Raparperisima?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja raparperi
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Muakin kiinnostaisi tietää tarkemmin miltä maistuu! Varsinainen sima ei ole mun mielestä mitenkään herkkua, mutta raparperisima voisi vaikka ollakin. Kertokaan siis millaista se on ja miten se tehdään...?
 
Alkuperäinen kirjoittaja mmm:
Muakin kiinnostaisi tietää tarkemmin miltä maistuu! Varsinainen sima ei ole mun mielestä mitenkään herkkua, mutta raparperisima voisi vaikka ollakin. Kertokaan siis millaista se on ja miten se tehdään...?

http://www.simainfo.fi/

Tuolta klikkaat tuon "Rumba" siman.
 
Raparperimehu
(ämpärillinen)

3 kg raparperia (reilu puoli ämpäriä)
2 sitruunaa
15 dl sokeria
100 g sitruunahappoa
5 litraa kiehuvaa vettä

Viipaloi pestyt raparperit ja sitruunat ämpäriin, lisää sokeri ja sitruunahappo. Kaada kiehuva vesi päälle. Anna seistä 2-3 vrk viileässä, siivilöi ja pullota.

Mehu on aika väkevää ja laimennetaan suhteessa kolme osaa mehua ja kaksi osaa vettä.
 

Yhteistyössä