Hei!
Mulla menossa yhdeksäs raskaus ja neljäs kerta kun rd on mukana. Nämä rd-raskaudet eivät ole olleet peräkkäisiä vaan välissä on ihan normiraskauksiakin. Lääkärin mielestä hieman outoa, sillä hänen mielestään jos sen kerran on sairastanut, niin se kulkee mukana joka raskaudessa.
Joka kerta on riittänyt ruokavaliohoito, eikä vauvojen voinnissa ole ollut mitään ongelmaa synnytyksen jälkeeen. Ei siis sokeritippaa tai lastenosastohoitoa ole tarvittu. Ainoastaan lisämaitoa ovat saaneet.
Synnytykset menneet helposti ja nopeasti ja vauvojenkin painot ihan normaaleissa lukemissa 3300g-3680g.
Tässä meneillään olevassa raskaudessa tuo ruokavaliohoito on onnistunut oikein hyvin. Muutaman kerran arvot ovat menneet yli rajojen, mutta melkeinpä sen tietoisesti olen tehnyt, kun muutaman herkun olen sallinut itselleni.
BMI oli 32 ennen raskautta ja nyt paino on laskenut 5 kg alle lähtöpainon, tänään alkaa 36. raskausviikko. Käyn konrolleissa Naistenklinikalla kolmen viikon välein, en rd:n vuoksi vaan kohtukuolemahistorian, mutta niillä samoilla käynneillä seurataan vauvan kasvua. Viime viikolla rv 33+6 vauvan painoarvio oli 2053g eli pienehkö poika on tulossa.
Alkuun oli minullakin nuo korkeat aamupaastot ongelmana, mutta siihen todellakin auttoi tuo myöhäinen syönti. Diabeteshoitaja neuvoi juomaan vaikka lasin mehua ennen nukkumaan menoa. Eli minulla se tarkoitti n. klo 21, meillä herätään aikaisin, joten aamupaaston mittaan yleensä 6.30-7.00.
Ruokavaliosta on jääneet lähes kokonaan perunat, pastat ja riisit. Päiväruoaksi syön esim. keitettyjä vihanneksia ja lihaa/broileria, verensokerit pysyvät lähes samana ennen ja jälkeen ruokailun. Iso salaattiannos lautasella auttaa verensokereita pysymään aisoissa esim. lasagnen tai makaronilaatikon kanssa.
Nyt kun loppu tässä raskaudessa lähestyy, (mulla käynnistetään viim. rv 39) huomaan, että väsy meinaa tulla ruokavalion tarkkailussa. Mutta tiedän, että tuo minun painonkehitys auttaa tsemppaamaan myös raskausajan jälkeen tarkkailemaan ruokavaliota.
Scala ja Eikka rv 35