Raskauspahoinvointi

  • Viestiketjun aloittaja tytti
  • Ensimmäinen viesti
Apu!
Jos haluatte tietää, mikä siihen voi auttaa, niin minulla auttoi - mikäs muu kuin muodikas kaiken-parantava:) hiilihydraattien vähentäminen. Ei mutta se siis oikeasti toimi. Kun en syönyt mitään runsashiilihydraattista (leipää, sokeria, mehuja), ei ollut pahoinvointia yhtään. Muuten oli ihan koko ajan pientä inhaa kuvotusta.
 
vieras
akupunktio auttaa oikeasti. kokeilkaa.

Akupunktiosta apu raskauspahoinvointiin
20.9.2004 YLE TErveys/ Helena Collin

http://yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_vauva&jutunid=3177

Jos kotikonstit eivät auta raskausajan pahoinvointiin, kannattaa kokeilla akupunktiohoitoja. Monet ovat löytäneet avun akupunktiosta ja pahoinvointi on lakannut muutaman hoitokerran jälkeen.




Raskauspahoinnissa akulääkäri pyrkii lieventämään tai jopa hävittämään pahoinvoinnin ja oksentelun.

- Hoidossa ranteen sisäsivulta etsitään akupiste, jonka kiinalainen nimitys on neiguan. Siitä pisteestä stimuloidaan ranteen hermoja. Tällä on osoitettu olevan pahoinvointia lieventävä vaikutus, kertoo akupunktiolääkäri Jyrki Sihvonen.

- Oikeastaan neiguan-pisteen hoito vaikuttaa moneen muuhunkin pahoinvointiin kuten syöpähoidoista saatuun pahoinvointiin tai migreenissä esiintyvään pahoinvointiin.

Sihvonen kertoo, että nimenomaan pahoinvoinnin ja oksentelun hoitoa akupunktiolla on tutkittu paljon maailmalla.

- Tutkimustulokset ovat sen verran luotettavia, että niiden perusteella voidaan sanoa, että akupunktion vaikuttavuudesta pahoinvointiin on tieteellistä näyttöä. Pahoinvoinnin hoito on niitä ainoita asioita, missä akupunktio on saanut tiedemaailman hyväksynnän.

Kun raskaana oleva nainen saapuu Sihvosen tai jonkun muun akulääkärin vastaanotolle, hänelle laitetaan molempiin ranteisiin neulat neiguan-pisteisiin. Neulojen kanssa ollaan paikallaan 20-30 minuuttia.

- Hoito tehoaa aika hyvin. Harva pääsee eroon pahoinvoinnista yhdellä kerralla, mutta jo toisen kerran jälkeen olo alkaa helpottaa. Useita hoitokertoja ei tarvita.

- Hoito soveltuu hyvin raskaana oleville, koska siinä ei käytetä mitään lääkeaineita, Sihvonen täsmentää.

Sihvonen kertoo myös hoitokeinosta, jota voi kokeilla kotona.

- Hankkii pienen helmen ja laittaa sen siteellä kiinni ranteeseen neiguan-pisteen kohdalle. Tästäkin voi olla apua.


» Suomen lääkäreiden akupunktioyhdistyksen lääkärit






FAKTAA AKUPUNKTIOSTA

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, joka muodostaa hyvin tärkeän osan kiinalaista lääketiedettä.
Akupunktio eli akupunktuuri juontaa latinan sanoista 'acus' = neula ja 'puncture' = pistää.

Akupunktiolla tarkoitetaan erityisten ihopisteiden, akupisteiden, stimuloimista pistämällä niihin neuloja. Akupunktiolla stimuloidaan hermoja.

Akupunktioneulat ovat teräksisiä ja hyvin ohuita. Ne läpäisevät kudoksen kivuttomasti. Neulat ovat kertakäyttöisiä, hygieenisiä ja siksi turvallisia.

Suomessa akupunktio on hyväksytty virallisen lääketieteen hoitomenetelmien rinnalle.



 

Yhteistyössä