynä refluksista. Itse olen vain huomannut, että vauvalla nousi aina välillä jotain suuhun. Ja se on tämän imetysdieetin aikana poistunut. Eli ei mitään pahaa refluksia, mutta jotain sinne suuhun aina välillä nousee.

Meillä meni täysimetysaika ilman mitään allergioita. Aloimme 5 kk:n iässä antamaan maissivelliä ja tuloksena oli järkyttävät iho-oireet. Ne tulivat tasan kerran noin pahana ja sitten kai ei oikein kestänyt äidinmaidossakaan maitoa. Tai en mä tiedä.

Mutta kaikilla ei näy verikokeissa tai ihotesteissä, eli ainoastaan kokeilemalla tietää mikä sopii ja mikä ei :/

Meilläkin hylki maissivelliä, mutta niin hylkii suurimman osan myös ihan äidinmaitoa tuttipullosta antaessa. Ja kiinteiden aloitus meillä meni niin, että ensimmäinen kuukausi suu ei auennut lusikalle juuri ollenkaan kunnes viikko sitten suurinpiirtein yhtäkkiä alkoi ruoka kelpaamaan :D

NallePuh: Kiitos tuosta linkistä. Oli tosi hyvää tietoa.
 
no niin, nyt on käyty eilen siellä lastenlääkärillä taas. oli joutunut vaan just SE lääkäri muihin hommiin eiliseksi niin sijaisena oli kandi |O kerroin sille et se "oma"lääkäri oli ed kerralla sanonut, et jos Zantacista ei ole paljoa hyötyä niin vaihdetaan vahvempaan. no- tää kandi (tai joku sellainen) teki puhelinkonsultaation tälle omalääkärille ja se käski vaihtaa LOSEC mups (?) 10mg lääkkeeseen =)

huomenna vasta tulee tuo lääke tänne mein pikkukylän apteekkiin. voi että odotan!!

kandi meinas että tuskin on allergiaa...... :whistle:
sama kandi ei tiennyt mihin nestemäärään tuo Losec liuotetaan, etsi netistä tietoa....... :whistle:
kysyin vakuutusyhtiöön todistusta refluksidiagnoosista, niin ehdotti sanelun tulostusta :whistle:

hohhoi |O no pääasia että saatiin uus tehokkaampi lääke!! :flower:
 
Losec Mups mennyt 3 pv ja apua- ei tehoa vielä kovinkaan hyvin! Mitenkähän kauan menee että täysi teho päällä?

ja miten ne rakeet (siis jotka kapselin sisältä otetaa) oikein liukenee veteen? laitan lusikkaan lämmintä vettä ja menee monia monia minuutteja että ne edes vähän liukenee! lopulta ne ei edes kunnolla kaikki rippeet liukene vaikka yritän tilsiä niitä..

oltiin viikonloppuna häissä ja meni ihan poskelleen koko juhlat kun poika itkeskeli :'( meinas itku tulla itelläkin kun voimat loppuu. ja esikoinen on niin vilkas että mies joutui perässä juoksee koko ajan. oli siskon häät niin emme vieneet hoitoon esikoista.
 
losec mups meillä kesti pitkään tehota, allergiseen ei välttämättä tehoa jos ei pahis ruoka-aine ole ruokavaliosta pois, kuten meillä, vähän rauhoitti ja refluksia tulee jos saa jotain ylimääräistä. meillä lisänä vielä antihistamiini. muksu kun on jo 3.5v. ja annostus 10mg 2tablettia aamuin illoin niin en osaa sopivasta annostuksesta sanoa vauvalle.

losecin liuotamme kuumaan veteen ja annan sen ensin siellä sulaa.. sitten sekoitan ja laimennan kylmemmällä vedellä juomakelpoiseksi. sellaisessa muovisessa tablettiannostelijassa sekoitan ja annetaan ruiskulla suuhun.
 
Mun käsittääkseni lääkettä ja niitä rakeitakaan ei saisi tilsiä mitenkään. Se vaikuttaa kai negatiivisesti lääkkeen tehoon. Taisi NallePuh82 kirjoitella jotain tämän suuntaista. Mä laitoin aikoinaan teelusikkaan hieman vettä ja kyllä se tabletti siihen suli omia aikojaan: tosin vei varmaan ainakin vartin (?) Niiden rakeiden ei ole tarkoitus sulaa kokonaan ihan litkuksi, vaan ne pikkurakeet jäävät.
 
kiitos vastauksista! ihmettelin vain että mitä teen väärin kun luulin et niiden rakeiden tulis liueta heti. on siis normaalia että liukeneminen vie aikaa.

nyt on 5 pv syöty Losec mupsia ja alkaa hieman helpottaa. ehkä se tästä pikku hiljaa :)

pitää alkaa sekottaa se liuos vaik soseeseen kun poika ei suostu ruiskulla sitä ottamaan. puklaa puolet pois ja sit menee osa hukkaan :|
 
Juu, ei se Losec ihan täysin liukene. Itse kapseli liukenee ja jäljelle jää niitä pienen pieniä "helmiä" ja niissä on nimenomaan se lääkeaine ja niitä ei saa tuhota. Menee aikaa ennen kuin se liukenee, mutta vedellä huomattavasti nopeammin kuin korvikkeella. Jos on joku sose käytössä, niin voi sekoittaa pieneen määrään sosetta ja syöttää sen mukana.
 
Losec Mups vaikuttaa nyt jo aika hyvin! 2vk syöty nyt =)

Olen pojalle hänen elämänsä aikana yrittänyt syöttää noita NAN- ja Tutteli- ja Semper-korvikkeita ja joka kerta yöllä itkenyt sitten 1-2h. Samoin ollut kaupan vellien kohdalla.

Juttelin miehen siskon kanssa, jolla 4 lasta. Sanoi, että heidän lapsilleen ei ole ikinä nuo yllämainitut sopineet, lukuunottamatta Muksu-puuroista puolukkaista ja kunigatar- puuroa.
No- postissa tuli yks pv Muksu-postia, jossa oli lista maidottomista Muksu-tuotteista ja tuo puolukkainen puuro ja kuningatarpuuro ovat maidottomia.. Eli jos pojallamme samat "geenit" kuin serkuillaan niin ei taida sopia maidon proteiineja sisältävät tuotteet ollenkaan. kaupan velllit+korvikkeet siis käyttökieltoon nyt.

Kävin tänään ostamassa apteekista Almiron Pepti 2- korviketta (24 euroa). Pääsee ite joskus lähtee vaikka kaupungille, kun pojalla korvikemaitoa (imetän lähes täysimetyksellä edelleen). En pumppaa omaa maitoa varastoon siksi, koska luulen ettei saalis ole kovin hyvä.. nytkin tuntuu välillä että tissit ihan tyhjät. Toivottavasti vaan tuo apteekin maito sopii! :heart:
 
Kiva homma, että Losecista on apua! Toivottavasti Almiron käy ja jos se ei jostain syystä käykään, on niitä erityiskorvikkeita muitakin. Ei siis kannata masentua,jos siitä oireita tulee, sitten kokeilette jotain muuta. Jos erityiskorvikkeita alkaa tarvita jatkossa enemmän,niin kannattaa hommata niihin se Kelan korvaus tekemällä valvotut altistukset, niin saa halvemmalla.
 
Annoin eilen illalla ehkä 20 ml Almironia, ja...... poika itki 2h keskiyöllä :( en sitten tiedä itkikö maidosta vai alahampaista, kun niitä nyt tekee. voi itku :'( pitää joku pv testata uudelleen tuo Almiron niin saan varmuuden mahdolliseen allergiaan..

joo pitää 8kk lääkärineuvolassa puhua altistuksesta jne.. kuukausi aikaa siihen. voimia pitäis saada lisää vaan.. tuntuu ettei tuo Losec yhtäkkiä enää autakaan niin hyvin, mut kun tietäis aina, että mitä se itkee. johtuuko kaikki vaan hampaista... olen antanut Pronaxenia, mut ei se näytä paljoa auttavan..
 
äh! voi vitsi- ihmettelinkin kun tuoteselosteessa puhuttiin jotain maidosta...

me asutaan maalla ja täällä käy lastenlääkäri 1 krt kuussa. ja tuo nla-aika sattuu seuraavaan kertaan kun se lääkäri tulee. toki vois varata yksityiselle ajan, mutta lähin paikka on 200km päässä.. :|

sisältääkö se Neocate sitten maidon ainesosia? onko se paljon kalliimpaa kuin Almiron (24eur) ?
 
Almironissa maito on sellaisessa muodossa, että ilmeisesti sen pitäisi aika monelle allergiselle sopia, ei kuitenkaan kaikille. Neocatessa ei ole maitoa missään muodossa, mutta se on ilman kelan korvauksia paljon kalliimpaa ostaa eli yksi purkki on yli 60 ?. Sitä on kuitenkin "myynnissä" omakustannehintaan (n.16 ?) mm. histamiini.com palstalla tai allergia-ja astmaliiton sivuilla sellaisilla ihmisillä, joiden lapset ovat jo allergioista parantuneet.

Noissa lääkärijutuissa on aina vähän hankalaa nuo matkat. Me asutaan maalla myös ja lähin lääkäri on kuitenkin n. 50 km päässä onneksi. Tosin joudutaan käymään lääkärissä Helsingissä ja sinne sitten on matkaa taas pikkusen enemmän. Meillä ei noista lähipaikkakunnan lääkäreistä oikein ollut apua tuohon refluksi/allergiajuttuun :/ Teillä ilmeisesti on lähilääkäristä jotain apua ollut.
 

Yhteistyössä