Quinnyn renkaiden pumppaaminen - APUA!

  • Viestiketjun aloittaja Maivvf
  • Ensimmäinen viesti
Maivvf
No heippa!!

Meillä on erikoinen ongelma: Alettii pumppaan ekaa kertaa uusien quinnyjen renkaita mukana tulleella pumpulla, mut ei kertakaikkiaan saada pysymään ilmaa renkaissa. Kun rengas on täynnä ja pitäs saada se tulppa paikalleen, niin ilmat sihahtaa pihalle tosi nopeesti kun pumpun irrottaa kumista. Venttiiliä renkaassa ei oo, joten siitä ei voi olla kiinni... ONko kukaan taistellu saman ongelman kanssa ja jopa ratkassu sitä ???

 
Enpä tiedä erityisesti Quinnystä, mutta kyllä siinä renkaassa täytyy olla venttiili. Tavallisella maastopyörään sopivalla pumpulla meillä pumpataan renkaat ja samanlaiset venttiilit on varmaan Quinnyssäkin. Olisiko vain tekniikkajuttu. Siinä pitää olla nopea, kun pumppua irrottaa kierteiltä.
 
Ei ole itsellä kyseisiä rattaita mutta kaverilla on.
Laita sormi äkkiä pumpun tilalle. Sit sen jälkeen äkkiä tulppa. :)
Siinä, kun ottaa ensin pumpun pois ja alkaa pyörillelemään tulppaa käsissään niin ilmat on jo pihalla :)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.12.2006 klo 19:20 Vilinäiti kirjoitti:
Ei ole itsellä kyseisiä rattaita mutta kaverilla on.
Laita sormi äkkiä pumpun tilalle. Sit sen jälkeen äkkiä tulppa. :)
Siinä, kun ottaa ensin pumpun pois ja alkaa pyörillelemään tulppaa käsissään niin ilmat on jo pihalla :)
Tekniikka kateissa ??? Eihä se tulppa ole se joka pitää ilman renkaassa.
Se on vain suojus, ettei mene kuraa. Venttiili on rikki jos ilmat tulee pihalle pumppua irrotettaessa. Se venttiili on just se, nimikin sanoo, joka pitää ilmat sisällä, mutta antaa pumpata ilmaa renkaaseen sisäänpäin.
Uusavuttomuutta liikkeellä ?
 
Maivvf
Ongelma on ratkennut. kun on tarpeeks nopea, ilmaa sihahtaa vain vähän pihalle ja se on kuulemma tarkotuskin. renkaiden ei näes kuulukaan olla ihan kivikoviksi täyteen pumpatut. ihan kätevää mut kun ois heti tajunnu.
 
Minä en ikinä saanut quinnyn pumpulla pumpattua renkaita. En kertaakaan. Tai saihan renkaisiin ilmat hienosti, mutta ongelma oli sama kuin kysyjällä. Vaikka yritin olla kuinka nopea ruuvaamaan quinnyn pumppua irti, ei ollut toivoakaan saada sitä irti ennen kuin kumit olivat lussut.
Onneksi lähimmälle huoltoasemalle ei ollut pitkä matka eikä renkaita tarvinnut pumpata kuin kerran puolessa vuodessa.
 

Yhteistyössä