Raskaus ja työsuhde

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen tällä hetkellä määräaikaisessa työsuhteessa. Maanantaina työnantaja kyseli sähköpostitse halukkaita työntekijöitä jatkamaan työsopimusta pidempään. Ilmoittauduin tietysti heti olevani halukas jatkamaan työsuhdetta. Työnantaja sanoi että uudet työsopimukset tehdään silloin kun kaikilta työntekijöiltä on tullut vastaus. No, tänään sitten tein positiivisen raskaustestin. Laskelmieni mukaan laskettuaikani olisi samaan aikaan kuin uuden työsopimuksen määrä-aika. Eli jäisin kuukautta ennen äitiyslomalle ennen kuin työsopimukseni loppuisi.
Onko ihan rikollista odottaa ja allekirjoittaa uusi työsopimus vaikka tietää olevansa raskaana ja ei pysty koko määrä-aikaa työskenteleen? Vai pitäiskö kertoa jo nyt työnantajalle raskaudesta ja ottaa riski ettei työsopimustani uusita?
 
vierailija
Minun mielestäni uuden sopimuksen allekirjoittamisessa ei ole mitään rikollista, ehdit kuitenkin olla töissä pitkään.
Et myöskään voi vielä tietää, tuleeko raskaus jatkumaan vai meneekö kesken. Keskenmenot ovat siis ihan tavallisia, niistä ei vaan puhuta eikä kerrota.
 
vierailija
Raskaudella ei saisi olla mtään merkitystä työsopimuksen solmimiseen. Raskaudesta pitää ilmoittaa viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua aikaa. Ainoastaan, jos olet tehtävissä, mitä ei voi tehdä raskaana ollessa, siitä pitää ilmoittaa heti.

Jos viikkoja on 4+jotain, niin en vielä ilmoittelesi mitään, kun mikään ei ole vielä varmaa siinä vaiheessa.
 

Yhteistyössä