Raskaaksi vasektomian purkamisen jälkeen

En tiedä löytyykö täällä muita samassa tilanteessa olevia?

Netistä ei suomeksi löydy juurikaan tietoa vasektomian purkamisesta, puhumattakaan raskauden/vauvan yrittämisestä ko. toimenpiteen jälkeen.

Ajattelin että tällaisesta ketjusta voisi siinäkin mielessä olla ehkä apua ja vertaistukea jollekin jolle asia ehkä on ajankohtainen tai joka sitä miettii.

Aloitan ketjun rohkeasti ja jos tosiaan löytyy muita niin olisi kiva vaihtaa kokemuksia ja tuntemuksia. Ja varmasti myös sterilisaation purun läpikäyneet ja vauvaa toivovat ovat tervetulleita tänne!

Meillä siis purku tehty 02/15 ja siitä asti odotuksen odotus ollut luonnollisesti käynnissä. Siemennesteanalyysi tehty about 05/15 eli noin 3kk toimenpiteen jälkeen. Määrä melko alhainen mutta positiivisella asenteella mennään eteenpäin ja luottavaisin mielin.

Viimeiset 3 kiertoa nyt systemaattisesti olen testaillut ja bongaillut ovulaatiota. Viimeksi eilen (kp 11) ja se tulikin hyödynnettyä, taas on toiveet korkealla. Ihan näin luomusti ollaan ajateltu mennä, että jos ei näin tärppää niin ei mihinkään hoitoihin olla ajateltu lähteä. Vaikka voihan olla että siinäkin mieli muuttuu ajan kuluessa?

Kovasti toivotaan vauvaa ja tämä on ehkä vielä tavallista jännittävämpää odotuksen odotusta, kun on ikään kuin saanut vielä "toisen mahdollisuuden".
 
Meillä olisi edessä tuo vasektomian purku. Mistään ei vaan meinaa löytyä tietoa kustannuksista ja muusta. Mies steriloitu n. 4 vuotta sitten ja nyt kaduttaa tämä päätös. Oltiin nuoria ja niiiiiin varmoja että ei yhtään lasta enää..tilanteet muuttuu ja nyt toivotaan että saamme toisen mahdollisuuden.
 
Moikka majiga ja tervetuloa ketjuun. Kiva saada tänne muitakin, niin ei mene ihan yksinpuheluksi :)

Tiedän ja ymmärrän tosi hyvin, miltä tuntuu. On tosiaan harmi, että asiasta ei netistä löydy hirveästi tietoa. Ehkä on niin, että koska vasektomiaa markkinoidaan ns. pysyvänä ehkäisykeinona, ei haluta hirveästi mainostaa että se on myös mahdollista onnistuneesti purkaa, jotta ihmiset eivät tekisi päätöksiä hätiköidysti. Mutta tosiaan tilanteet muuttuvat ja onneksi tämä mahdollisuus on olemassa. Tässä meidän kokemuksia, jos niistä olisi teille apua:

Meillä tehtiin vasektomian purku Helsingissä lääkärikeskus Aavassa 02/15. Urologi Riitta Rönkä tekee ko. toimenpiteitä Aavassa, aiemmin kai myös Bulevardin klinikalla, mutta en tiedä tekeekö siellä enää. Aavassa kuitenkin tosiaan onnistuu ja maksaa vajaat 6000€ (muistaakseni 5700 tms). Heidän nettisivuillaan löytyy myös tietoa asiasta: https://www.aava.fi/palvelu/miehen-sterilisaation-purkaminen.

Meillä oli alkuperäisestä v:sta kulunut aikaa about viitisen vuotta ja meille kävi siinä suhteessa onnellisesti, että itse tulin raskaaksi jo 6 kk tuon vasektomian purkamisen jälkeen eli 08/15. Aika pian sen jälkeen kun olin tämän ketjun aloittanut :) Nyt mennään viikolla 16 ja kaikki on sujunut todella hyvin. Edelleen vaikea uskoa, että onko tämä tosiaan totta. Olimme varautuneet paljon pidempään odotuksen odotusaikaan ja muutenkin vasektomian purkuun liittyy aina myös tiettyä epävarmuutta, kun ei voida täysin tietää saadaanko hedelmällisyys palaamaan enää.

Omasta puolestani voin sanoa että prosessi on ollut välillä melkoista vuoristorataa (alkaen pohdinnoista liittyen toimenpiteen kustannuksiin, riskeihin ja järkevyyteen) mutta näin jälkeen päin voin sanoa että se on kyllä kannattanut. <3

Tsemppiä teille pohdintoihin ja kaikkea hyvää. Uskon että teillekin vielä toinen mahdollisuus suodaan. Kirjoittele ja kysele vain lisää jos siltä tuntuu, vastailen kyllä mielelläni :)
 
Kiitos. Noi raha-asiat on tällä hetkellä meidän suurin ongelma. Eiran sairaalassa tekevät purkuja n.4000 eurolla ja siinä on tällä hetkellä se neljä tonnia liikaa nyt aloitetaan säästökuuri ja toivotaan lottovoittoa kyllä tää toivottavasti tästä! Epätoivo meinaa iskee välillä..
 
Laitanpa lusikkani tähänkin soppaan...

Meillä miehelle tehty vasektomia edellisessä suhteessa (mistä hänellä kaksi lasta) ja purku tehtiin 5-6 vuotta myöhemmin. Muistaakseni työterveyden kautta lähdettiin matkaan, hinnasta en tiedä koska laskusta ei mulle mitään puhuttu. Simppa-analyysi antoi musertavan tuomion, miehen kroppa tuhosi jo itse siittiöitä, vaikka määrä hyvä niin liikkuvuus vain 4% -> ei mahdollisuutta luomuraskauteen.

Koska miehelle tehty vasektomia ja hänellä entuudestaan lapsia niin ei kuuluta edes julkiselle puolelle lapsettomuushoitoihin. Eli meidän tie vei viiden vuoden yrittämisen ja puhumisen jälkeen yksityiselle ja suoraan icsiin (ei vaihtoehtoja). Siellä sitten onneksi ensimmäinen hoitokierto toi tuloksen ja kehdossa nukkuu nyt 3,5kk ikäinen terve tyttö.

Monet itkut tuli itkettyä mutta tekisin kaiken uudestaan kun tiedän lopputuloksen.

Tsemppiä teille kaikille jotka asian kanssa pähkitte!
 
Käytiin tänään urologilla joka sanoi suoraan ettei purku kannata. Seuraavaksi siis inovaan tutkimuksiin onko siittiöitä enää omasta takaa vai mennäänkö sitten luovutetuilla eteenpäin. Monet itkut taas tälle päivää itketty..
 
Voi magija, halaus! Voin vain kuvitella, miltä tuntuu. Millä perusteella urologi perusteli tuota, ettei purku kannattaisi? Teillä kuitenkin vasta 4 vuotta toimenpiteestä ja kirjoitit, että olette nuoria. Meillä oli tosiaan yli 5v toimenpiteestä kulunut ja ollaan melkein nelikymppisiä molemmat. Ja käynti urologilla oli tosi positiivinen, tutki tilannetta ja haastatteli ja totesi että purku onnistuu jos haluamme toimenpiteeseen lähteä.

Meillä kävi niin että sitten 3-4kk tuon purun jälkeen kävimme SA:ssa ja tulos oli aika alhainen, joten tällöin urologi oli sitä mieltä että emme varmaankaan luomusti raskaudu ja kannattaisi jatkaa suoraan hoitoihin. Emme kuitenkaan niihin lähteneet ja kävikin niin onnellisesti, että plussasin tasan 6kk toimenpiteestä ja nyt onnellisesti odotellaan vauvaa rv:lla 20.

Itse olen ja olemme tämän prosessin kuluessa oppineet paljon ja todenneet että kaikki on mahdollista. En siis missään nimessä teillekään sanoisi että peli on vielä menetetty. Kiinnostaisi tosiaan tietää millä perusteella urologi oli sitä mieltä ettei purku kannata? Voisitte varmaan vielä muualtakin yrittää kysellä? Itse tuossa yllä olenkin kertonut missä ja kenellä itse kävimme ja siellä oli kyllä tosi hyvä ja positiivinen suhtautuminen. Iso halaus ja tsempit täältä! Haluan ajatella niin että varmasti asia teidänkin kohdalla vielä ratkeaa parhain päin, apu löytyy ja saatte oman pienokaisen jos niin on tarkoitettu. <3

Kiitos myös astrea:lle kokemuksesi jakamisesta. Aivan ihana kuulla! Vähän samassa veneessä tosiaan ollaan täälläkin. Prosessi oli aikamoista vuoristorataa mutta nyt kun tietää lopputuloksen, niin ei voi kuin vain suositella. <3 Paljon onnea myös teille ja ihanaa kun olette jo saaneet vauvelin syliin, täällä vielä odotellaan vähän aikaa!
 
Lukuvinkkinä muuten ihana kokemus ja blogipostaus asiasta: http://naisurologi.blogspot.fi/2015/02/auttamisen-iloa-ja-onnistumisia-jotka.html Tätä meillä luettiin silloin kun toimenpiteeseen menoa pohdittiin ja se antoi myös paljon toivoa ja positiivisuutta, kuten aina toisten onnellisten tarinoiden kuuleminen tai lukeminen.

Tsemppiä vielä sinulle ja teille magija! Uskon ja toivon vahvasti että teidän osalta myös asia järjestyy jos niin toivotte. <3
 
vierailija
Onko muilla kokemuksia vasektomian purusta viime aikoina?
Onnistuminen mietityttää eniten. Kustannukset on kovat mutta varmasti sen arvoista.
Jään seuraamaan tätä keskustelua. Miehelleni on tehty vasektomia aiemmassa elämäntilanteessa ja minulla ei itselläni ole vielä lapsia, mutta suurin haave on tulla äidiksi. Alusta asti haave muuttui yhteiseksi. Hedelmöitysklinikalla ei ole suositeltu purkua vaan mikrohedelmöityshoitoa. Henkisesti tilanne on rankka, koska tilanteemme on mieheni kanssa lapsettomaksi jäämisen pelon suhteen täysin erilainen, koska toisella on jo lapsia. Rakastan miestäni ja suhde on todella erityinen. Tämän vuoksi haluan nähdä toivon. Vertaistukea ja ei-tuomitsevia kommentteja toivoen.
 
  • Tykkää
Reactions: hipsu79
vierailija
Moi! Ajattelin nyt itsekin tänne kirjoittaa asiasta. Minulle on tehty vasektomia n. 10 vuotta sitten, 3 aikuista lasta on edellisestä liitosta, ja nyt uuden liiton myötä olemme suunnitelleet kovasti perheen lisäystä, nykyisellä vaimolla ei ole entuudestaan lapsia. Urologi tutki "ulkoisesti" onko purkuleikkaus mahdollinen, eli onko mahdollista johtimet vielä yhdistää, ja piti leikkausta täysin mahdollisena Leikkaus olisi nyt parin viikon päästä Mehiläisessä, hinta hieman alle 4000 euroa. Ei olla käyty muuten tutkimuksissa, eli onhan tämä vielä suurta jännityksen aikaa miten leikkaus onnistuu, ja onko mahdollista tulla "luomuna" raskaaksi. Varmaan paljon selviää sitten kun tutkitaan leikkauksen jälkeen näyte. Pidetään kaikki nyt peukkuja . Kirjoitan sitten lisää miten asia etenee, jos siitä olisi jollekkin samassa tilanteessa olevalle apua.
 
vierailija
Me mietitään myös tällaista toimenpidettä mieheni kanssa ja kiinnostaa kuulla muiden kokemuksia. Kenen luona kävit Mehiläisessä? Onkohan eroa kenellä käy tekemässä sitä, jotenkin olen saanut käsityksen että Riitta Rönkkä Aavasta olisi erityisen hyvä, mutta siellä hinta onkin n.6000€ (!). Jos saisi muualla yhtä hyvää halvemmalla niin olisihan se kivaa..
 
vierailija
Me mietitään myös tällaista toimenpidettä mieheni kanssa ja kiinnostaa kuulla muiden kokemuksia. Kenen luona kävit Mehiläisessä? Onkohan eroa kenellä käy tekemässä sitä, jotenkin olen saanut käsityksen että Riitta Rönkkä Aavasta olisi erityisen hyvä, mutta siellä hinta onkin n.6000€ (!). Jos saisi muualla yhtä hyvää halvemmalla niin olisihan se kivaa..
Jukka Häkkinen suoritti leikkauksen, todella ammattitaitoisen oloinen urologi, operaatio tuli maksamaan noin 3500 euroa, eli paljon halvempi kuin Aavassa, jossa hinta on noussut entisestään, uusi hinta noin 7000 euroa.
 
vierailija
Moi missä kävit leikkauksessa? Siis mikä paikkakunta ja oliko Pihlajalinna vai mehiläinen ? Onnistuiko leikkaus?
Moi, leikkaus onnistui ilmeisen hyvin, toissapäivänä tuli positiivinen tulos raskaustestistä ❤ hieman yli vuosi tässä meni, tällä viikolla olisi ollut aika lapsettomuushoitoihin, mutta ne sai nyt jäädä koska onnistuminen tapahtui ihan luomuna. Marraskuussa annettu näyte ei luvannut kovin hyvää, vasta-aineita oli reilusti, mutta näköjään kaikki on mahdollista 😎
 
vierailija
Moi, leikkaus onnistui ilmeisen hyvin, toissapäivänä tuli positiivinen tulos raskaustestistä hieman yli vuosi tässä meni, tällä viikolla olisi ollut aika lapsettomuushoitoihin, mutta ne sai nyt jäädä koska onnistuminen tapahtui ihan luomuna. Marraskuussa annettu näyte ei luvannut kovin hyvää, vasta-aineita oli reilusti, mutta näköjään kaikki on mahdollista
Olisitteko Julkiselle päässeet hoitoihin? Siellähän on ehtona ettei oteta jos ateria purku kyseessä.
 
Meillä purku tehtiin yli 5 vuotta sitten eikä kuulunut lasta luomusti. Mies oli sen tehnyt edellisessä liitossa ja hänellä lapsia, minä lapseton. Vasta-aineita ja liikkuvuus huono. Julkisella tuli seinä vastaan heti, mentiin sitten suoraan ICSI-hoitoon yksityisen klinikan suosituksesta. Rahaa meni mutta oikeastaan helpotus, oli varmasti niin paljon suoraviivaisempaa hoitoa kuin yksityisellä.

Ekasta alkionsiirrosta vatsassa kasvaa kovaa vauhtia nyt pieni ihmisen alku ❤ Tsemppiä kaikille tilanteeseen joutuville!
 
vierailija
Kannan oman kokemuksen kortemme kekoon, koska vasektomian purusta oli äärimmäisen hankala löytää minkäänlaista materiaalia ja rajoittui lähinnä todella vanhoihin harvoihin keskustelupalstoilla käytyihin keskusteluihin.
Vuoden ajan etsimme tietoa purun tekijöistä, lääkäreistä, suosituksista ja onnistumisprosenteista.
Soiteltiin lapsettomuusklinikalle kun pohdittiin toimenpiteitä (lapsettomuushoito vs. Vasektomian purku) .
Päädyttiin kuitenkin vasektomian purkuun näin aluksi lapsettomuushoitojen hinnan ja rankkuuden vuoksi.
Mieheni kävi urologi Riitta Röngän luona ns. Ulkoisessa tarkastuksessa Helsingissä ja mittaamassa testosteroniarvot ja itse kävin gynekologilla ultrassa ja testaamassa oman hedelmällisyyteni kokeilla ennen leikkausta.
Varattiin aika Oulusta Juha Häkkisen luokse koska toimenpide miltein puolet halvempi siellä kuin Helsingissä.
Todella mukava leikkauskordinaattori sekä leikkaava lääkäri Juha Häkkinen. Kokemus oli asiantunteva ja mukava ba leikkauksesta ja turvallinen olo.
Nyt sitten aika näyttää onko mahdollista raskautua luomusti purun jälkeen.
Tsemppiä kaikille purkua miettiville!
 
vierailija
Täältäkin omanlainen tapaus....tai oikeastaan kaksi. Piuhat poikki 2015. Ensimmäinen purku Tarton yksityisklinikalla muutama vuosi myöhemmin, mikä epäonnistui. Tästä vuoden päästä matka Englantiin Best LIfe Clinic- nimiselle yksityisklinikalle. Lääkäri hyvin ammattimainen ja muukin henkilökunta mukavaa ja osaavaa + tilat asialliset. Viisi tuntia leikkasi ja leikkaus onnistui erittäin hyvin, mutta.... muutamat näytteet tämän jälkeen käyty antamassa ja vaikka määrä ja laatu sinänsä oikein hyvät, niin vasta-aineita runsaasti, mitkä heikentävät luomumahdollisuuksia. Tämä ilmeisesti varsin yleinen ongelma, vaikka purku olisi muuten onnistunut ja kannattaa huomioida harkitessa toimenpidettä.
Nyt Suomessa pohditaan yksityisellä vaihtoehtoja.

Mutta plussat kuitenkin Englantiin. Yhteydenpito ennen toimenpidettä onnistui puhelimitse sekä sähköpostitse ja itse reissukin kesti vain 2 vrk. (suosittelen kuitenkin varaamaan ainakin 1 vrk enemmän)
Toimenpide tehdään "paikallispuudutuksessa", minkä takia heräämiselle ei tarvita seuranta-aikaa. Vaikka kuullostaa uskomattomalta, toimenpide oli sinänsä "miellyttävä". Sitä oli koko ajan unen ja valveen rajamailla, jonkinlaisessa sumussa. Lääkäri käyttää hyvin tarkkaa leikkausmenetelmää: ‘Multi-layer Microsurgical Vaso-vasostomy’ .
Suhteellisen "edullinenkin" 3500€ + muutama satku matkoihin.
Että jos purkua suunnittelee, niin yllä mainittu klinikka kannattaa ainakin selvittää.

Mielenkiinnosta vielä kyselen tämän vuoden puolella kirjoitelleilta, että minkälaisia vasta-ainemääriä teillä on ollut ja silti onnistunut luomuna? Täällä hyvin korkealla ja muutaman kuukauden söin kortisoniakin, mutta siitä ei suurta vaikutusta.
 
vierailija
Päivitän uutisia maaliskuussa tehtyyn postaukseen ja vasektomian purkuun tsempiksi ketjun seuraajille.
Mieheni kävi melkein kymmenen vuoden sterilisaation päätteeksi purussa Jukka Häkkisellä Oulussa ja toimenpide oli miehelleni onnistunut. Päätimme yhdessä että yritämme luomuraskautta vuoden ilman sperman testausta, välttääksemme stressin joka sperman huonosta laadusta ja /tai vasta-aineista seuraisi. Nyt 5 kk toimenpiteestä odotamme lasta.
Toki olisi mielenkiintoista testata sperman laatu jos esim. Siinä olisi ilmennyt luomuraskautta haastavia tekijöitä, mutta jääköön.
Omat testini, mieheni leikkaus, junat ja hotelli Oulussa oli yhteensä n. 5000€ arvoinen paketti, mutta varsinkin tällä hetkellä näyttää siltä että joka tonnin arvoinen.
Paljon tsemppiä muille purkua ajatteleville.
 
vierailija
Täällä valitettavasti negatiivinen kokemus vasektomian purkuun liittyen. Purkuleikkaus epäonnistui eli tilannetta ei yrityksestä huolimatta saatu korjattua. Spermanäytteen tulos oli pyöreä nolla - mutta siittiöitä löytyi sittemmin biopsiassa kiveksistä. Sen jälkeen on mahdollista kokeilla ICSI-hoitoa, jossa siittiöt poimitaan neulalla suoraan kiveksistä. Mikäli liikkuvia siittiöitä löytyy, ne kerätään, ja naiselle tehdään munasolujen keräys (kuten koeputkihedelmöityksessä). Yksittäinen siittiö viedään munasolun sisälle neulalla, ja sitten toivotaan parasta. Eli koeputkihedelmöityksen (IVF) vielä jalostuneempi muoto. Tosin takeita onnistumisesta ei siinäkään ole. Joten lähtökohtaisesti: kannattaa olla tekemättä sitä vasektomiaa alkuunkaan. :D
 

Yhteistyössä